NRK Meny
Normal

Nielsen slo tilbake med målshow etter draktriving og Twitter-krangel

Nicki Bille Nielsen storspilte da Rosenborg sendte Strindheim på hodet ut av cupen. Dansken scoret tre mål selv og var nest sist på ett av målene.

bille

Nicki Bille Nielsen (nr. 9) og John Chibuike feirer sistnevntes 2-0-scoring mot Strindheim.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

bille

Nicki Bille Nielsen har vært et friskt pust for Rosenborg så langt denne sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nicki Bille Nielsen har vært i hardt vær de siste dagene, men det så ikke ut til å prege ham under cupkampen mot Strindheim.

– Betyr mest for laget

I eliteserien står han så langt oppført med bare én scoring på seks kamper, men mot 2.-divisjonslaget løsnet det for angriperen.

– Det betyr ikke så mye for meg personlig. Det betyr mest for laget å få en seier og en god opplevelse, sier Nielsen til NRK.no.

Dansken sier at han ikke har latt seg prege av all medieoppmerksomheten den siste uken.

– Jeg har prøvd å luke det ut, og komme meg videre. Fotball går opp og ned, og nå var det en ny kamp og en ny uke, sier Nielsen.

– Skal selvsagt slå Strindheim

Nielsen bredsidet først ballen i mål etter 18 minutters spill, før han la opp til John Chibuikes scoring et kvarter etterpå.

I siste halvdel av kampen sørget dansken for å fjerne det lille Strindheim måtte ha igjen av håp da han også satte inn 4-0 og 5-0.

Tobias Mikkelsen scoret det tredje målet for Rosenborg.

– Vi skal selvsagt slå Strindheim, men cup er cup. Det vil alltid være eliteserielag som sliter i de første rundene, sier RBK-trener Per Joar Hansen til NRK.no.

Søndag skapte Nielsen overskrifter da han i raseri over å ha fått rødt kort rev i stykker drakten sin i eliteseriekampen mot Sandnes Ulf. Etter kampen havnet han i munnhuggeri med Ulf-spiller Tommy Høiland på Twitter.

Nielsen måtte tåle mye kritikk for oppførselen sin, men fikk også støtte av både Rosenborg og fans.

Innsatsen i cupkampen er lovende før Rosenborg skal møte serieleder Aalesund førstkommende lørdag.

– Både Nielsen og Tore Reginiussen må stå over mot Aalesund, og da passet det bra at de fikk kamptrening her, sier «Perry».

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.