NRK Meny
Normal

Østerrike berget av straffe

Det endte 1-1 i kampen mellom Øterrike og Polen. Østerrike utliknet på straffe på overtid.

Østerrike - Polen
Foto: Frank Augstein / AP

Dermed lever EM-håpet videre for østerrikerne, som slet med å komme med i kampen i 2. omgang.

Kampfakta: Østerrike - Polen

Polen og Roger Guerrios scoret etter en halv times spill av kampen.

Det så ut til å gå Polens vei, før Østerrike fikk idømt straffe nesten tre minutter på overtid.

Håpet lever videre

Med den straffen reddet Ivica Vastic spenningen for Østerrike. Østerrikes lagkamerat i EM-arrangeringen, Sveits, røk ut onsdag og det så lenge ut til at Østerrike ville følge sine naboer i vest.

Les alt om: Polen – Gruppe B

Etter å ha vist fine takter i åpningskampen mot Kroatia, men likevel tapt 0-1 så det lenge ut til at historien ville gjenta seg for Østerrike. De rødkledde viste fint spill, men lå under med 0-1. På overtid gikk Sebastian Prodl i bakken i Polens felt.

Les alt om: Østerrike – Gruppe B

Forsvareren, som var aktuell for Rosenborg, ble holdt i trøyen og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Ivica Vastic var iskald med straffen og banket ballen i nettaket. Da eksploderte det på Ernst Happel stadion. EM-håpet fikk leve videre. Lenge stanget Østerrike mot Polens forsvar og den mest irriterte i hvilen må ha vært Martin Harnik.

Harnik i harnisk

Werder Bremen-spissen, som er født i Tyskland, kom alene med Artur Boruc i Polen-buret flere ganger, men klarte aldri å overliste målvakten. Etter ti minutter ble Harnik spilt igjennom etter et forferdelig polsk tilbakespill, men alene med keeper ble det bare nesten for Harnik. Boruc fikk så vidt slått ballen til side for mål.

Resultater fotball-EM 2008

Det gikk bare et minutt før Harnik var tilbake igjen. Etter et fantastisk raid på venstrekanten var han alene med Boruc igjen. Fra fem meter hogg han til, men den polske målvakten var nok en gang med på notene i Wien. Men han fikk ikke hvile lenge.

Etter et kvarters spill utklasset østerrikerne det polske forsvaret nok en gang. Denne gang var det Christoph Leitgeib som kom alene med Boruc som nok en gang trakk det lengste strået.

Felt av dommertabbe?

Etter tre utrolige sjanser roet østerrikerne spillet noe ned. Det slapp Polen inn i kampen igjen og etter en halvtimes spill ble det musestille på mektige Ernst-Happel. Ebi Smolarek la innlegget som utløste stillheten. Marek Saganowski dempet ballen i feltet og ga den videre til Roger Guerreiro som lurte inn 1-0 fra to meter.

De polske spillerne jublet vilt, men TV-bildene viser at de kanskje ble forært en gavepakke av det engelske dommerteamet med Howard Webb i spissen. Guerreiro sto nemlig offside da han fikk ballen fra Saganowski. Men som så mange fotballspillere har lært før de østerrikske; når dommeren dømmer så avgjør han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.