Jonevret: – Bør ikke få dømme på dette nivået

Mjøndalen overrasket et tafatt Viking i sin første kamp i eliteserien 2015. Viking-trener Kjell Jonevret raser mot dommeren etter tapet.

Sanel Kapidzic

MATCHVINNER: Sanel Kapidzic.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hårreisende, sier Jonevret om dommer Brage Sandemoens innsats.

Kjell Jonevret

KRITISK TIL DOMMEREN: Kjell Jonevret.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Dette var Mjøndalens første kamp i øverste nivå i norsk fotball siden 1992, og de fleste regnet eliteserie-veteranene Viking som favoritter før mandagens oppgjør mot det nyopprykkede laget.

Men hjemmelaget innledet uten respekt og dominerte de første 20 minuttene. Etter 63 minutters spill kom kalddusjen for Viking.

Mjøndalen gikk opp i ledelsen ved Sanel Kapidzic som smelte ballen i krysset fra kort hold. Da kokte det blant de fleste av de 2548 tilskuerne.

– Det var deilig å score, det var godt for selvtilliten, sier matchvinneren til NRK.

– Det viktigste var likevel at vi sikret tre poeng, legger han til.

Forlangte straffe

Viking ropte på straffe etter at Veton Berisha ble lagt i bakken av keeper Ivar Andreas Forn i begynnelsen av 2. omgang. Dommer Brage Sandmoen valgte likevel å dømme utspill.

TV-bildene viser at Mjøndalen var heldige som slapp det røde kortet i denne situasjonen. Viking-trener Kjell Jonevret ville først ikke kommentere situasjonen, men da han så reprisen på C More, kom han med følgende utbrudd til kanalen:

– Det er nesten som om de ikke bør få dømme på dette nivået når man ser slike situasjoner. Det er hårreisende, sier Viking-trener Kjell Jonevret om dommer Brage Sandemoen.

Han tror Sandmoen får et par helgers fri fra dommergjerningen.

– Jeg forstår det ikke, men står her med et smil om leppene og synes nesten synd på dommeren, for nå får han vel ikke dømme på et par runder, kanskje, sier Jonevret, ifølge NTB.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var naturlig nok ikke like krass etter kampen.

– Jeg synes dommeren egentlig var god, bortsett fra den situasjonen der. Vi hadde veldig flaks, kommenterer Mjøndalen-treneren til C More.

– Vi kan ikke regne med de marginene hver gang, sier Hansen til NRK.

Første seier over Viking siden 1985

For til tross for et massivt press fra bortelaget i sluttminuttene, greide Mjøndalen å holde på ledelsen, og sikret dermed sine tre første poeng denne sesongen.

Mjøndalen har ikke slått Viking siden 1985. For Viking fortsetter nedturen fra i fjor høst.

– Det var ikke alt i dag som var like bra, men vi står imot. Jeg er fornøyd med poengene, men jeg synes det blir for åpent. Vi har vår egen måte å gjøre ting på, og det synes jeg at vi lyktes ganske godt med i dag, sier trener Vegard Hansen til NRK.

Mjøndalen-jubel på Instagram:

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP