Hopp til innhold

Milan tapte igjen

AC Milan gikk på sitt tredje tap på fire kamper i Serie A i dag. Atalanta vant 2-0 mot Milano-laget.

En skuffet Kàka etter et nytt Milan-tap.
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Den tidligere Inter-spilleren Nicola Ventola sendte hjemmelaget i føringen fem minutter etter pause, mens Soncin lagde 2-0 på overtid.

Tre tap på fire kamper

Etter tre tap på fire kamper befinner Milan seg i bunnen av den italienske ligaen. Milan fikk det første tapet mot sterke Palermo for en tid tilbake. Etter det ble det seier borte mot Chievo. Men sist helg ble det nytt tap for naborival Inter hjemme på San Siro. Inter vant 4-3. Og i dag ble det altså nytt tap borte mot Atalanta.

Carlo Ancelottis jobb som Milan-sjef kan henge i en tynn tråd etter nok et tap
Foto: FELICE CALABRO' / AP

Bunnlag

Milan befinner seg nå på en 16.plass i Serie A når ti kamper er spilt. Dermed kan de se langt etter Lo Scudetto i år. Milan startet i utgangspunktet Serie A med åtte minuspoeng etter dommerskandalen i Italia. Og når laget taper og taper, mens lederlagene Palermo og Inter vinner og vinner, kan de se langt etter gullet i år. For Milan er det nå 17 poeng opp de to lederlagene.

Storseier i mesterligaen

Men selv om Milan sliter i den hjemmlige serien, gjør de det svært bra i mesterligaen. I midtuka knuste de Anderlecht 4-1 hjemme etter tre mål av den brasilianske midtbanegeneralen Kàka. I mesterligaen leder de sin gruppe suverent med ti poeng, fem poeng foran Lille. I mesterligaen står Milan med tre seire og en uavgjort på sine fire kamper.

Fotball

 • Liverpool-duo ferdig i klubben etter sesongen

  Både Thiago Alcantara og Joël Matip forlater Liverpool og Anfield etter inneværende sesong, opplyser Merseyside-klubben.

  Spillernes kontrakter går ut 30. juni i år. De blir ikke forlenget, bekrefter Liverpool.

  – Jeg er veldig takknemlig for de fantastiske årene jeg har tilbrakt her, med så mange unike folk rundt meg, forteller Matip til klubbens nettsider.

  Avtroppende Liverpool-trener Jürgen Klopp er full av lovord om midtstopperen.

  – I alle årene jeg har drevet med fotball, er jeg usikker på om jeg har møtt så mange spillere jeg har elsket mer enn Joël Matip, sier Klopp til klubbens nettsider.

  32 år gamle Matip, som er født i Tyskland, ble hentet gratis til klubben i 2016. Tre år senere var han en sterk bidragsyter da rødtrøyene vant Champions League.

  Året etter vant klubben Premier League. Da mistet forsvarsspilleren store deler av sesongen med to ulike skader. Også mesteparten av årets sesong har blitt spolert av en alvorlig kneskade.

  Spanske Alcantara er i likhet med Matip ferdig i Liverpool om kort tid. 33-åringen har kun spilt fem minutter med førstelagsfotball denne sesongen.

  (©NTB)

  ncjkN_DbpC8
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Fifa droppet avstemning om Israel-sanksjon

  Fifa droppet avstemning over forslaget fra Palestinas fotballforbund (PFA) om sanksjoner mot Israels fotballforbund.

  Torsdag gikk Norges Fotballforbund med Lise Klaveness i spissen ut og sa at de ville støtte PFAs forslag om sanksjoner mot Israel.

  Representanter for PFA argumenterte for sitt forslag fra talerstolen på Fifa-kongressen i Bangkok fredag. Palestinerne beskylder Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

  Det palestinske forbundet oppfordret Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) på dette og det at Israel inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

  I forslaget ble Fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe». Palestinerne hevdet at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

  – Fifa har ikke råd til å være likegyldig til disse overtredelsene eller det pågående folkemordet i Palestina, sa PFA-president Jibril Rajoub på talerstolen, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Fifas president Gianni Infantino slo fast, etter å ha hørt innleggene fra Palestina og Israel, at politikk ikke skal blandes inn, og droppet avstemming over det palestinske forslaget.

  Han sa at Fifa ikke ønsker splittelse blant medlemmene og varslet at Fifa i stedet skal søke juridisk råd for å se hvordan saken kan følges opp. Fifa skal holde en ekstraordinær konferanse før 20. juli for å gå gjennom den juridiske analysen, sa Infantino.

  Fifa besluttet i februar 2022 å utelukke alle russiske lag fra sine turneringer. Det ble gjort i kjølvannet av Russlands fullskalainvasjon av Ukraina.

  Ifølge danske Ekstra Bladet, gjengitt av TV 2 , skal flere av delegatene ha forlatt salen i protest da Israels fotballpresident Shino Moshe Zuares kalte PFAs forslag «kynisk».

  – Nok en gang står vi overfor et kynisk, politisk og fiendtlig forsøk på å skade israelsk fotball. IFA har aldri brutt noen regler som Fifa eller Uefa har satt, og det kommer heller ikke til å skje i framtiden, sa Zuares.

  (©NTB)

  Infantino
  Foto: AP
 • Fotball-VM i 2027 til Brasil

  Fifa kunngjorde fredag at Brasil blir vertsland for fotball-VM for kvinner, melder Reuters. Dette blir første gang VM for kvinner avholdes i Sør-Amerika.

  Valget sto mellom Brasil og en felles europeisk søknad fra Belgia, Nederland og Brasil. Norges Fotballforbund var blant Fifa-medlemmene som støttet den europeiske søknaden.

 • Seier for FFK – stortap for Sarpsborg 08

  16. mai er fotballens store festdag, men det var ikke alle østfold-byene som kunne juble like høyt i dag.

  På en nesten fullsatt stadion i Fredrikstad endte kampen mellom FFK og Strømsgodset med 4–1 til FFK.

  For Østfolds andre lag i Eliteserien så endte det med stortap for Sarpsborg 08. I Sarpsborg tapte hjemmelaget 1–7 mot HamKam.

  I OBOS-ligaen gikk Moss seirende ut av kampen mot Raufoss. Resultatet ble 0–2 til mossingene på bortebane.

 • Belgierne har stanset billettsalg til nasjonsligakamp mot Israel i september

  Det belgiske fotballforbundet selger ikke lenger billetter til nasjonsligaoppgjøret mellom Belgia og Israel til høsten. Sikkerheten står i høysetet.

  – Sikkerheten kommer alltid først, sier fotballpresident Piet Vandendriessche i en uttalelse.

  Kampen er planlagt spilt på Kong Baudouin-stadion i Brussel. Billettsalget til kampene mot Frankrike og Italia senere i høst fortsetter derimot som planlagt.

  Flere hundre propalestinske demonstranter har delvis okkupert gatene i den belgiske hovedstaden siden krigen mellom Israel og Hamas startet 7. oktober i fjor.

  Belgia har tidligere vært utsatt for ekstremistiske terroraksjoner. I oktober i fjor ble to svenske fotballtilhengere drept foran EM-kvalifiseringskampen mellom Belgia og Sverige i Brussel. (NTB)

  belgia
  Foto: JOHN THYS / AFP

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette