NRK Meny
Normal

Riise fikset straffe

John Arne Riise var sterkt delaktig da Roma slo Basel 3-2 på bortebane i mesterligaen onsdag.

John Arne Riise

John Arne Riise blir felt av Stocker

Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / Ap

Kampfakta: Basel - Roma

Riise ble dratt ned av Valentin Stocker etter 25. minutter og det ble straffespark. Forseelsen startet utenfor 16-meteren, men den nederlandske dommeren Bjorn Kuipers pekte på straffemerket og ga Basel-spilleren gult kort.

Francesco Totti satte straffen i mål, men en litt heldigere målvakt hadde reddet målet ettersom ballen gikk via hodet hans og i mål.

Nordmannen var også involvert da Roma tok ledelsen ti minutter tidligere. Han startet et angrep som endte med at Jeremy Menez plukket opp ballen og skjøt i mål fra kanten av 16-meteren.

Presset

Basel presset enormt etter pause og fikk betalt for strevet da Alexander Frei reduserte i det 69. minutt, men da innbytter Leandro Greco satt inn 3-1 med sitt første spark på ballen ti minutter seinere gikk det mot Roma-triumf.

Basel reduserte riktignok en gang til med Xherdan Shaquiri, men nærmere poeng kom ikke Basel selv om de hadde flere store sjanser i sluttminuttene.

Mot avansement

Roma hadde før kveldens kamp bare en seier og lå nederst i gruppe E, men seieren over Basel førte laget opp til en andreplass i gruppen og plutselig har de en veldig god sjanse til å gå videre til åttedelsfinalen.

I neste runde møter Roma Bayern München som allerede har vunnet gruppen med full pott etter de fire første kampene, mens den siste kampen er mot rumenske Cluj.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.