NRK Meny
Normal

Achtung, Deutschland!

BLOGG: Endelig fikk vi se et Brasil-lag det luktet svidd av.

David Luiz

BRASIL VIL VIRKELIG VINNE: Ansiktuttrykket til David Luiz sier det meste: Brasilianerne leker ikke fotball-VM.

Foto: Alex Livesey - FIFA / FIFA via Getty Images

Etter et tamt gruppespill – der Neymar stod for det som var av underholdning fra vertsnasjonen – virket flere av brasilianerne å endelig våkne til liv i kvartfinalen mot Colombia.

For en vinnervilje!

Har ikke innfridd

Hele Brasil - ja, for ikke å si hele verden - forventer at «A Seleção» (de utvalgte) skal vinne VM for sjette gang. Alt annet vil være en gedigen nedtur.

Skepsisen har imidlertid bredd seg. Brasil gikk videre fra gruppespillet, men imponerte ikke. Bare Neymar leverte varene.

I åttedelsfinalen gikk det nesten galt. Chile var det beste laget i store deler av kampen. Kun et chilensk stolpetreff i straffesparkkonkurransen sendte Brasil videre. Med et nødskrik.

Er dette laget egentlig godt nok til å vinne VM? Spørsmålet var uungåelig.

Nå har de våknet

Men mot Colombia fredag kveld var det annerledes. Veldig annerledes.

Vi fikk se et helgult landslag som oste av kamplyst og fighter-instinkt. David Luiz løp banen opp og ned. Thiago Silva scoret med kneet. Marcelo rev og slet i det som fantes av colombianske drakter.

Dette er ikke et Brasil-mannskap der det kryr av fintspillende teknikkere. Den drømmen er det bare å legge vekk med en gang. Dette er så langt unna 1982-utgaven av Brasil du kommer. Brasil 2014 har først og fremst et av verdens beste forsvar. Et muskellag.

Et lag som kjemper seg til seier mer enn de spiller seg til det.

Thiago Silva må eksempelvis stå over semifinalen. Men Brasil har Dante på benken - fast midtstopper i Bayern München. Ingen dårlig erstatter.

(bloggen fortsetter under bildet)

Thiago Silva header ballen unna

KAN DE FORSVARE SEG TIL VM-GULL? Thiago Silva scoret ett av målene i 2-0-seieren. Kapteinen må stå over semifinalen mot Tyskland etter å ha fått gult kort.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Bruker alle midler

Fredag ble Colombia nedkjempet. Det dansende sjarmørlaget vi har forelsket oss i tidligere i mesterskapet ble rett og slett litt for veikt i dette selskapet. Brasilianerne skubbet unna det som kom av motstand.

Kun et straffespark rundt ti minutter før slutt var colombianernes beholdning. Pluss noen halvfarligheter i sluttminuttene.

Men Brasil holdt unna. Med selvoppofrelse i verdensklasse.

Det er gjerne slik at «mesterskapslagene» våkner til liv når det gjelder som mest. At de beste lagene først viser seg frem når det virkelig drar seg til.

Brasil er i hvert fall ikke blitt noen mindre favoritt etter knokkelseieren mot Colombia. Denne gjengen skyr ingen midler for å hente hjem pokalen.

I semifinalen på tirsdag venter Tyskland. Achtung!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.