Målkalas i Ålesund

Aalesund satte en midlertidig stopper for Branns gullfeiring i fjor. I dag skapte de nok engang hodebry for bergenslaget.

Aalesunds Amund Skiri scorer 3-1-målet mot Brann
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Aalesund tok kontroll helt fra starten av og var best gjennom hele kampen. Sunnmøringene vant helt fortjent 4-2 over Brann.

NRKsport.no fulgte kampen

Aarøy og Arneng

I forrige serierunde manglet Aalesund både Tor Hogne Aarøy og Johan Arneng. Begge var med fra start i dag og viste hvorfor de er så viktige for Aalesund.

Arneng hadde full kontroll sentralt på midtbanen og skapte rom og muligheter for sine lagkamerater hele kampen gjennom. I det 23.

Diego Silva og Alexander Mathiesen

Diego Silva og Alexander Mathiesen

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Minutt startet han angrepet som førte til 1-0 målet til hjemmelaget.

Tor Hogne Aarøy vant samtlige hodedueller han var involvert i og tegnet seg også på scoringslisten 19 sekunder ut i den andre omgangen etter fantastisk forarbeid av Diego Silva.

Selvmål

Gjestene fra Bergen var sjelden giftige foran mål og måtte ha hjelp av hjemmelaget for få ballen i nettet. Faktisk så kom begge scoringene til Brann etter uheldige selvmål fra henholdsvis Aarøy og Jonathan Parr.

Brann var usedvanlig tafatte og hadde store problemer med holde følge med Aafks tempo. Og det ble ikke lettere for gjestene når Kristjan Ørn Sigurdsson fikk sitt andre gule kort for dagen i 65. Minutt. Trener Mons Ivar Mjelde forklarer fiaskoen slik:

- Vi var altfor passive i alle faser av spillet og presterte ikke godt nok i dag. Jeg må ta på meg min del av skylden, for jeg har tydligvis tatt ut helt feil lag før kampen.

Mjelde mente også at utvisningen av Sigurdsson var for streng. Bortsett fra sistnevnte selv, så var det nok ingen andre som mente det. Dommer Tom Henning Øvrebø dømte for øvrig en prikkfri kamp.

Aalesund - Brann

Tomm Henning Øvrebø viser ut Sigurdsson.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Fotballnyheter