Hat trick-Johnsen: – Jeg burde lagt opp i dag

Men Frode Johnsen (39) vet fortsatt ikke når han skal legge bort fotballskoene etter å ha skutt seg til scoringstoppen mot Aalesund.

Johnsen

Her setter Frode Johnsen (t.h.) inn sitt første mot Aalesund på Skagerak Arena.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Rashani

Elban Rashani markerte seg også med scoring mot Aalesund.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Når du har erfaring, vet du hvordan midtstopperen reagerer på bevegelsene dine. Erfaringen er viktig, sier Johnsen til C More etter kampen.

Fikk kalddusj

Telemarkingene ble pustet i ryggen av nedrykksspøkelset før Aalesund gjestet Skagerak Arena.

Derfor var det nok mange supportere som fryktet det verste da Leke James pirket inn ledelsen etter 26 minutter.

Men Odd slo umiddelbart tilbake ved Håvard Storbæk, og kun minutter senere dukket en gammel ringrev opp på et hjørnespark for hjemmelaget.

– Gode gener

Frode Johnsen, som ble tidenes eldste i en norsk landslagstropp for tre uker siden, sto nemlig og ventet på bakerste stolpe og headet inn ledelsen.

Og like etter pause var 39-åringen frempå igjen: Johnsen tapte først en hodeduell mot tometersmannen Tor Hogne Aarøy, men da ballen ble banket inn i feltet igjen, var det selvsagt den evigunge spissen som satte inn 4-1-scoringen.

Som om ikke det var nok, kronet 39-åringen oppvisningen med et hat trick da han lurte seg forbi Peter Orry Larsen og tuppet inn ydmykelsen.

– Jeg har nok gode gener. Men jeg gjør ingenting annerledes. Jeg lever et helt normalt liv og gleder meg til hver trening, svarer Johnsen på spørsmål om hvordan han holder scoringshjulet gående.

– Han kan umulig nærme seg 40 år

Johnsen kunne faktisk fått enda flere scoringer, men den tidligere Japan-proffen ble stående med tre.

Dermed klatrer han til topps på toppscorerlisten med 12 scoringer.

Og Johnsen utelukker ikke at han tar flere sesonger på det øverste nivået.

– Jeg har ikke en plan. Jeg burde ha lagt opp i dag for å gi meg på topp, spøker Johnsen overfor C More.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var naturligvis storfornøyd med 39-åringen etter kampen.

Han stilte spøkefullt spørsmålstegn bak fødselsattesten.

– Han kan umulig nærme seg 40 år. Han er jo så smart og så frisk. Og han har selvtillit, og da treffer han, sier Fagermo.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Berg mister toppkamp mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til toppkampen mot Molde onsdag etter en kneskade i søndagens kamp mot Strømsgodset.

  Det ble umiddelbart fryktet en alvorlig kneskade. Etter MR-undersøkelse viser det seg at skaden er mindre alvorlig enn fryktet.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Moi mister cupkamp mot Chelsea

  Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

  Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

  Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

  Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

  Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England