NRK Meny
Normal

Rosenborg-dødaren Trond Olsen slo til igjen

Han har spilt to og et halvt år i Rosenborg, men er mer kjent for sine prestasjoner mot klubben. Søndag gjorde Trond Olsen (31) «som vanlig» da han scoret mot trønderne.

Trond Olsen

DÉJÁ VU: Gammel vane er vond å vende, heter det. Trond Olsen scorer «alltid» mot Rosenborg.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

114 sekunder var alt lynvingen fra Lyngen trengte for å sende Bodø/Glimt i ledelsen hjemme mot serieleder Rosenborg. Olsen mottok ballen på 17 meters hold etter en pasning fra Pape «Badou» Ndiaye, la kula til rette med én berøring og fyrte av.

Ballen hadde retning mot lengste hjørne, men skiftet retning i RBK-stopper Hólmar Örn Eyjólfsson og satte keeper André Hansen ut av spill. Scoringen var Olsens syvende i eliteserien denne sesongen på 14 kamper.

– Supporterne er fornøyde, jeg er fornøyd. Og gutta er fornøyde! Jeg er veldig stolt av gutta, sier en strålende fornøyd Trond Olsen til TV 2 etter 1-0-seieren over Rosenborg.

Olsen noterte seg samtidig for sin sjette scoring i karrieren mot Rosenborg, klubben han spilte for fra januar 2009 til august 2011.

– Det holder med 1-0 og tre poeng, det er det som betyr noe. Vi var gode defensivt og hadde mange sjanser. Vi burde punktert kampen tidligere, sier 31-åringen.

LES SAKEN: Alt du trenger å vite om den 15. serierunden

Hyller spillerne

Søndagens nettkjenning sørget for at hjemmepublikummet på Aspmyra kunne slippe jubelen løs for ledelse - en ledelse Jan Halvor Halvorsens menn skulle vise seg å holde på kampen ut.

– All honnør til spillerne. Det er stort å slå et lag som har vært så suverene, sier Halvorsen til TV 2.

Rosenborg presset voldsomt på for scoringer, men fikk aldri hull på byllen. Dermed gikk serielederen målløs av banen for første gang denne sesongen.

Snytt for straffe?

Det kunne imidlertid vært unngått om dommer Svein- Erik Edvartsen hadde gitt Rosenborg straffen de hadde krav på, mener trener Kåre Ingebrigtsen.

– Den der er soleklar, er dommen fra RBK-treneren.

Han viser til situasjonen 20 minutter før full tid hvor Thomas Jacobsen går hardt i ryggen på Fredrik Midtsjø inne i Glimts 16-meter. Dommer Edvartsen vinket spillet videre, en avgjørelse som umiddelbart virket tvilsom.

Dermed gikk Rosenborg på sitt andre tap for sesongen.

– Det er surt å reise herfra med null poeng. Men med en så dårlig start er det vanskelig å snu det, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.