I EM i 20 minutter

Gamsten og Iversen gjorde sin del av jobben mot Malta. Men Tyrkia gjorde sin jobb i Istanbul.

Morten Gamst Pedersen og steffen Iversen

De scoret målene for Norge, men det hjalp ikke. EM-drømmen brast i kveld.

Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / REUTERS

Norge var absolutt best mot Malta i kveld, og gjorde sin del av jobben da de vant 4-1.

Men landslaget kunne ikke komme til EM på egenhånd. De var avhengige av hjelp fra Bosnia som møtte Tyrkia i Istanbul. Bosnierne kjempet tappert, men tapte til slutt 1-0.

NRKSport.no fulgte Malta-Norge

Dermed gikk EM-plassen til Tyrkia.

- Jeg er glad for at gutta reiste seg igjen og vant 4-1 borte mot Malta. Det var det eneste vi kunne gjøre noe med og det gjorde vi, sa Åge Hareide til TV3. Han sier videre at han Svarer etter VM-trekningen  på om han fortsetter som trener.

Nett-TV: Skuffet Hareide

Nett-TV: Skuffede spillere

Store muligheter

Norge begynte rolig med et par forsøk av Steffen Iversen og John Arne Riise før ti minutter var spilt, uten at det ble de store sjansene.

Først etter 20 minutter begynte Norge å vise at de var Malta overlegne. Morten Gamst Pedersen la et nydelig innlegg på et touch inn til Iversen, som bare kunne bredside ballen i mål. Iversen klarte likevel å sette ballen til side, en prestasjon som var større enn å score. Like etter hadde Norge nok en god mulighet. Bjørn Helge Riise slo inn, men Carews heading gikk over mål.

Utliknet pappa

Etter 25 minutter løsnet det endelig for Norge, og for Steffen Iversen. Etter et flott angrep med mange trekk var det Storbæk som fikk lagt inn fra høyre kant. Og da kunne Iversen endelig sette ballen sikkert i mål med et hodestøt.

To minutter senere ble John Carew revet ned av Maltas Pace, og Norge fikk straffe. Steffen Iversen sendte keeperen til venstre og ballen til høyre, og scoret sitt andre for dagen.

Steffen Iversen

Steffen Iversen scorer sitt andre for dagen på straffe.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Og minuttet før pause var trønderen der igjen. John Arne Riise slo inn til Iversen som var på et perfekt løp, spissen scoret sitt tredje for dagen. Dermed ordnet han norges raskeste hat-trick siden Kjetil Rekdals mot Ungarn i VM-kvaliken på Ullevaal i oktober 1996. Han lagde også sitt 19.landslagsmål, og dermed var Steffen likt med faren .

Nihat igjen

Nihat

Denne mannen har for vane å ødelegge for Norge.

Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Etter Iversens mål var det ingen tvil: 3-0 til Norge, og 0-0 i Tyrkia. I tillegg hadde Bosnia en kjempesjanse mot tyrkerne omtrent samtidig som Iversen la på til 3-0. Misimovic fikk en skuddmulighet for Bosnia på halv volley, men ballen gikk like over tverrliggeren.

Istedenfor fikk tyrkerne kontre. På sin tredje sjanse mot Bosnia scoret Nihat for Tyrkia. Spissen fikk stå helt alene på 10 meter og kunne enkelt sette ballen i mål. Nihat, som avgjorde mot Norge på Ullevaal, tok dermed EM-plassen fra Norge, med 45 minutter igjen å spille.

Nihat sendte Tyrkia til himmels

Mifsud presenterte seg

Like etter pause fikk Malta det som skulle vise seg å bli et trøstemål. Etter 53 minutter bommet Hangeland på en høy ball, og Hagen tapte deretter en duell med Michael Mifsud. Den tidligere LSK-spilleren scoret sikkert alene med Opdal, og det stod 3-1 til Norge. Noen minutter senere var Malta der igjen, men skuddet gikk bare i stanga.

Ikke lenge etter fikk Andre Schembri rødt kort for Malta, og med ti mann å spille mot var det enkelt for Morten Gamst Pedersen å styre inn 4-1 til Norge kvarteret før slutt.

Men Tyrkia vant 1-0 mot Bosnia, og dermed betyr norges 4-1-seier ingenting.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp