Hopp til innhold

– Vi holder ikke det nivået som vi ønsker

Nytt Celtic-tap for Ronny Deila. Søndag ble det 0-1-tap hjemme for den nyopprykkede serielederen Hamilton Academical.

Ronny Deila

Ronny Deila og Celtic gikk på sitt andre tap i serien da de møtte Hamilton Academical.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Ali Crawford avgjorde for Hamilton med et velrettet skudd med høyrebeinet fire minutter etter hvilen.

Celtic-tapet var lagets andre i årets serie. Fire seirer, to uavgjort og to tap gjør at Deilas mannskap er plassert på en for dem direkte svak 6.-plass på tabellen.

– Noen av sjansene vi bommet på var helt utrolige, sier Deila til BBC.

– Vi holder ikke det nivået som vi ønsker. Man må ønske å gi det lille ekstra, kommenterer han.

Fikk litt arbeidsro

Det er seks poeng opp til serieleder Hamilton. Inkludert tapet hjemme for Legia Warszawa i kvalifiseringen til mesterligaen, er Ronny Deilas fasit på 16 kamper sju seirer, fire uavgjort og fem tap.

I Celtic-sammenheng er ikke den rekken god nok. Der kreves det mer.

Deila skapte seg litt arbeidsro etter 1-0-seieren hjemme over Dinamo Zagreb i europaligaen sist torsdag, men det skal sies at den seieren kom som en følge av en god porsjon flaks.

Økt press

Presset om å levere resultater blir ikke mindre for Deila etter søndagens tap for Hamilton. Anthony Stoke hadde en glimrende mulighet til å utligne rett før slutt, men headingen hans gikk utenfor.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic. Han pådro seg gult kort 12 minutter før full tid. Jo Inge Berget var ubenyttet reserve.

– Nå må vi slå tilbake i neste kamp. Men hvis vi ikke hadde skapt noe som helst og spilt virkelig dårlig, ville jeg vært mer bekymret, sier Deila til BBC.

Fotball

 • NFF vil ha mesterligafinale på Ullevaal

  Norges Fotballforbund har søkt om arrangere kvinnenes Champions Leauge-finale.

  Det bekrefter fotballpresident Lise Klaveness til TV2.

  Hun forteller at å få arrangere den største internasjonake klubbfinalen vil gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by.

  – Men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Klaveness til kanalen.

  Forbundet har søkt om å være finalearrangør for Europas største klubbturnering i 2026 eller 2027, og får full støtte fra Oslo kommune.

  – Jeg tenker at det er en stor folkfest for hele byen, og så synes jeg det er spesielt gøy at vi kan få et ekstra fokus på kvinnefotballen, sier byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H).

 • Gattuso fikk sparken i Marseille – franskmann tar over

  talienske Gennaro Gattuso (46) er ferdig som manager i den franske storklubben Marseille. Jean-Louis Gasset tar over roret.

  Klubben opplyser om avskjeden på sine nettsider og har presentert den nye treneren på X/Twitter.

  – Det er en stor ære for meg å bli en del av denne legendariske klubben, sier Gasset, som har fortid som trener i Montpellier, Caen, Istres, Saint-Étienne og Bordeaux.

  Gasset var også nylig hovedtrener for Elfenbenskystens landslag, men fikk sparken underveis i afrikamesterskapet tidligere i år.

  Gattuso tok over jobben i slutten av september, men den tidligere midtbanehelten har slitt i sjefsstolen. Marseille står uten seier på de sju siste kampene.

  Etter at han la opp som spiller, har Gattuso vært i Valencia, Napoli og Milan, Pisa og Palermo.

  Som spiller vant han Serie A og Champions League flere ganger med Milan, og i 2006 ble det VM-gull med Italia.

  (NTB)

  Gennaro Gattuso
  Foto: AP
 • Tyskland-legenden Andreas Brehme er død

  Den tyske fotballegenden Andreas Brehme er død. Han ble 63 år gammel og etterlater seg to sønner.

  Den tyske storavisen Bild er blant flere medier som melder om Brehmes bortgang. Hans partner, Susanne Schäfer, har opplyst om dødsfallet på vegne av familien.

  Brehme, som fikk 86 landskamper for Tyskland, skrev sitt navn med gullskrift inn i de tyske historiebøkene da han avgjorde VM-finalen mot Argentina i 1990.

  Andreas Brehme
  Foto: Icon Sport
 • Kristiansund låner senegalesisk spiss fra skotsk fotball

  Pape Habib Guèye (24) skal være Kristiansunds angrepsvåpen framover. Senegaleseren har tidligere spilt for AaFK i norsk fotball.

  KBK opplyser på sin nettside at låneavtalen med den skotske klubben Aberdeen i første omgang gjelder fram til sommeren.

  – Dette er en god klubb med mange unge spillere, og jeg er veldig spent på å komme hit. Jeg ønsker å hjelpe laget med å score mange mål, gjøre supporterne glade og ha en god sesong med KBK, sier Guèye.

  Kristiansund rykket i fjor opp til Eliteserien og forsterker seg på spissplass før sesongstart. KBK-trener Amund Skiri har tidligere jobbet sammen med Guèye i Aalesund.

  – Han er en hardtarbeidende trener, og det liker jeg. Han er en som jeg har jobbet med etter treninger også, med ekstra oppfølging. Da Amund kontaktet meg, syntes jeg det var et godt tidspunkt for å komme og spille for ham, sier Guèye.

  KBK serieåpner borte mot Lillestrøm i starten av april.

  (©NTB)

  Pape Habib Guèye
  Foto: NTB
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.