Normal

Mykjåland vurderte å legge opp - reddet av Pellerud-grep

Lene Mykjåland (27) var så nedbrutt etter skade- og sykdomsplager at hun trodde hun skulle slutte etter én LSK-sesong. Nå har hun fått tilbake motivasjonen i ny landslagsposisjon.

Mykjåland

TØRST: Lene Mykjåland (midten) var i ferd med å legge bort fotballskoene etter 2013-sesongen, men nå er hun motivert for å satse videre på både klubb- og landslag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Pellerud

IMPONERT: Landslagssjef Even Pellerud er glad Lene Mykjåland klarte å reise seg etter den skuffende fjorårssesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– I høst lurte jeg på om jeg skulle slutte, for jeg var veldig langt nede. Da er det ekstra godt å kjenne på fotballgleden igjen, som egentlig alltid har vært der. Det kjennes ekstra godt, sier Mykjåland til NRK.no.

27-åringen har lenge vært en viktig spiller for Norge, og nå nyter hun tillit under Even Pellerud.

Forrige uke fullførte landslaget Algarve Cup, som endte med en skuffende niendeplass etter fire strake tap.

Løste formsvikt med posisjonsbytte

Mykjåland, som er blant Pelleruds mest brukte spillere, ble flyttet ned på høyrebacken i Portugal.

Her spilte hun tre kamper før hun gikk tilbake til vante posisjoner på både midtbanen og spissplassen i avslutningskampen mot Russland.

– Det har vært litt rart. Jeg har vel aldri spilt forsvar noen gang. En veldig annerledes erfaring, og litt annen type ansvar enn tidligere, sier Mykjåland.

Pellerud forteller at det lå en lang og grundig vurdering bak posisjonsbytte.

– Jeg hadde en fin samtale med Lene i fjor høst. Vi kom frem til at en ny utfordring kunne føre henne et hakk opp på prestasjonsskalaen. Etter å ha gjort en analyse, mente jeg at hun hadde en profil til en sideback. Hun har godt blikk, god teknikk, og jeg trodde hun kunne tilføre oss noe offensivt, samtidig som hun greide seg bra defensivt. Hun har blomstret, sier landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Omskolert til sideback har Lene Mykjåland fått en helt ny rolle på det norske landslaget. Etter et år med mye motgang der hun vurderte å gi seg, har hun nå fått tilbake gleden på fotballbanen.

– Mitt verste år

Mykjåland fikk en vanskelig inngang til 2013-sesongen. Den daværende Røa-spilleren ble først meldt klar for LSK Kvinner, før Røa mente at overgangen var ugyldig.

Etter en måneds forhandlinger kunne Mykjåland endelig slå seg til ro som LSK-spiller, men det tok ikke lang tid før utfordringene også ventet på banen.

Skader og sykdom gjorde at storsigneringen kun fikk spille fem kamper fra start gjennom hele 2013-sesongen. Hun kom inn fra benken fire ganger.

– Fjoråret var mitt verste som fotballspiller. Store deler gikk bort til sykdom og skader. Det er aldri gøy, sier Mykjåland til NRK.no.

Nå håper hun å ta med seg formutviklingen fra landslaget over i sesongstarten med LSK.

– Ambisjonene er å fortsette formstigningen frem mot sesongen. Jeg har lyst til å vinne noe igjen snart. Jeg vil ta serie- og cupgull med LSK, og bidra på landslaget så godt jeg kan, sier 27-åringen.

– Hun hadde et litt trøblete år i fjor, men har kommet veldig sterkt tilbake i år. Vi visste at det bare var snakk om tid. Vi er veldig glad for at hun kom tilbake. Hun har tilført laget vårt mye bra i 2014 så langt, sier Pellerud.

PS! Lene Mykjåland pådro seg en vridning i kneet under Russland-kampen onsdag. Landslagets fysioterapeut Tor Østhagen opplyser til NRK.no tirsdag at hun ikke har pådratt seg skade på menisken, og dermed vil hun være tilbake på banen i løpet av få dager.

Fotballnyheter