Hopp til innhold

I EM i 20 minutter

Gamsten og Iversen gjorde sin del av jobben mot Malta. Men Tyrkia gjorde sin jobb i Istanbul.

Morten Gamst Pedersen og steffen Iversen

De scoret målene for Norge, men det hjalp ikke. EM-drømmen brast i kveld.

Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / REUTERS

Norge var absolutt best mot Malta i kveld, og gjorde sin del av jobben da de vant 4-1.

Men landslaget kunne ikke komme til EM på egenhånd. De var avhengige av hjelp fra Bosnia som møtte Tyrkia i Istanbul. Bosnierne kjempet tappert, men tapte til slutt 1-0.

NRKSport.no fulgte Malta-Norge

Dermed gikk EM-plassen til Tyrkia.

- Jeg er glad for at gutta reiste seg igjen og vant 4-1 borte mot Malta. Det var det eneste vi kunne gjøre noe med og det gjorde vi, sa Åge Hareide til TV3. Han sier videre at han Svarer etter VM-trekningen  på om han fortsetter som trener.

Nett-TV: Skuffet Hareide

Nett-TV: Skuffede spillere

Store muligheter

Norge begynte rolig med et par forsøk av Steffen Iversen og John Arne Riise før ti minutter var spilt, uten at det ble de store sjansene.

Først etter 20 minutter begynte Norge å vise at de var Malta overlegne. Morten Gamst Pedersen la et nydelig innlegg på et touch inn til Iversen, som bare kunne bredside ballen i mål. Iversen klarte likevel å sette ballen til side, en prestasjon som var større enn å score. Like etter hadde Norge nok en god mulighet. Bjørn Helge Riise slo inn, men Carews heading gikk over mål.

Utliknet pappa

Etter 25 minutter løsnet det endelig for Norge, og for Steffen Iversen. Etter et flott angrep med mange trekk var det Storbæk som fikk lagt inn fra høyre kant. Og da kunne Iversen endelig sette ballen sikkert i mål med et hodestøt.

To minutter senere ble John Carew revet ned av Maltas Pace, og Norge fikk straffe. Steffen Iversen sendte keeperen til venstre og ballen til høyre, og scoret sitt andre for dagen.

Steffen Iversen

Steffen Iversen scorer sitt andre for dagen på straffe.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Og minuttet før pause var trønderen der igjen. John Arne Riise slo inn til Iversen som var på et perfekt løp, spissen scoret sitt tredje for dagen. Dermed ordnet han norges raskeste hat-trick siden Kjetil Rekdals mot Ungarn i VM-kvaliken på Ullevaal i oktober 1996. Han lagde også sitt 19.landslagsmål, og dermed var Steffen likt med faren .

Nihat igjen

Nihat

Denne mannen har for vane å ødelegge for Norge.

Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Etter Iversens mål var det ingen tvil: 3-0 til Norge, og 0-0 i Tyrkia. I tillegg hadde Bosnia en kjempesjanse mot tyrkerne omtrent samtidig som Iversen la på til 3-0. Misimovic fikk en skuddmulighet for Bosnia på halv volley, men ballen gikk like over tverrliggeren.

Istedenfor fikk tyrkerne kontre. På sin tredje sjanse mot Bosnia scoret Nihat for Tyrkia. Spissen fikk stå helt alene på 10 meter og kunne enkelt sette ballen i mål. Nihat, som avgjorde mot Norge på Ullevaal, tok dermed EM-plassen fra Norge, med 45 minutter igjen å spille.

Nihat sendte Tyrkia til himmels

Mifsud presenterte seg

Like etter pause fikk Malta det som skulle vise seg å bli et trøstemål. Etter 53 minutter bommet Hangeland på en høy ball, og Hagen tapte deretter en duell med Michael Mifsud. Den tidligere LSK-spilleren scoret sikkert alene med Opdal, og det stod 3-1 til Norge. Noen minutter senere var Malta der igjen, men skuddet gikk bare i stanga.

Ikke lenge etter fikk Andre Schembri rødt kort for Malta, og med ti mann å spille mot var det enkelt for Morten Gamst Pedersen å styre inn 4-1 til Norge kvarteret før slutt.

Men Tyrkia vant 1-0 mot Bosnia, og dermed betyr norges 4-1-seier ingenting.

Fotball

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP