NRK Meny
Normal

Rekdal mener VIF-leder er inkompetent

Kjetil Rekdal mener klubbledelsen ødelegger Vålerenga.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal, i tiden som VIF-trener, sammen med nåværende trener, Petter Myhre.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / SCANPIX

Kjetil Rekdal (38) tar et kraftig oppgjør med Vålerenga-ledelsen - og frykter at klubben er i ferd med å bli kjørt i grøfta. Den tidligere treneren mener elitestyrets leder Espen Musæus mangler innsikt og kompetanse.

- Jeg frykter at Vålerenga er tilbake der de var på slutten av 90-tallet og starten av 2000 sånn som det blir drevet nå, sier Rekdal til NRK.

Nett-TV: - Ledelsen ødelegger Vålerenga

- Total mangel på innsikt

Han er spesielt kritisk til elitestyrets leder Espen Musæus - som i tirsdagens VG hevdet at Vålerengas problemer startet allerede i jubelsesongene for to-tre år siden. Med tanke på at klubben både tok gull og sølv i serien, kan ikke Rekdal fatte hva Musæus sikter til.

- En veldig merkelig uttalelse. En sånn uttalelse er jo bare et alibi for å kamuflere sin egen fiasko. Når en elitestyreleder som Espen Musæus sitter og kan si noe sånt er det bare et bevis på total mangel på innsikt og total mangel på kompetanse. Og han sitter i en veldig viktig posisjon for en klubb som Vålerenga, sier han.

Les også: Musæus: - Kunne gjort en bedre jobb

Frykter nedrykk 

Rekdal mener de store utskiftingene på ledersiden har skapt for mange kokker - og for mye søl. Han utelukker ikke at det hele kan ende med nedrykk i 2007.

- I ytterste konsekvens kan det skje. De ligger jo på en veldig utsatt posisjon nå, og hvis de ikke har en klar styring vil det gjenspeiles i det som skjer på banen, sier Kjetil Rekdal, som understreker at det ikke er trener Petter Myhres skyld at Vålerenga sliter.

Han mener det også er et stort problem for Vålerenga at mange sentrale personer ønsker å bruke klubben til å mæle sin egen kake. Som et "versting"-eksempel tar han fram Klanens talsmann Gjermund Nordtug, en mann Rekdal mener har null peiling på fotball.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia