NRK Meny
Normal

Lyn sliter med inkassokrav

Fotballklubben har mottatt seks inkassokrav på til sammen 1,5 millioner kroner, skriver VG.

Erik Langerud
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

VG har fått oversikt over Lyns betalingsanmerkninger. Seks krav er sendt til inkasso, og det største enkeltkravet er på 650.000 kroner.

Lyn har lenge slitt med økonomiske problemer, og var i fjor nær ved å bli degradert til 2. divisjon fordi klubben ikke kunne oppfylle lisenskravet.

Les: Utsatt frist for Lyn

Les: Lyn beholder plassen

- Jobber med å komme oss ut av

Lyn-direktør Erik Langerud har ikke sett oversikten og ønsker ikke å kommentere tallene, men bekrefter at klubben har noen saker til inkasso.

- Det jobber vi med å komme oss ut av. Vi jobber hver dag med å overholde de forpliktelsene vi har og forsøker å gjøre avtaler med våre kreditorer, sier han.

Den tidligere Lyn-eieren Atle Brynestad er en av fotballklubbens kreditorer. Han venter fortsatt på fire millioner kroner som Lyn skylder ham via sitt selskap CG Holding.

- Utfordrende tider

Langerud vil ikke svare på om det er fare for at klubben går konkurs.

- Det kan jeg ikke svare på, og heller ikke spekulere i. 150 bedrifter går konkurs i Norge hver uke. Mange bedrifter opplever svært utfordrende tider. Fotballen er på generelt grunnlag også eksaponert for tilsvarende utfordringer, og ikke unntatt risiko, sier Langerud til VG.

Les: Spår økonomisk fotballjordskjelv

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.