Hopp til innhold

Nihat sendte Tyrkia til himmels

Tyrkia trengte et mål, og det fikk de. Og nok en gang var det Nihat som avgjorde.

Nihat
Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Tyrkia - Bosnia-Herzegovina: 1-0. I 20 minutter var Norge i EM 2008.

Et urutinert Bosnisk lag klarte lenge å holde unna for et massivt trykk fra hjemmelaget Tyrkia.

Samtidig tok Norge ledelsen etter 25. minutt i sin bortekamp mot Malta, men så sørget Nihat for å sende hele Tyrkia til himmels.

NRKSport.no fulgte Tyrkia-Bosnia

Nett-TV: Tyrkisk jubel i Norge

Spennende første omgang

Tyrkia hadde et greit utgangspunkt før kampen. Med seier ville de gå til EM, uavhengig av hvilket resultat Norge fikk mot Malta. Etter en litt forsiktig åpning av hjemmelaget ble Bosnia presset lenger og lenger tilbake på banen. Allikevel maktet ikke Tyrkerne å sette ballen bak en strålende Bosnisk keeper Adnan Guso. Samtidig scoret Norge tre mål på Malta og Faith Terims menn måtte score mål.

Nihat dagens helt

Etter flere gode muligheter fikk omsider Nihat Kahveci ballen bak Guso i det 43. minutt. En strålende kombinasjon mellom Bayern Münchens Halin Altintop og Arda Turan førte sistnenvte ned til dølinjen. Han la på skrå ut i feltet til Nihat som fikk stå helt alene og sette ballen enkelt i mål, mens de Bosniske forsvarerene stod å så på.

Tyrkia overlegne

I andre omgang var det ikke lenger noen spenning rundt hvilke lag som skulle slå følge med Hellas fra gruppe C. Tyrkia gjorde akkurat som de ville med et Bosnisk lag som ikke skapte en eneste målsjanse i løpet av hele kampen. Keeper Guso var den eneste som hindret en større Tyrkisk seier med flere strålende redninger.

"Norge-dödarene" sentrale igjen

De tre målscorerne fra kampen mot Norge på lørdag ble igjen sentrale i kvelden kamp. På midten styrte Newcastle-spilleren Belozoglu Emre og Altintop, og på topp herjet Nihat. På tross av en ellers svak kvalifisering, blant annet med tap for Bosnia i bortekampen, har det hardt pressede laget kommet sterkt tilbake i de avgjørende kampene. Selv om kveldens motstander ikke var noe stort lag viste allikevel Tyrkerne at de kan bli å regne med i Sveits og Østerrike til sommeren.

I EM i 20 minutter

Fotball

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP