Pangstart for "Svennis"

Sven Göran Erikssons nye klubb Notts County gikk rett til topps på tabellen. Fotballen ruller igjen rundt i Europa. Les hvordan det har gått her.

Sven Göran Eriksson
Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Sven Göran Eriksson ble noe overraskende hentet til Notts County som sportsdirektør i sommer og det så ut til å få en umiddelbar effekt.

Notts County knuste Bradford 5-0 og gikk dermed rett til topps på tabellen i League 2.

Fra fengsel til hattrick

Lee Hughes har sittet tre år i fengsel for å kjørt i hjel en person i fylla, men mot Bradford kom 33-åringen i fokus for adskillig mer positive prestasjoner.

Mot slutten av førsteomgang dunket Hughes inn to mål på fire minutter og ti minutter etter pause fullbyrdet han hattricket.

Det var i 2003 at Hughes kjørte i hjel en firebarnsfar og stakk av fra ulykkestedet. Det førte til tre års fengsel og han fikk sparken fra sin daværende klubb West Bormwich.

Med 5-0 seieren over Bradford fikk dermed Sven Göran Eriksson er pangstart som sportsdirektør for det som er verdens eldste fotballklubb.

Les også: "Svennis" til verdens eldste klubb

Resultater og tabell i Championship

Tabell og resultater i League 1

Resultater og tabell i League 2

I fjor møttes West Bromwich og Newcastle i Premier League. I dag var det klart for møte i divisjonen under og kampen endte 1-1 etter mål av Shelton Martis og Damien Duff.

Edu scoret for Hoffenheim mot Bayern

Edu scoret for Hoffenheim mot Bayern.

Foto: THOMAS BOHLEN / REUTERS

Cardiff topper tabellen etter 4-0 seier over Scunthorpe.

Edu scoret for Hoffenheim

Bayern München tok ledelsen borte mot Hoffenheim ved Ivica Olic, men rett kun få minutter før pause utlignet den tidligere Lyn-spilleren Edu for Hoffenheim. Dermed endte kampen 1-1.

Mainz åpnet respektabelt i sitt comeback i Bundesligaen. Jørn Andersens tidligere klubb spilte 2-2 hjemme mot Bayer Leverkusen. Daniel Gunkel reddet poeng for hjemmelaget åtte minutter før slutt.

Fjorårets tyske mester Wolfsburg vant i går 2-0 over Stuttgart.

Resultater og tabell i Bundesligaen

Pangstart av Ajax

Luis Suarez

Luis Suarez scoret to mål for Ajax.

Foto: ED OUDENAARDEN / AFP

Den gamle storheten Ajax har ikke vunnet serien i Nederland siden 2004, men har fått en pangstart på årets sesong med to seiere av to mulige.

Mot Waalwijk hadde ikke Amsterdam-klubben noen problemer. Det ble til slutt 4-0. Luis Suarez ble kampens store spiller med to mål.

Fjorårets seriemester AZ Alkmaar vant i går 2-0 over Sparta Rotterdam.

Resultater og tabell i Æresdivisjonen i Nederland

Vant uten Tettey

Alexander Tetteys nye klubb Rennes vant 2-0 mot Boulogne. Tettey kom aldri på banen.

Resultater og tabell i Ligue 1 i Frankrike

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Kallar opp stadion etter Maradona

  Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria.

  Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.

  Maradona Stadion i Napoli
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.