NRK Meny
Normal

Solskjær langet ut mot Jönsson: – Dette var et stikk tilbake

Molde (NRK.no): Molde var endelig seg selv igjen og showet med herlige hælspark og flotte mål. En uvanlig krass Ole Gunnar Solskjær ga deler av æren til motstandertreneren.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær brukte Jan Jönssons kommentarer fra en treningskamp i vinter til å motivere Molde-spillerne før kampen. Her feirer spillerne hemningsløst etter Joona Toivios 1-0-scoring.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kampreferat: Molde - Aalesund 4-1

– Jeg visste i dag at vi var klare. Jeg trengte ikke mer enn jeg fikk i treningskampen før sesongen. Spillerne ble motivert av kritikken, sa en uvanlig krass Ole Gunnar Solskjær til C More etter kampen.

Han siktet til kritikken fra Aalesund-trener Jan Jönsson etter en treningskamp før sesongen, her omtalt av Nettavisen. Jönsson mente Molde stilte med et for svakt lag.

Solskjær mente Jönsson ikke viste nok respekt for Molde-spillerne som faktisk spilte kampen, og fremhevet blant annet Daniel Berg Hestad og Espen Bugge Pettersen.

– Dette var et stikk tilbake. Ingen av mine spillere, som har vunnet serien to år på rad, liker sånn kritikk, sier Solskjær.

Jönsson: – Dette var rart

Overfor NRK.no utdyper Solskjær hvordan han brukte kommentarene til å motivere laget sitt før kampen.

– Jeg utfordret spillerne på det. Mange av spillerne i dag spilte den kampen, og det er ikke noe særlig å få høre det. Det ble nevnt såvidt, sier han og ler.

Aalesund-trener Jan Jönsson kjenner jeg ikke igjen i kritikken fra Solskjær.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette var rart, sier Jan Jönsson til NRK.no.

Løsnet etter frisparkmål

Taktikken fungerte tydeligvis perfekt.

Joona Toivio løftet en tung bør fra lagkameratenes skuldre da han scoret et perlemål etter 25 minutter. Derfra og inn ble kampen et Molde-show med herlige hælspark og flotte mål.

– Dette er helt fantastisk. Det er utrolig viktig for oss både poengmessig og med tanke på selvtilliten, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til C More etter kampne.

Molde startet nølende nok en gang på torsdag, og de første 25 minuttene så det ut som Solskjærs trøbbel skulle fortsette i lokalderbyet.

Så skrudde Toivio et frispark nydelig over muren og i mål. Og plutselig løsnet det for Molde.

Solskjær tror de kan gå ubeseiret i mai

Det smakte meget godt for Solskjær, som har hatt en pinlig sesongstart med oppsiktsvekkende svake to poeng på åtte kamper. Nå tror han Molde kan gå gjennom hele mai uten tap.

– Mai er en meget viktig måned, og vi er ubeseiret så langt. Jeg tror vi kan gå ubeseiret gjennom hele måneden, sier Solskjær til NRK.

– Dette er en veldig viktig seier for oss, men jeg tør ikke friskmelde laget helt ennå, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær feirer med trenerteamet etter 2-0-scoringen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Glimrende Chima Chukwu

Resten av omgangen var Molde klart best mot Aalesund, som ligger 11 plasser foran på tabellen.

Spesielt var spissen Daniel Chima Chukwu strålende. Han slo tunneler, kombinerte flott med medspillerne og brukte muskler for å skape flere farlige frispark.

– Det er selvfølgelig viktig å få det første målet. Vi jobber som løver i dag, sa Daniel Berg Hestad til C More i pausen.

Snudde seg i muren - fikk kritikk

Molde fikk uttelling etter 35 minutter, og nok en gang var det et frispark. Magnus Wolff Eikrem fikk sjansen og satte ballen lavt i nærmeste hjørnet fra skrått hold.

Det spørs om ikke keeper Sten Grytebust burde reddet, men hovedskylda lå hos millionspissen Abderrazzaq Hamed-Allah. Han snudde seg i muren, og fikk høre det av den gamle storscoreren Steffen Iversen.

– Du kan ikke la muren sprekke opp som det der, det er helt håpløst, sa Iversen i C More-studio i pausen.

Herlig hælsparkmål

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget fyrer inn 3-1 etter et fantastisk forarbeid av lagkamerat Etzaz Hussein. Hussein løftet ballen over en forsvarer med hælen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund kom seg tilbake i kampen i andre omgang og reduserte da et skudd fra Michael Barrantes seilte i en heldig bue over keeper og i mål rett etter pause.

Men dette var Moldes kamp, og etter 63 minutter scoret de et fantastisk mål.

Etzaz Hussein vippet ballen videre med hælen - på ett touch - og ballen gikk over nærmeste forsvarsspiller og rett til Jo Inge Berget. Berget vendte fint og satte ballen sikkert i mål.

Så ut som seg selv igjen

Under fem minutter senere scoret Berget igjen. Aalesund ropte på straffe, men Molde kontret. Magnus Wolff Eikrem spilte fram Berget, som scoret med et lavt skudd i nærmeste hjørne.

Derfra og inn skrudde Molde på cruisekontrollen. Plutselig så de ut som det laget som vant eliteserien to år på rad. Men fortsatt ligger de desidert sist på tabellen med fem poeng på åtte kamper.

Aalesund ligger på fjerdeplass med 14 poeng. De startet sesongen med fire seire på rad, men har slitt siden det.

Fotballnyheter