Ny seier for HamKam?

HamKam avsluttet med seier før ferien. Kan trenerbyttet gi laget ny seier mot Tromsdalen?

Vegard Skogheim

HamKam-trener Vegard Skogheim.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Søndag spilles det seks kamper i den 16. runden i 1. divisjon.

Se alle kampene direkte i nett-TV fra kl 18.

Løv-Ham - Moss

Mjøndalen - Haugesund

Sarpsborg 08 - Bryne

Skeid - Notodden

Stavanger - Alta

Tromsdalen - HamKam

Nybergsund-Trysil - Hønefoss

Sogndal - Kongsvinger (28.7.)

Tabell 1. divisjon

Tromsdalen - HamKam

HamKam har ikke innfridd forventningene i år, og Arne Erlandsen fikk ikke fortsette som trener. Lagets nye trener, Vegard Skogheim, førte laget til 3-0-seier over Notodden i forrige serierunde, og Hamar-laget ligger nå på 5. plass på tabellen. Tromsdalen overbeviste ikke før ferien, og presterte å tape mot bunnlaget Skeid.

Følg Tromsdalen - HamKam

Se Tromsdalen - HamKam direkte

Løv-Ham - Moss

Løv-Ham parkerte på midten av tabellen før ferien, mens Moss sliter like over nedrykksstreken. Det er nok Løv-Ham som stiller med mest selvtillit av de to lagene. Laget avsluttet med 3-0-seier over Stavanger før de tok pause, mens Moss tapte hele 0-6 mot Hønefoss.

Følg Løv-Ham - Moss

Se Løv-Ham - Moss direkte

Mjøndalen - Haugesund

Mjøndalen er i trøbbel. Med sine 17 poeng er de under nedrykksstreken og trenger sårt poeng i oppgjøret mot Haugesund. Vestlendingene kan imidlertid bli vanskelige mostandere for Mjøndalen. Laget ligger på tredje plass i øyeblikket, og avsluttet med 2-0-seier over Alta før ferien. Mjøndalen spilte 2-1 mot Kongsvinger.

Følg Mjøndalen - Haugesund

Se Mjøndalen - Haugesund direkte

Sarpsborg 08 - Bryne

I utgangspunktet bør dette bli et jevnt oppgjør. Sarpsborg og Bryne ligger på henholdsvis 11. og 10. plass på tabellen. Sarpsborg greide uavgjort, 2-2, mot serieleder Sogndal før fotballferien. Bryne overbeviste på sin side med 4-1 over tidligere serieleder Nybergsund-Trysil.

Følg Sarpsborg Sparta - Bryne

Se Sarpsborg 08 - Bryne direkte

Skeid - Notodden

Dette er rundens bunnoppgjør, der begge lag trenger poeng for å unngå nedrykk. Skeid sliter på desidert sisteplass i 1. divisjon med 11 poeng, mens Notodden ligger to plasser over med 16 poeng. Skeid fikk sårt tiltrengte poeng da de vant 2-0 over Tromsdalen i forrige serierunde. Notodden fikk problemer med HamKam sist, og tapte 0-3.

Se Skeid - Notodden direkte

Følg Skeid - Notodden

Stavanger - Alta

Stavanger ligger på nest siste plass med 13 poeng, og møter Alta som ligger på 9. plass (19 poeng). Stavanger sliter i motvind for tida, og gikk på et nyttt tap mot Løv-Ham (0-3) før ferien. Det samme gjorde Alta, som møtte sterke Haugesund. Det endte med tomålstap for Alta.

Se Stavanger - Alta direkte

Følg Stavanger - Alta

Nybergsund-Trysil - Hønefoss

Nybergsund-Trysil begynte sesongen som 1. divisjons store overraskelseslag, men den tidligere serielederen har ikke helt greid å følge opp den gode sesongstarten og ligger nå på 6. plass. I forrige runde gikk laget på en kraftig smell mot Bryne og tapte hele 1-4. Tabelltoer Hønefoss avsluttet forrige serierunde med litt lystigere kampresultat, og kunne ta sommerferie med hele 6-0 mot Moss.

Følg NIL-Trysil - Hønefoss

Se Nybergsund-Trysil - Hønefoss direkte

Sogndal - Kongsvinger (28.7.)

Rundens toppoppgjør. Serieleder Sogndal møter Kongsvinger tirsdag 28.7. Sogndal har overbevist de siste serierundene, til tross for at det ble uavgjort mot Sarpsborg før ferien. Kongsvinger bør bli en tøffere motstander enn Sarpsborg. Laget er nå på 4. plass på tabellen. Kongsvinger gikk limidlertid på en liten smell mot nedrykkskandidaten Mjøndalen forrige serierunde, og tapte 1-2.

Se Sogndal - Kongsvinger (28.7.)

Sogndal - Kongsvinger (28.7.)

Fotballnyheter