Vurderer å advare spillere mot Stabæk

Dersom Stabæk sier opp spillere, kommer spillerorganisasjonen (NISO) til fraråde andre å spille for klubben.

Joachim Walltin

Leder for Idrettsutøvernes fagforbund (NISO), Joachim Walltin, slakter måten Stabæk behandler spillerne på.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Morten Morisbak Skjønsberg

Morten Morisbak Skjønsberg kom til Stabæk som juniorspiller i 2000 og har vært i A-stallen siden 2001.

Foto: Holm, Morten / Scanpix
NISO-leder Joachim Walltin mener saken er så alvorlig at det er grunn til å advare.

– Oppsigelser skal være siste utvei og Stabæk burde søkt andre løsninger, derfor opplever vi at det både er kynisk og spekulativt dersom de nå sier opp spillere, sier Walltin til NRK.

Han mener klubben kunne solgt spillere og sluppet oppsigelser. En annen mulighet kunne vært å fristille spillere slik at spillerne selv kunne funnet seg en ny klubb for en tid tilbake. I stedet risikerer flere spillere nå å ta juleferie som arbeidsløse.

– Dersom det blir oppsigelser kommer vi til å fraråde andre spillere å gå til Stabæk på grunn av måten ledelsen behandler ansatte og spillere på, sier NISO-lederen.

– Klubben burde informert oss på et langt tidligere tidspunkt for å kunne finne konstruktive løsninger og unngå oppsigelser. I stedet venter de til èn uke før ferie. Det føler vi er en kynisk framgangsmåte, sier Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg til NRK.

Vurderer å gi seg

Økonomiske nedskjæringer, mye på grunn av at klubben må flytte til Nadderud , er årsaken til at Stabæk nå vurderer å si opp spillere . Fredag skal de aktuelle spillerne i møte med klubben. En av dem er keeper Jon Knudsen som har vært i Stabæk i elleve år. Walltin synes det er svært urovekkende at en spiller med så lang tid i klubben er blant dem som blir skviset ut.

– Det viser at nye spillere som kommer dit har en usikker fremtid, sier han.

Selv om Morisbak Skjønsberg ikke er blant dem som risikerer å miste jobben, er han usikker på om han vil fortsette i klubben han kom til for over ti år siden.

– Jeg er selv i en situasjon der det kan tenkes at jeg fortsetter, men hvis det blir oppsigelser vil jeg tenke meg om både en og to og tre ganger - i forhold til om jeg ønsker å fortsette i Stabæk.

– Hvis de sier opp mine lagkompiser vil det være problemtisk for meg å overta lønna deres, sier Morisbak Skjønsberg.

– Posisjonering

Konstituert styreleder i Stabæk, Jarl Øverby, sier følgende til NRK om at Walltin og NISO vurderer å fraråde spillere å dra til Bærum-klubben:

– Det er han (Walltin) fri til å si. I en slik situasjon må man også se innspill som en form for posisjonering. Vi beklager situasjonen og når det kommer til spillere er det bare å forstå at dette vekker store følelser hos mange, det har vi stor forståelse for, sier Øverby.

Erstatning

Torsdag ble det kjent at også Start, som rykket ned til 1. divisjon denne sesongen, vurderer å si opp spillere på grunn av dårlig økonomi. Men ifølge NISO-lederen har sørlendingene løst dette langt bedre enn Stabæk.

– Jeg var i Kristiansand på et møte med klubben og spillerne i går, og mitt inntrykk er at Start involverer spillerne i mye større grad i prosessen. I Stabæk, derimot, virker prosessen å være veldig forhastet.

Nå avventer NISO hva Stabæk-ledelsen gjør.

– Vårt inntrykk er at de har bestemt seg tidlig for at de skal si opp spillere, siden de har plukket ut et bestemt antall (minst seks spillere, journ.anm). Dersom det skjer, har vi gitt klubben beskjed om at det kan komme rettslige etterspil.

PS! NRK vet at flere Stabæk-spillere torsdag kveld var i møter med NISO for å forberede seg til fredagens møte med klubben.

Video NISO truer Stabæk med rettssak

NISO truer Stabæk med rettssak.

Fotball

 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Får møte Young Boys i England

  Mesterligakampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke kan spilles på Old Trafford som følge av at sveitserne har fått unntak fra karantenereglene.

  Det opplyser Young Boys på sitt nettsted. Det var i utgangspunktet fare for at kampen måtte spilles på nøytral grunn ettersom reisende fra Storbritannia til Sveits må i ti dagers koronakarantene fra ankomst.

  Young Boys skriver at klubben har fått spesialunntak av kantonen Bern som gjør at de unngår karantene ved hjemkomst. (NTB)

  Premier League - Chelsea v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Jarstein operert i kneet

  Rune Almenning Jarstein ble tirsdag operert for en kneskade. Det bekrefter Hertha Berlin-keeperen selv til VG.

  Han har slitt helt siden mars med koronaviruset, og nå møter han altså nok et hinder før en mulig retur på banen.

  – Litt kjipt, selvfølgelig. Men får ikke gjort noe med det. Positivitet er viktig, sier Jarstein til VG.

  37-åringen sier at han ikke vet når han er tilbake på banen igjen. Det er minisken og noe knebrusk som har blitt fikset på.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Kjøpte cricketklubb i Emiratene

  Manchester United-eier Avram Glazer har investert i en cricketklubben i den nystartede Twenty20-ligaen i De forente arabiske emirater.

  Det kunngjorde ligaarrangøren onsdag. Glazer, som også er eier i NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers, gjennomførte kjøpet gjennom sin rolle som styreleder i investeringsselskapet Lancer Capital, skriver AFP.

  Glazer-familien mislyktes nylig i forsøket på å kjøpe et av to nye franchiser i den pengesterke indiske cricketligaen. I stedet skal de eie en av seks klubber som starter ligaen i Emiratene fra februar eller mars neste år.

  – Jeg er veldig spent på å ta del av UAE T20 fra starten av. Det blir en liga i verdensklasse som kommer til å styrke cricketsportens frammarsj i Emiratene, uttaler Avram Glazer.

  Avram Glazer
  Foto: Jon Super / AP
 • VIF-keeper mister sesonginnspurten

  Vålerenga-målvakt Kjetil Haug har skadet skulderen og går glipp av de siste to rundene i Eliteserien, opplyser VIF.

  Haug pådro seg skaden i en duell i søndagens ligakamp mot Odd. Han måtte forlate banen med smerter i skulderen.

  Mathias Dyngeland skal vokte Vålerenga-buret i Haugs skadefravær. Laget møter Mjøndalen (h) og Kristiansund (b) i årets to siste kamper.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Vålerenga
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic