Solskjær langet ut mot Jönsson: – Dette var et stikk tilbake

Molde (NRK.no): Molde var endelig seg selv igjen og showet med herlige hælspark og flotte mål. En uvanlig krass Ole Gunnar Solskjær ga deler av æren til motstandertreneren.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær brukte Jan Jönssons kommentarer fra en treningskamp i vinter til å motivere Molde-spillerne før kampen. Her feirer spillerne hemningsløst etter Joona Toivios 1-0-scoring.

Kampreferat: Molde - Aalesund 4-1

– Jeg visste i dag at vi var klare. Jeg trengte ikke mer enn jeg fikk i treningskampen før sesongen. Spillerne ble motivert av kritikken, sa en uvanlig krass Ole Gunnar Solskjær til C More etter kampen.

Han siktet til kritikken fra Aalesund-trener Jan Jönsson etter en treningskamp før sesongen, her omtalt av Nettavisen. Jönsson mente Molde stilte med et for svakt lag.

Solskjær mente Jönsson ikke viste nok respekt for Molde-spillerne som faktisk spilte kampen, og fremhevet blant annet Daniel Berg Hestad og Espen Bugge Pettersen.

– Dette var et stikk tilbake. Ingen av mine spillere, som har vunnet serien to år på rad, liker sånn kritikk, sier Solskjær.

Jönsson: – Dette var rart

Overfor NRK.no utdyper Solskjær hvordan han brukte kommentarene til å motivere laget sitt før kampen.

– Jeg utfordret spillerne på det. Mange av spillerne i dag spilte den kampen, og det er ikke noe særlig å få høre det. Det ble nevnt såvidt, sier han og ler.

Aalesund-trener Jan Jönsson kjenner jeg ikke igjen i kritikken fra Solskjær.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette var rart, sier Jan Jönsson til NRK.no.

Løsnet etter frisparkmål

Taktikken fungerte tydeligvis perfekt.

Joona Toivio løftet en tung bør fra lagkameratenes skuldre da han scoret et perlemål etter 25 minutter. Derfra og inn ble kampen et Molde-show med herlige hælspark og flotte mål.

– Dette er helt fantastisk. Det er utrolig viktig for oss både poengmessig og med tanke på selvtilliten, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til C More etter kampne.

Molde startet nølende nok en gang på torsdag, og de første 25 minuttene så det ut som Solskjærs trøbbel skulle fortsette i lokalderbyet.

Så skrudde Toivio et frispark nydelig over muren og i mål. Og plutselig løsnet det for Molde.

Solskjær tror de kan gå ubeseiret i mai

Det smakte meget godt for Solskjær, som har hatt en pinlig sesongstart med oppsiktsvekkende svake to poeng på åtte kamper. Nå tror han Molde kan gå gjennom hele mai uten tap.

– Mai er en meget viktig måned, og vi er ubeseiret så langt. Jeg tror vi kan gå ubeseiret gjennom hele måneden, sier Solskjær til NRK.

– Dette er en veldig viktig seier for oss, men jeg tør ikke friskmelde laget helt ennå, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær feirer med trenerteamet etter 2-0-scoringen.

Glimrende Chima Chukwu

Resten av omgangen var Molde klart best mot Aalesund, som ligger 11 plasser foran på tabellen.

Spesielt var spissen Daniel Chima Chukwu strålende. Han slo tunneler, kombinerte flott med medspillerne og brukte muskler for å skape flere farlige frispark.

– Det er selvfølgelig viktig å få det første målet. Vi jobber som løver i dag, sa Daniel Berg Hestad til C More i pausen.

Snudde seg i muren - fikk kritikk

Molde fikk uttelling etter 35 minutter, og nok en gang var det et frispark. Magnus Wolff Eikrem fikk sjansen og satte ballen lavt i nærmeste hjørnet fra skrått hold.

Det spørs om ikke keeper Sten Grytebust burde reddet, men hovedskylda lå hos millionspissen Abderrazzaq Hamed-Allah. Han snudde seg i muren, og fikk høre det av den gamle storscoreren Steffen Iversen.

– Du kan ikke la muren sprekke opp som det der, det er helt håpløst, sa Iversen i C More-studio i pausen.

Herlig hælsparkmål

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget fyrer inn 3-1 etter et fantastisk forarbeid av lagkamerat Etzaz Hussein. Hussein løftet ballen over en forsvarer med hælen.

Aalesund kom seg tilbake i kampen i andre omgang og reduserte da et skudd fra Michael Barrantes seilte i en heldig bue over keeper og i mål rett etter pause.

Men dette var Moldes kamp, og etter 63 minutter scoret de et fantastisk mål.

Etzaz Hussein vippet ballen videre med hælen - på ett touch - og ballen gikk over nærmeste forsvarsspiller og rett til Jo Inge Berget. Berget vendte fint og satte ballen sikkert i mål.

Så ut som seg selv igjen

Under fem minutter senere scoret Berget igjen. Aalesund ropte på straffe, men Molde kontret. Magnus Wolff Eikrem spilte fram Berget, som scoret med et lavt skudd i nærmeste hjørne.

Derfra og inn skrudde Molde på cruisekontrollen. Plutselig så de ut som det laget som vant eliteserien to år på rad. Men fortsatt ligger de desidert sist på tabellen med fem poeng på åtte kamper.

Aalesund ligger på fjerdeplass med 14 poeng. De startet sesongen med fire seire på rad, men har slitt siden det.

Fotball

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

(NTB)

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener. Han leder laget mot Sarpsborg søndag.

LSK er blitt enig med Manchester United om kompensasjon for Georgson, som ledet LSK i 18 kamper etter at han ble ansatt ved årsskiftet.

– Det ble en veldg mye kortere tid enn jeg hadde tenkt meg i LSK, en klubb og en supporterskare som jeg raskt kjente at jeg kan identifisere meg med og virkelig ta til hjertet, sier Georgson til lsk.no.

Også Manchester United bekreftet ansettelsen fredag kveld, gjennom en melding på X.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben.

(NTB)

Andreas Georgson og Gjermund Åsen
  • Påtalenemnda anker KFUM-avgjørelse

Påtalenemnda besluttet å iverksette sanksjonssak mot KFUM Oslo etter bruk av en ikke-spilleberettiget spiller i NM-kampen mot Sogndal 1. mai. Det skriver NFF i en pressemelding.

De ønsker i stedet å kaste ut KFUM fra cupen.

– Påtalenemnda anker herved beslutningen. Anken gjelder sanksjonsutmålingen. Prinsipalt anføres det også for ankeutvalget at KFUM Oslo må idømmes «tap av resultat» i NM-kampene mot Sogndal og Lysekloster, heter det i pressemeldingen.

Den tidligere innstillingen fra Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har vært at KFUM får fortsette i cupen, men at de ilegges en bot på 100.000 kroner.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  • RBK anker beslutning om tomme tribuner

Rosenborg godtar ikke Norges Fotballforbunds vedtak om å spille den avbrutte seriekampen mot Lillestrøm uten publikum.

Det melder klubben på egne nettsider.

– Det er en beslutning Rosenborg har besluttet å påklage, sier Rosenborgs daglige leder, Tore Berdal.

– De fleste av våre supportere deltok ikke i søndagens aksjoner, og dette blir da en kollektiv straff som rammer alt for mange som ikke har noe med denne saken å gjøre. Straffen blir derfor uforholdsmessig, sier Berdal.

Sist helg ble oppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm avbrutt flere ganger som følge av VAR-protester og gjenstander som ble kastet ut på banen. Til slutt ble aldri spillet gjenopptatt. (NRK/NTB)

Eliteserien 2024: Rosenborg - Lillestrøm.
  • Brann holdt unna i Nederland – sikret sterkt resultat

Mathias Dyngeland var i storform for Brann og kan ta sin del av æren for at de klarte 0-0 i Nederland mot Go Ahead Eagles i andre runde av Serieligaen-kvalifiseringen.

Begge lag hadde sine sjanser, og det var ikke nødvendigvis en rolig affære til tross for at målene uteble.

Det var de nederlandske vertene som var nærmest, og i sluttminuttene var Mathias Dyngeland god i Brann-målet og reddet en sen scoringsmulighet for Bobby Adekanye.

Go Ahead Eagles-angriperen hadde flere sjanser i løpet av kampen, men han klarte ikke å få ballen i nettet.

Helt på tampen skulle det bli tegn til drama likevel. Det var Blomberg som ble revet ned av Llansana. Dommer mente det var en åpenbar mulighet som ble fratatt og det resulterte i rødt kort.

Brann tar imot Go Ahead Eagles på Brann Stadion torsdag 1. august. Nå vil de nok regnes som favoritter til å ta seg videre.

Go Ahead Eagles ble nummer ni i nederlandsk æresdivisjon sist sesong og har ikke kommet i gang med 2024/2025-sesongen i hjemlig liga ennå.

Tromsø og Molde har også levert sterkt i Europa torsdag kveld. I Serieliga-kvalifiseringen vant Tromsø 1-0 borte mot KuPS fra Finland, mens Molde vant 3-1 hjemme mot danske Silkeborg i kvalifiseringen til Europaligaen.

Eliteserien i fotball 2024: Brann - Haugesund (1-1)
Kjernen på Lerkendal

Rosenborgs anker avgjørelse om tomme tribuner: – En kollektiv straff som rammer altfor mange