Sergio Ramos: – Vi spiller en fantastisk kamp

Det startet så bra for Barcelona, men Real Madrid snudde storkampen ved hjelp fra en bråkmaker og gnistrende kontringsspill.

Real Madrid

Best i El Clasico. Real Madrid jubler for scoring i 3-1-seieren mot Barcelona. Lionel Messi slukøret i forgrunnen. Real-kaptein Sergio Ramos (t.h.)

– Dette er bra, ikke bare på grunn av de tre poengene, men fordi vi spiller en fantastisk kamp mot en stor rival, sier Real Madrid-kaptein Sergio Ramos like etter kampen på Santiago Bernabeu.

– «El Clasico» er spesielt, vi spiller mot en stor rival og det å vinne på denne måten er viktig med tanke på seriegullet. Vi spiller en kamp som gjenspeiler resultatet, fortsetter Ramos i et intervju vist på C More.

Messi og Neymar

Det startet så bra for Barcelona med scoring av Neymar etter fire minutter. Her feirer han med Lionel Messi.

Men det var Barcelona som åpnet best i sesongens første «El Clasico».

Allerede etter fire minutter lå den første ballen i nota. Debutant Luiz Suarez, som var plassert ute på høyrekanten fra start, sendte en flott tversoverpasning til Neymar på venstrekanten.

Brasilianeren fikk gå fritt med ballen innover langs 16-meteren. Han fikk nødvendig tid og rom og plasserte kula nydelig i det venstre hjørnet for Real Madrid-keeper Iker Casillas.

Ronaldo utlignet

Kampen hadde fått scoringen den behøvde for å ta fyr. For like etter startet et stormløp mot Barcelona-målet. Real Madrid skapte to store sjanser på få minutter

Begge ved Karim Benzema som på den ene muligheten først traff tverrliggeren, deretter dundret samme mann returen i stolpen.

I løpet av det første kvarteret hadde dommeren også dradd opp det gule kortet til både Messi og Neymar uten at kampen var preget av stygt spill.

Real Madrid klarte derimot ikke å holde oppe trøkket og kampen ble jevnere.

Etter 22 minutter kunne Suarez igjen stått for en målgivende pasning. Argentineren ble spilt fri ute på høyrekanten. Innlegget var godt. Men styringen fra Lionel Messi fra fem meter gikk like utenfor.

34 minutter ut i kampen kom derimot utlikningen. Barcelona-forsvarer Pique stoppet innlegget fra Marcelo liggende med hånda innenfor 16-meteren. Og dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Det var selvsagt ingen tvil om hvem som skulle skyte ballen fra ellevemeteren. Christiano Ronaldo satte kontrollert inn sitt 16. ligamål for sesongen.

(Saken fortsetter under bildet)

Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo scoret sitt 16. ligamål for sesongen da han utliknet til 1-1 mot Barcelona.

Kampen fortsatte med to lag med stor respekt for hverande og med en villighet til å angripe, men lagene gikk likevel til pause med 1-1.

Scoring fra den utskjelte

Andre omgang startet også med en tidlig scoring. Denne gangen ved spilleren som alle elsker å hate.

Pepe

Pepe sendte Real Madrid i føringen i andre omgang til innbitt og ellevill jubel.

Bråkmaker og Real Madrid-stopper Pepe raget høyest på en corner og stanget hvittrøyene i ledelsen til ellevill jubel fra de 80.000 tilskuerne på Santiago Bernabeu.

For det ble langt mer livlig etter pause i Madrid. Real-keeper Iker Casillas har også fått sin oppvåkning etter et ydmykende og skuffende VM for Spania.

Etter 56 minutter rakk han helt opp i vinkelen og fikk reddet det gode langskuddet fra Mathieu.

Og like etter brølte Santiago Bernabeu for nok en scoring til hjemmelaget. Barcelona rotet og mistet ballen på midtbanen.

Det gjør du ikke ustraffet mot kanskje verdens beste kontringslag. Ballen gikk fra Ronaldo til James Rodriguez.

Colombianeren tredde gjennom Karim Benzema inne i 16-meteren. Avslutningen ble sendt nådeløst i motsatt stolpe og i mål.

Barcelona måtte angripe, men stanget mot Reals kompakte forsvarsmur.

Messi må vente på rekord

Luiz Suarez klarte aldri å prege kampen som han gjorde i sine beste Liverpool-stunder og ble byttet ut med Pedro etter 68 minutter.

Luis Suarez

Luis Suarez fikk sin debut for Barcelona etter fire måneders karantene. Men ble byttet ut etter 68 minutter. Her blir han passet på av Real Madrids Dani Carvajal.

Kanskje ikkje så rart etter at mannen har vært utestengt i fire måneder etter bittet mot italienske Chiellini i sommerens fotball-VM i Brasil.

Med Suarez kan Barcelona uansett skilte med en unik angrepstrio i fremtiden med Neymar og Lionel Messi på banen.

Spørsmålet var også om Lionel Messi kunne tangere scoringsrekorden i La Liga.

Messi har scoret 250 ganger i ligaen sidan han debuterte for Barcelona i 2004. Men må vente på å tangere Telmo Zarras 251 ligamål for Athletic Bilbao mellom 1940 og 1955.

For Barcelona klarte aldri å true Real Madrid på slutten. Med 3-1-seieren er Real Madrid virkelig med i kampen om seriegullet i La Liga.

Barcelona leder fortsatt serien med 22 poeng, med Real nå bare poenget bak etter ni kamper.

• Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

– Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

• KFUMs nødløsning ble cuphelt i straffedrama

Idar Nordby Lysgård (29) ble avgjørende da KFUM Oslo slo Sogndal ut av cupen. Keeperen ble hentet til klubben dagen før.

I straffesparkkonkurransen reddet han et svakt spark fra Martin Høyland. Det ble den eneste bommen på KFUMs vei til 5-4-seier.

Selve kampen endte 1-1 på Fosshaugane Campus.

Lysgård var klubbløs før han tirsdag ble en del av keeperteamet til «Kåffa». Dagen etter voktet han Oslo-lagets mål i cupens 3. runde.

Emil Ødegaard fikk søndag en smell i hodet og måtte sy ti sting etter en duell som endte med rødt kort til Bård Finne.

Eliteserien fotball 2021: Odd - Mjøndalen (2-2)
  • Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

Malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot Djurgården og kunne juble for cuptittelen. Lasse Berg Johnsen satte det avgjørende straffesparket.

Malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn AIK og IFK Göteborg. De lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp.

Tobias Gulliksen og Haris Radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. Malmö-keeper Johan Dahlin reddet. Lasse Berg Johnsen på scoret den avgjørende straffen.

Erik Botheim scorer 1-0
  • Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse

Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen.

Det er Aftonbladet som tirsdag skriver om den siste utviklingen i saken mot den norske spilleren.

Nguen ble utvist etter en duell med Malmös Derek Cornelius i den aktuelle ligakampen i forrige uke. I sekundene som fulgte, skallet han til Pontus Janssons brystkasse.

Tokmac Nguen
  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)