NRK Meny
Normal

- Ønsket om å vinne er den store forskjellen

Chelsea klarte ikke å stoppe Manchester United på deres vei mot tre titler i årets sesong.

Ryan Giggs og Javier Hernandez

Ryan Giggs gratulerte målscorer Javier Hernandez

Foto: ANDREW YATES / Afp

NRK.no/sport fulgte: Manchester United - Chelsea spark for spark

Manchester United vant 2-1 i tirsdagens kvartfinale i Mesterligaen. I tillegg leder de Premier League med sju poeng og er også klare for lørdagens semifinale i FA-cupen mot naboen Manchester City.

Klubben kan dermed gjenta trippelsuksessen fra 1999 som Ole Gunnar Solskjærs var sterkt delaktig i.

– Ønsket om å vinne er den store forskjellen på lagene, sa United-veteran Ryan Giggs til Viasat etter kampen mot Chelsea.

For han var aldri noen tvil om at United skulle gå videre.

– Etter at vi hadde 1-0 å gå på fra Stamford Bridge, var vi sikre på at vi skulle vinne også her på Old Trafford, sa Giggs videre.

Kan Manchester United vinne «The treble» i år? Diskuter nederst i saken!

Uten sølv

Chelsea hadde sjansen til å revansjere det bitre tapet på straffesparkkonkurranse mot United i mesterligafinalen i Moskva i 2008, men slik gikk det ikke. London-klubben kommer dermed trolig til å stå uten et eneste trofé etter årets sesong.

Spørsmålet er om det er bra nok for den hardtsatsende klubbeieren Roman Abramovitsj. Chelsea-treneren Carlo Ancelotti skal nok ikke være for sikker på at han beholder jobben altfor lenge.

Les: – Får jo håpe det er tilfeldig

Merkelig spissvalg

Chelsea var fullt på høyde med hjemmelaget gjennom store deler av kampen, men var ikke like giftige i de avgjørende øyeblikkene. Det kan også stilles spørsmålstegn ved at Ancelotti valgte å starte med Fernando Torres på topp, mens Didier Drogba ble satt på benken.

Torres har fortsatt tilgode å score i den blå drakta etter overgangen fra Liverpool og kam aldri ut av garderoben etter pausen. Den spanske stjernespissen kan nå se tilbake på 862 målløse minutter for Chelsea. Med Drogba på topp ble Chelsea et langt farligere lag.

Flere målscorere

Park Ji-Sung og Javier Hernandez

Ji-Sung Parkog Javier Hernandez avgjorde for Manchester United mot Chelsea

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Manchester United beviste også at de har flere spisser å stole på for å score mål enn Wayne Rooney og Dimitar Berbatov. Javier Hernandez satte inn 1-0 like før pause da han dukket opp på bakerste stolpe og bredsidet inn det flotte innlegget fra Ryan Giggs.

Bedre ble det ikke da Santos do Nascimento Ramires ble sendt i en tidlig dusj etter at han taklet Nani bakfra i det 70. minutt. Nevnte Drogba klarte likevel å sette inn utlikningen sju minutter seinere, men da United og Ji-Sun Park slo tilbake bare minuttet seinere, var kampen i realiteten avgjort.

– Vi var alt i alt det beste laget, men det var en flott kamp som var strålende reklame for Premier League. Vi er i form, og spillerne trives med utfordringen det er å jage tre titler, sa United-manager Alex Ferguson.

I semifinalen møter United trolig Schalke 04 som har en 5-2-ledelse å gå på mot Inter før onsdagens kamp.

Finalen spilles på Wembley 28. mai.

Kan Manchester United vinne "The treble" i år? Diskuter her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.