Solskjær langet ut mot Jönsson: – Dette var et stikk tilbake

Molde (NRK.no): Molde var endelig seg selv igjen og showet med herlige hælspark og flotte mål. En uvanlig krass Ole Gunnar Solskjær ga deler av æren til motstandertreneren.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær brukte Jan Jönssons kommentarer fra en treningskamp i vinter til å motivere Molde-spillerne før kampen. Her feirer spillerne hemningsløst etter Joona Toivios 1-0-scoring.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kampreferat: Molde - Aalesund 4-1

– Jeg visste i dag at vi var klare. Jeg trengte ikke mer enn jeg fikk i treningskampen før sesongen. Spillerne ble motivert av kritikken, sa en uvanlig krass Ole Gunnar Solskjær til C More etter kampen.

Han siktet til kritikken fra Aalesund-trener Jan Jönsson etter en treningskamp før sesongen, her omtalt av Nettavisen. Jönsson mente Molde stilte med et for svakt lag.

Solskjær mente Jönsson ikke viste nok respekt for Molde-spillerne som faktisk spilte kampen, og fremhevet blant annet Daniel Berg Hestad og Espen Bugge Pettersen.

– Dette var et stikk tilbake. Ingen av mine spillere, som har vunnet serien to år på rad, liker sånn kritikk, sier Solskjær.

Jönsson: – Dette var rart

Overfor NRK.no utdyper Solskjær hvordan han brukte kommentarene til å motivere laget sitt før kampen.

– Jeg utfordret spillerne på det. Mange av spillerne i dag spilte den kampen, og det er ikke noe særlig å få høre det. Det ble nevnt såvidt, sier han og ler.

Aalesund-trener Jan Jönsson kjenner jeg ikke igjen i kritikken fra Solskjær.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette var rart, sier Jan Jönsson til NRK.no.

Løsnet etter frisparkmål

Taktikken fungerte tydeligvis perfekt.

Joona Toivio løftet en tung bør fra lagkameratenes skuldre da han scoret et perlemål etter 25 minutter. Derfra og inn ble kampen et Molde-show med herlige hælspark og flotte mål.

– Dette er helt fantastisk. Det er utrolig viktig for oss både poengmessig og med tanke på selvtilliten, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til C More etter kampne.

Molde startet nølende nok en gang på torsdag, og de første 25 minuttene så det ut som Solskjærs trøbbel skulle fortsette i lokalderbyet.

Så skrudde Toivio et frispark nydelig over muren og i mål. Og plutselig løsnet det for Molde.

Solskjær tror de kan gå ubeseiret i mai

Det smakte meget godt for Solskjær, som har hatt en pinlig sesongstart med oppsiktsvekkende svake to poeng på åtte kamper. Nå tror han Molde kan gå gjennom hele mai uten tap.

– Mai er en meget viktig måned, og vi er ubeseiret så langt. Jeg tror vi kan gå ubeseiret gjennom hele måneden, sier Solskjær til NRK.

– Dette er en veldig viktig seier for oss, men jeg tør ikke friskmelde laget helt ennå, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær feirer med trenerteamet etter 2-0-scoringen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Glimrende Chima Chukwu

Resten av omgangen var Molde klart best mot Aalesund, som ligger 11 plasser foran på tabellen.

Spesielt var spissen Daniel Chima Chukwu strålende. Han slo tunneler, kombinerte flott med medspillerne og brukte muskler for å skape flere farlige frispark.

– Det er selvfølgelig viktig å få det første målet. Vi jobber som løver i dag, sa Daniel Berg Hestad til C More i pausen.

Snudde seg i muren - fikk kritikk

Molde fikk uttelling etter 35 minutter, og nok en gang var det et frispark. Magnus Wolff Eikrem fikk sjansen og satte ballen lavt i nærmeste hjørnet fra skrått hold.

Det spørs om ikke keeper Sten Grytebust burde reddet, men hovedskylda lå hos millionspissen Abderrazzaq Hamed-Allah. Han snudde seg i muren, og fikk høre det av den gamle storscoreren Steffen Iversen.

– Du kan ikke la muren sprekke opp som det der, det er helt håpløst, sa Iversen i C More-studio i pausen.

Herlig hælsparkmål

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget fyrer inn 3-1 etter et fantastisk forarbeid av lagkamerat Etzaz Hussein. Hussein løftet ballen over en forsvarer med hælen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund kom seg tilbake i kampen i andre omgang og reduserte da et skudd fra Michael Barrantes seilte i en heldig bue over keeper og i mål rett etter pause.

Men dette var Moldes kamp, og etter 63 minutter scoret de et fantastisk mål.

Etzaz Hussein vippet ballen videre med hælen - på ett touch - og ballen gikk over nærmeste forsvarsspiller og rett til Jo Inge Berget. Berget vendte fint og satte ballen sikkert i mål.

Så ut som seg selv igjen

Under fem minutter senere scoret Berget igjen. Aalesund ropte på straffe, men Molde kontret. Magnus Wolff Eikrem spilte fram Berget, som scoret med et lavt skudd i nærmeste hjørne.

Derfra og inn skrudde Molde på cruisekontrollen. Plutselig så de ut som det laget som vant eliteserien to år på rad. Men fortsatt ligger de desidert sist på tabellen med fem poeng på åtte kamper.

Aalesund ligger på fjerdeplass med 14 poeng. De startet sesongen med fire seire på rad, men har slitt siden det.

Fotball

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB