Ødegaard: – En drøm som går i oppfyllelse

Martin Ødegaard ble endelig presentert som Real Madrid-spiller på en pressekonferanse ved treningsanlegget Valdebebas utenfor Madrid.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble endelig presentert som Real Madrid-spiller. Her avbildet med akademisjef Emilio Butrageno.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, og det er litt uvirkelig at jeg sitter her. Det er den største klubben i verden og en drøm som går i oppfyllelse. Det er en ære, sier Martin Ødegaard foran horden av journalister som var møtt frem for å høre på 16-åringens første pressekonferanse som Real Madrid-spiller.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Derfor valgte Ødegaard Real Madrid

Klokken 14.44 ankom den norske vidundergutten pressekonferansen ved treningsanlegget Valdebebas utenfor Madrid.

Etterhvert kom også smilet frem hos 16-åringen da han så blant annet pappa Hans Erik Ødegaard som hadde tatt plass nede i salen.

Til høyre for Martin Ødegaard på podiet satt klubbens akademisjef Emili Butrageno som brukte store ord om klubbens nye spiller.

– Vi er beæret over å ønske Ødegård velkommen til klubben. Han er en spiller med et ekstraordinært talent, og vi har store forhåpninger. Vi vil gjøre alt som er mulig for at både han og hans familie skal bli glad i Madrid, og at han kan utvikle sitt fantastiske talent. Vi forventer mange suksesser og ønsker ham det beste for dette nye kapittelet i hans liv, sier Butrageno til Ødegaard ved podiet.

Drammens-gutten har nå signert en 3,5-årskontrakt med Real Madrid.

– Grunnen til at jeg signerte for denne klubben er fordi dette er den beste muligheten jeg har til å utvikle meg som fotballspiller. Klubben har det beste støtteapparatet både sportslig og utenomsportslig, sier Ødegaard som også får med seg pappa Hans Erik på flyttelasset. Pappa Ødegaard har fått jobb som trener i klubben.

Bildet over er hentet fra agent Tore Pedersens Instagram-profil. Bildet viser Ødegaards første møte med sine nye lagkamerater Sergio Ramos (t.v) og Christiano Ronaldo. Møtet fant sted i november i fjor, da Ødegaard fortsatt var 15 år.

– Skal trene med førstelaget

Nå er spørsmålet hva Martin Ødegaard ser for seg av spilletid i Real Madrid.

– Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller, enkelt og greit. Når tid jeg kommer til å spille på førstelaget eller andrelaget er ikke så viktig. Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller så får det andre komme etter det, sier Ødegaard.

Real Madrids akademisjef Emilio Butrageno sier på pressekonferansen at Ødegaard skal trene med førstelaget og spille for reservelaget Castilla ut denne sesongen.

– Så vil han gjøre neste «preseason» med førstelaget, og deretter vil vi ta nye beslutninger. Hans far vil bli innlemmet i den tekniske strukturen i klubben på ungdomssnivå. Det viktigste er at Martin er her, og vi er veldig spente på hans fremtid. Vi vil at det ekstraordinære talentet hans skal bli utviklet her. Det er det som teller mest, fortsetter Butrageno.

– Gleder meg til å begynne å trene

Nordmannen fikk også spørsmål om hvordan han har opplevd trykket rundt ham den siste tiden.

– Hele året har vært uvirkelig helt fra debuten til at jeg sitter her i dag. Utviklingen har gått over all forventing. Det har vært utrolig bra. Jeg tror dette blir utrolig spennende. Det er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg gleder meg til å komme i gang å trene, fortsetter 16-åringen fra Drammen, som ikke lenger har Lionel Messi som favorittspiller.

På spørsmål om hvem han mener er best av Messi og hans nye lagkamerat Christiano Ronaldo svarte Ødegaard følgende.

– Ronaldo er min favorittspiller for øyeblikket.

Real Madrid betaler 35 millioner kroner for Martin Ødegaard, skriver Drammens Tidende. Det betyr at drammensklubben har solgt spillere for nesten 100 millioner siden 2010.

I tillegg kan Godset få ytterligere 35 til 40 millioner kroner, dersom Ødegaard lykkes i den spanske storklubben. Det avhenger blant annet av hvor mange A-lagskamper han spiller.

Se hele pressekonferansen med Martin Ødegaard.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.