NRK Meny
Normal

Reagerer på presseseanse: – Forunderlig og uforståelig

Tromsø-ledelsen får krass kritikk for måten de håndterte sparkingen av trener Steinar Nilsen.

Steinar Nilsen

FERDIG I TROMSØ: Steinar Nilsen ledet sin siste TIL-kamp mot Sandefjord søndag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Jeg tror det er den underligste pressekonferansen jeg har sett i mitt liv, rett og slett, sier C More-kommentator Kenneth Fredheim til NRK.

Tirsdag inviterte styreleder Per Aronsen og Tromsø-direktør Ulf Johansen pressen for å svare på spørsmål i forbindelse med sparkingen av Steinar Nilsen, men de mest sentrale spørsmålene forble ubesvart gjennom hele pressekonferansen.

I en pressemelding sendt ut like før Steinar Nilsens pressekonferanse kl 13.30 skriver imildertid TIL at det var misnøye i spillergruppa som var årsaken til avsettelsen av Nilsen.

«På bakgrunn av reaksjonene i etterkant av pressekonferansen, ser vi at beslutningen om å ikke sin noe var feil fordi det åpner for usikkerhet og spekulasjoner», skriver de i pressemeldingen.

  • Se pressekonferansen nederst i saken.

– Totalt uforståelig

– Hvis vi skal tro på det lille de sier, kom de på i går at de skulle sparke Nilsen. Og så sparker de ham uten å gi omverdenen noen som helst begrunnelse, og uten å ha en plan B, sier Fredheim.

– Seansen fremstår totalt forunderlig og uforståelig, sier Fredheim.

Han er én av flere kommentatorer og eksperter som har reagert kraftig på ledelsens forklaring – eller rettere sagt mangelen på den – i sosiale medier..

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Også Nilsen selv, som ikke var til stede på pressekonferansen, reagerte med vantro da han fikk vite om sparkingen.

– Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skriver Nilsen i en SMS til TV 2.

– Ullent

Tromsø-ledelsen gjentok gang på gang at sparkingen av Nilsen skjedde etter en «samlet vurdering». Hverken Aronsen eller Johansen ønsket å kommentere om beslutningen ble tatt på bakgrunn av resultatene.

– Som sagt er det et samlet styre som står bak, og vi føler ikke behov for å gå ut med det. Vi mener det er det beste for Tromsø, sa Aronsen.

Tromsø-direktør Johansen slo fast at sparkingen ikke skjer på bakgrunn av en enkelthendelse. Tausheten ble blant annet begrunnet med at ledelsen ikke ville bidra til spekulasjoner.

Det ser de ikke ut til å lykkes med.

– Det er selvfølgelig nøyaktig det som skjer. Når dette omtales mer ullent enn noen politiker noen gang kunne uttrykke det, åpner det nettopp for spekulasjoner. Har det skjedd noe dramatisk i kulissene siden beslutningen ble tatt så raskt? spør Fredheim, som understreker at han ikke har grunnlag for å mene noe om det.

– Slik dette fremsto, skaper det bare en støy i klubben som kommer til å vare lenge, tror jeg.

Styreleder i TIL Fotball og TIL Holding, Per Aronsen (til vestre) og klubbens direktør Ulf Johansen ønsket ikke å uttale seg om årsaken til at Steinar Nilsen når er ferdig smo trener i TIL.

SE VIDEO: Her kan du se Tromsøs pressekonferanse.

TIL-kaptein Simen Wangberg forteller at de stiller seg bak styrets avgjørelse, og mobilserer nå for å berge plassen i eliteserien.

SE VIDEO: Tromsø-kaptein Simen Wangberg forteller at spillerne stiller seg bak sparkingen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.