Maradona: Bare ett Guds hånd-mål

Brasils Fabiano sier han brukte «Guds hånd» på 2-0-målet mot Elfenbenskysten. Bare tull, ifølge Maradona.

Luis Fabiano

'GUDS HÅND' 2: Luis Fabiano demper ballen med hånda før han skyter ballen i mål og gir Brasil 2-0 mot Elfenbenskysten.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Diego Maradonna

'GUDS HÅND' 1: Maradona scorer med hånda mot England i 86-VM og sikret Argentinga finaleplass.

Foto: Reuters / Scanpix

Argentina-sjef Diego Maradona sier at Luis Fabiano kan score så mange uavblåste handsmål han vil, for ifølge Maradona er det fortsatt bare ett mål scoret med Guds hånd; hans eget mot England i 1986.

Fabiano innrømmet søndag at hans andre scoring i 3-1-seieren over Elfenbenskysten kom etter en hands. Et mål scoret ved hjelp av Guds hånd, mente brasilianeren. Argentinas kontroversielle landslagstrener Diego Maradona er ikke enig.

Brasil - Elfenbenskysten spark for spark

– Nei, denne var med armen, han tok den ned med armen. Det var veldig synlig, det var faktisk to hands. Det er bare jeg som har scoret ved hjelp av Guds hånd, sier en lattermild Maradona.

Merkelig dommer-oppførsel

Etter Fabianos 2-0-scoring kom dommer Stephane Lannoy bort og spurte spissen om det var hands. Maradona skjønner ikke hvordan han kunne godkjenne målet.

– Det tragikomiske er at han lo og smilte etterpå. Om du så den, hvorfor straffet du ham ikke, utbrøt Maradona.

Han mener hans egen scoring mot England i 1986, som sikret Argentina avansement til finalen, var vanskeligere å underkjenne.

– Da jeg scoret mot England, så jeg ikke dommeren le. Han var veldig i tvil. Det var ingen fjerdedommer den gangen, og han så på publikum for å se om de ga ham en hånd, sier den argentinske legenden.

Maradona lar seg heller ikke imponere over Brasils spill for øvrig.

– Brasil spiller ikke bra for øyeblikket, men de avgjør kampene sine og derfor er de fremdeles favoritter, sier han, og legger til at han er skuffet over de europeiske lagene, særlig Frankrike og Italia.

Fotballnyheter