NRK Meny
Normal

Må ta et oppgjør

I går var det Tromsø-jubel i Oslo etter at klubben berget plassen i Tippeligaen. Men nå må det tenkes nytt, mener flere.

Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst er lei bunnstriden
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Flere Tromsø-spillere mener klubben må ta et oppgjør med seg selv om fremtiden. Spillerne er lei av den stadige nedrykksstriden.

Spissene kritiske

De to største profilene Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst er lei av at klubben ikke klarer å være et stabilt Tippeliga-lag.Og selv om de er glade for fornyet tippeligakontrakt, er det misnøye med situasjonen.

- De to siste årene har det vært ille. Spesielt med spillerkjøp og på trenersiden, der vi har byttet altfor ofte. Vi må bli mye flinkere til å utvikle egne spillere, men også å kjøpe spillere, sier Årst.

Årst mener klubben har en stor jobb å gjøre på spillerkjøp og fostring av egne talenter, og det er Sigurd Rushfeldt helt enig i:

- Vi har en altfor tynn stall, ingen tvil om det. Det er helt klart at vi har en jobb å gjøre i vinter.

Treneren enig

Også trener Steinar Nilsen mener det blir viktig for Tromsø at klubbledelsen, styret, sponsorer og næringslivet tenker på forsterkninger og fersk kapital, for at laget fra Tromsø skal kunne bli stabile på norges høyeste nivå.

- Vi må tørre å investere, vi må tørre å hente klassespillere, og rett og slett betale hva det koster å få gode spillere til Tromsø.

Fotballnyheter