Nihat sendte Tyrkia til himmels

Tyrkia trengte et mål, og det fikk de. Og nok en gang var det Nihat som avgjorde.

Nihat
Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Tyrkia - Bosnia-Herzegovina: 1-0. I 20 minutter var Norge i EM 2008.

Et urutinert Bosnisk lag klarte lenge å holde unna for et massivt trykk fra hjemmelaget Tyrkia.

Samtidig tok Norge ledelsen etter 25. minutt i sin bortekamp mot Malta, men så sørget Nihat for å sende hele Tyrkia til himmels.

NRKSport.no fulgte Tyrkia-Bosnia

Nett-TV: Tyrkisk jubel i Norge

Spennende første omgang

Tyrkia hadde et greit utgangspunkt før kampen. Med seier ville de gå til EM, uavhengig av hvilket resultat Norge fikk mot Malta. Etter en litt forsiktig åpning av hjemmelaget ble Bosnia presset lenger og lenger tilbake på banen. Allikevel maktet ikke Tyrkerne å sette ballen bak en strålende Bosnisk keeper Adnan Guso. Samtidig scoret Norge tre mål på Malta og Faith Terims menn måtte score mål.

Nihat dagens helt

Etter flere gode muligheter fikk omsider Nihat Kahveci ballen bak Guso i det 43. minutt. En strålende kombinasjon mellom Bayern Münchens Halin Altintop og Arda Turan førte sistnenvte ned til dølinjen. Han la på skrå ut i feltet til Nihat som fikk stå helt alene og sette ballen enkelt i mål, mens de Bosniske forsvarerene stod å så på.

Tyrkia overlegne

I andre omgang var det ikke lenger noen spenning rundt hvilke lag som skulle slå følge med Hellas fra gruppe C. Tyrkia gjorde akkurat som de ville med et Bosnisk lag som ikke skapte en eneste målsjanse i løpet av hele kampen. Keeper Guso var den eneste som hindret en større Tyrkisk seier med flere strålende redninger.

"Norge-dödarene" sentrale igjen

De tre målscorerne fra kampen mot Norge på lørdag ble igjen sentrale i kvelden kamp. På midten styrte Newcastle-spilleren Belozoglu Emre og Altintop, og på topp herjet Nihat. På tross av en ellers svak kvalifisering, blant annet med tap for Bosnia i bortekampen, har det hardt pressede laget kommet sterkt tilbake i de avgjørende kampene. Selv om kveldens motstander ikke var noe stort lag viste allikevel Tyrkerne at de kan bli å regne med i Sveits og Østerrike til sommeren.

I EM i 20 minutter

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp