Riise fikset straffe

John Arne Riise var sterkt delaktig da Roma slo Basel 3-2 på bortebane i mesterligaen onsdag.

John Arne Riise

John Arne Riise blir felt av Stocker

Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / Ap

Kampfakta: Basel - Roma

Riise ble dratt ned av Valentin Stocker etter 25. minutter og det ble straffespark. Forseelsen startet utenfor 16-meteren, men den nederlandske dommeren Bjorn Kuipers pekte på straffemerket og ga Basel-spilleren gult kort.

Francesco Totti satte straffen i mål, men en litt heldigere målvakt hadde reddet målet ettersom ballen gikk via hodet hans og i mål.

Nordmannen var også involvert da Roma tok ledelsen ti minutter tidligere. Han startet et angrep som endte med at Jeremy Menez plukket opp ballen og skjøt i mål fra kanten av 16-meteren.

Presset

Basel presset enormt etter pause og fikk betalt for strevet da Alexander Frei reduserte i det 69. minutt, men da innbytter Leandro Greco satt inn 3-1 med sitt første spark på ballen ti minutter seinere gikk det mot Roma-triumf.

Basel reduserte riktignok en gang til med Xherdan Shaquiri, men nærmere poeng kom ikke Basel selv om de hadde flere store sjanser i sluttminuttene.

Mot avansement

Roma hadde før kveldens kamp bare en seier og lå nederst i gruppe E, men seieren over Basel førte laget opp til en andreplass i gruppen og plutselig har de en veldig god sjanse til å gå videre til åttedelsfinalen.

I neste runde møter Roma Bayern München som allerede har vunnet gruppen med full pott etter de fire første kampene, mens den siste kampen er mot rumenske Cluj.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø signerte tre nye spillere

  Tromsø henter inn tre forsterkninger i spillerstallen.

  Den danske duoen Niklas Vesterlund (21) og Felix Winther (20) har signert kontrakter som strekker seg henholdsvis til 2023 og 2024. Vesterlund er forsvarsspiller og kommer fra svenske Trelleborg. Winther er midtbanespiller og spilte sist i danske Fremad Amager.

  Den tredje signeringen er keeperen Simon Thomas (30). Han spilte sist for Sarpsborg 08 og har kontrakt ut sesongen.

  Tromsø innledet serien med 0-3-tap for Bodø/Glimt.

  Tromsø fotball
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ferguson skrev avskjedsbrev

  Alex Ferguson måtte hasteopereres for hjerneblødning i mai for tre år siden. Nå forteller han blant annet om hvor redd han var i tiden på sykehuset etter operasjonen.

  Den mangeårige Manchester United-sjefen fryktet at han skulle miste både hukommelsen og evnen til å snakke.

  – Det var en stor bekymring jeg hadde. Det skjedde etter operasjonen, da jeg mistet stemmen. Det var den mest skremmende delen, sier skotten til The Guardian og fortsetter:

  – Jeg visste at jeg var i live, men jeg begynte å tenke for meg selv: «Jeg lurer på om de forteller meg sannheten». Operasjonen var vellykket, men du er i den ensomheten. Det kan være skremmende. Da jeg mistet stemmen, tenkte jeg at «de fortalte meg ikke at dette kunne skje».

  Ifølge sønnen Jason Ferguson, som har laget en dokumentarfilm om faren, skrev den da 76 år gamle Ferguson brev til sin kone, til sønnene og alle sine barnebarn.

  – Det var i bunn og grunn avskjedsbrev, forteller sønnen til avisen.

  Alex Ferguson
  Foto: ANDREW YATES / AFP
 • Eliteseriekamper flyttes

  Norges Fotballforbund har omberammet Odds to første seriekamper. De måtte flyttes da en spiller avga positiv koronatest.

  Det utsatte oppgjøret mot Sandefjord legges til onsdag 28. juli klokken 19, og det planlagte 16.-mai-oppgjøret mot Stabæk flyttes til onsdag 19. mai kl 20.

  Sammy Skytte (Stabæk) mot Odd
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Innbrudd hos Rosenborg

  Uvedkommende brøt seg natt til tirsdag inn i lokalene til Rosenborgs fotballkvinner. Det er foreløpig uvisst hva som er stjålet.

  Det opplyser politiet i Trøndelag på Twitter.

  Innbruddet skjedde i klubblokalene på Ladesletta i Trondheim.

  – Flere kontorer er brutt opp. Uvisst hva som er borttatt, noe småmynt (vekslepenger), skriver politiet.

  Det er foretatt undersøkelser på åstedet, og sak er opprettet på forholdet.

  Lagbilde, Rosenborg kvinner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Tidligere RBK-kaptein Tore Reginiussen legger opp etter årets sesong. 35-åringen varsler avgangen på Instagram. Reginiussen dro til Bundesliga-laget St. Pauli i januar etter åtte år i RBK-trøya.

  Tore Reginussen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United