NFF og Köln enige om Solbakken

NFF og Köln er enige om en avtale rundt Ståle Solbakken. Nordmannen blir med andre ord ikke norsk landslagstrener med det første.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken blir likevel ikke norsk landslagstrener fra 2012.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

NFF og Köln er kommet til enighet, og Ståle Solbakken blir ikke trener for det norske fotballandslaget.

Det kom frem under en pressekonferanse på Ullevaal stadion lørdag ettermiddag.

NFF og den tyske klubben har vært i møter og telefonforhandliger fredag og lørdag, og har kommet til en løsning alle parter skal være fornøyd med, ifølge NFF.

– Det kom til et punkt da Ståle ønsket det å være klubbtrener mer enn å være landslagssjef. Da ble det en oppgave for oss å komme i dialog og finne en løsning som tjener alle parter, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Ståle hadde gode resultater allerede da vi signerete, og han har hatt for gode resultater gjennom mesterligaen. Det har gjort ham høyst interesseant mot de store ligaene i Europa, også Bundesliga, sier han.

Solbakken har selv sendt ut en pressemelding i anledning saken, der han sier han nå får en «unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene».

Les også: Solbakken: – Jeg er stolt og glad

Ifølge det tyske nettstedet kicker.de starter Solbakken i jobben 1. juli, og nordmannen skal presenteres som ny trener 17. mai.

Vil ikke kommentere kompensasjon

Semb

Semb vil ikke gi fortelle hva Köln måtte gi i kompensasjon for å få Solbakken som trener.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Semb bekreftet på lørdagens pressekonferanse at det ikke var noen klausul for Solbakken i kontrakten, og at det derfor var nødvendig med en kompensasjon for å frigi 43-åringen.

– Jeg vil ikke gå i detaljer rundt kompensasjonen, sier Semb.

At Solbakken nå trekker seg fra kontrakten ser ikke Semb som illojalt.

– Ting endrer seg i fotball. Ståle ønsket sterk å bli landslagstrener på et tidspunkt. Så endrer ting seg og han ønsker veldig sterkt å fortsette som klubbtrener i en større liga. Vi oppfatter det ikke som illojalt, sier Semb, og legger til at Solbakken har vært åpen og ærlig om sin situasjon og sine ønsker.

Spekulasjonene rundt trenerens trenerfremtid har vært mange, men Semb har vært trygg på Solbakken inntil det siste.

– Først på torsdag kveld skjønte jeg at det ville glippe, sier Semb.

– God tid på å finne erstatter

Nå starter jobbe med å finne Solbakkens erstatter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Semb understreker at NFF har god tid på seg, og at de ikke har satt noen tidsfrist for når ny trener må være klar.

– Først og fremst var det viktig å lande denne prosessen og komme ut av den på en positiv måte. Neste steg er å søke ny landslagssjef. Det er ikke så lenge siden vi var gjennom prosessen med å ansette Ståle og Egil, så vi har et godt fundament å jobbe ut ifra, sier Semb.

– Å være landslagstrener og å være trener i Bundesliga er to helt forskjellige oppgaver. Solbakken kan utvikle seg videre i Köln og bli landslagstrener i fremtida, sier Semb.

Forhandlet i helgen

Solbakken har vært lite snakkesalig etter spekulasjonene om at han skal være på vei til trenerjobben i Köln, men lørdag kom altså avklaringen.

Les også: - Jeg har ikke mye å fortelle, beklager

Solbakken skulle etter planen ta over det norske landslaget ved årsskiftet 2012, men interessen fra Köln har nå satt en stopper for dette.

Les også:

Fotballnyheter