NRK Meny
Normal

Kaka utvist da Brasil gikk videre

Det ble ampert da Brasil slo Elfenbenskysten 3-1.

Da kampen var i ferd med å ebbe ut tente spillerne til. Elfenbenskystens Keita løp inn i en av kampens store spillere, Kaka, som svarte med å løfte albuen.

Keita falt som en potetsekk og tok seg til ansiktet. Kaka som allerede hadde et gult kort fra før måtte ta en tidlig dusj.

Den hendelsen utløste tilløp til masseslagsmål på Soccer City.

Afrika skuffer

Det som skulle bli Afrikas store mesterskap er i ferd med å bli en stor skuffelse. Kamerun er allerede ute, Nigeria, Elfenbenskysten, Algerie og Sør-Afrika har bare små teoretiske sjanser mens Ghana leder gruppen sin etter en kamp.

Brasil og deres Søramerikanske venner er derimot i en annen situasjon. Alle de fire lagene fra kontinentet ligger an til å gå videre. Fortsatt har nemlig intet søramerikansk lag tapt i sluttspillet i Sør-Afrika.

Brasil hadde få problemer og vant enkelt mot Sven Gøran Erikssons disipler.

Fabiano perle

De tidligere verdensmestrene gikk ut i hundre og Robinho klinte til etter bare noen få minutter. En halvtime senere stod det 1-0 etter et fantastisk skudd av Fabiano.

– Vi fikk et par enkle mål mot oss, men det første var veldig bra. Det andre var hands og skulle ikke vært godkjent. Vi kom tilbake, men klarte ikke å skåre flere, sa Elfenbenskystens svenske trener, Sven Gøran Eriksson rett etter kampen.

Fabiano skårer sitt første mot Elfenbenskysten

Fabiano sendte Brasil i ledelsen med et fantastiks skudd.

Samme mann doblet ledelsen på et litt mindre elegant vis like etter pause. Brasil-spissen tok ned ballen med hånden før han satt den bak keeperen.

– Kanskje var det Guds hånd, sa Sevilla-spissen etter kampen.

– Det var ikke med vilje, armen var bare der. Hva skulle jeg gjøre?

Etter en times spill satt Elano spikeren i kista og trillet inn 3-0 etter et fint forspill av midtbanegeneralen Kaka.

Elano skadet

Ett skår i gleden for Brasil var at målskårer Elano, som også skåret mot Nord-Korea, ble taklet like etter skåringen og måtte hinke av banen.

Elfenbenskystenes store spiller, Didier Drogba, reduserte ti minutter før full tid, men da var kampen allerede avgjort.

Det som på forkant ble annonsert som dødensgruppe er i ferd med å bli avgjort etter to runder. Med kun ett poeng må Elfenbenskysten sette sin lit til at Nord-Korea tar poeng mot Portugal og at de selv slår det asiatiske laget samtidig som Brasil slår portugiserne i den siste kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.