- Man kan ikke tillate at noen setter seg selv over landslaget

Portugal-trener Carlos Queiroz om Ronaldo etter VM-exiten.

cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo måtte trøstes etter VM-exiten.

Foto: Roberto Candia / Ap

Cristiano Ronaldo uttalte at han var knust og frustrert etter å ha blitt slått ut av VM. Dagen etter høstet han lite trøst i portugisiske medier. Det som skulle bli en stor forestilling for en av verdens beste fotballspillere endte med fiasko i åttedelsfinalen tirsdag.

Les: Villa jublet etter Spania-triumf

Les: Kampreferat Spania-Portugal

Etter at superstjernen Ronaldo bare scoret ett av Portugals sju mål i gruppespillet, håpet han å få vise hva han duger til i store sammenhenger mot Spania. Det gikk ikke.

Kjeftet og smelte

- Vi nøytraliserte Ronaldo bra, mente Spania-trener Vicente del Bosque etter kampen.

Les: Del Bosque frykter ikke Ronaldo

Uten at det var ene og alene spanjolenes fortjeneste. Ronaldo kjeftet på lagkamerater, slo ut med armene og prøvde å filme seg til frispark gjentatte ganger.

(saken fortsetter under bildet)

cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo fortviler etter en dommeravgjørelse under kampen mot Spania.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Sånt er ikke en kaptein verdig, men rett etter kampen ville ikke landslagssjef Carlos Queiroz ta kritikk for å la Real Madrid-angriperen lede laget på banen.

- Jeg synes dere skal respektere at jeg og fotballforbundet har gjort et valg, og at vi har hatt en grunn for å gjøre det valget. Han er vår leder og kaptein, sa Queiroz.

Ordknapp Ronaldo

Ronaldo selv var også ganske ordknapp etter 0-1-tapet mot nabolandet. På spørsmål om hva som gikk galt, svarte han kjapt: Hvordan skal jeg vite det? Det må dere spørre sjefen (Queiroz) om.

På en nettside som eies av hans agent, viste imidlertid Ronaldo en litt mykere side dagen derpå.

- Jeg orket ikke å forklare. Jeg er et menneske, og som alle andre mennesker som sørger har jeg rett til å sørge alene. Jeg er knekt, utrøstelig, frustrert og lei meg. Jeg vet at jeg er kaptein for laget, og jeg har alltid tatt på meg og utført mine forpliktelser, skrev Portugal-kapteinen.

- Ronaldo trenger Portugal

En noe syrlig Queiroz virket ikke til å akseptere denne unnskyldningen.

- Man kan ikke tillate at noen setter seg selv over landslaget. Portugal trenger Ronaldo, og Ronaldo trenger Portugal, men om den portugisiske landslagstrøyen er for tung å bære, trenger man ikke være med, svarte Queiroz til AFP.

Fotballnyheter