Hopp til innhold

Liverpool-drømmen som ble et mareritt

Liverpool hadde ventet i 24 år, og kunne kjenne lukten av ligagull. Men i siste seriekamp ble drømmen knust på målstreken av «ustoppelige» Manchester City.

Steven Gerrard

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var skuffet etter at gullet glapp i siste seriekamp. Kapteinen storspilte da Liverpool vant mot Newcastle. Dét hjalp imidlertid lite da Manchester City gjorde jobben mot West Ham.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Brendan Rodgers

Liverpool-manager takket publikum for støtten.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Jeg er skuffet. Det ville vært en god tid å vinne Premier League på, men vi vil prøve å gjøre det neste sesong, sier Liverpool-spiss Daniel Sturridge i et TV 2-sendt intervju.

Matematikken var enkel for Liverpool før søndagen Premier League-avslutning i England: De måtte slå Newcastle samtidig som Manchester City måtte tape mot West Ham.

Det gikk overhodet ikke Liverpools vei til tross for 2-1-seier over Newcastle i siste seriekamp. Manchester City taklet presset, vant 2–0 over West Ham på hjemmebane og kunne juble for seriegullet.

Stor kontrast

Kontrasten mellom Etihad og Anfield ble dermed stor. På Etihad stormet publikum banen. På Anfield sang tapre Liverpool-supportere «You'll never walk alone» og klappet spillerne av banen. Det var likevel svært mange triste ansikter å se blant publikum.

Brendan Rodgers var naturligvis skuffet etter kampen, men også stolt over laget.

– Vi har vært på en utrolig reise i år. Dessverre fikk vi ikke tittelen, men vi har vist at det er håp for framtiden, sier Rodgers.

Også kaptein Steven Gerrard sto igjen med blandede følelser etter andreplassen.

– Hvis noen hadde sagt til meg at vi skulle ha en liten mulighet til å vinne ligaen før den siste kampen, ville jeg vært fornøyd med det i begynnelsen av sesongen. Men som fotballspiller ønsker du deg alltid mer, sier Gerrard ifølge BBC.

Identiske mål

Allerede etter 20 minutter skjønte trolig Anfield-publikummet hvor det bar da hjemmelagets midtstopper Martin Skrtel beinet ballen i eget nett og scoret sitt fjerde selvmål for sesongen.

Like før pause kom i tillegg meldingen Anfield-speakeren ikke ønsket å lese opp: «Manchester City – West Ham 1-0». Det ble med ett stille The Kop.

Mens «The Reds» stanget og stanget mot Newcastle etter hvilen, doblet Manchester City ledelsen i det andre oppgjøret. Liverpool-supporterne ble mer og mer rådville på tribunen.

Etter drøye timen fikk endelig Anfield noe å juble for. På to minutter snudde Liverpool kampen med to identiske mål.

Steven Gerrard var arkitekten bak dem begge. Han slo et frispark inn i feltet fra drøye 20 meter. På første scoringen var det Agger som scoret, mens Sturridge satte inn mål nummer to. Begge scoret fra kloss hold.

Men de to scoringene hjalp så lite da Manchester City vant enkelt 2–0 over West Ham på Etihad Stadium.

Liverpool-kollapsen

Gerrard

Liverpool-nedturen startet da Steven Gerrard tabbet seg ut mot Chelsea.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Liverpool har gått fra himmel til helvete på noen få kamper i Premier League-innspurten. Nedturen startet med tapet mot Chelsea på hjemmebane i slutten av april da kaptein Gerrard trolig hadde en av sine verste øyeblikk på fotballbanen.

Han mistet ballen helt upresset. Da han skulle prøve å ta den igjen fra Demba Ba, skled han, og Ba kunne løpe fram og sette inn 1–0. Chelsea vant kampen 2–0.

Men kollapsen mot Crystal Palace i neste serierunde var enda nok enda tyngre å svelge for alle med hjertet i den røde delen av Liverpool. Brendan Rodgers menn ledet 3–0 og hadde seieren i lomma, men så gikk alt galt i løpet av 11 minutter:

Crystal Palace scoret tre mål og sikret et utrolig 3-3-resultat, og Liverpool så ligatittelen – som de så lenge har hatt taket på – forsvinne i det fjerne.

Gråtende Suarez

Uavgjortkampen kom som et sjokk på alle – og en gråtende Luis Suarez måtte hjelpes av banen etter kampen.

Men Liverpool-folket ga ikke opp og møtte opp i hopetall utenfor Anfield i forkant av Newcastle-kampen. De fikk altså se et Liverpool som gjorde jobben mot Newcastle, men da City også seiret, ble det lite å juble for.

– Vi har vært uheldige - vi gjorde et realt forsøk, men så glapp det. Men hva skal vi gjøre? Vi børster av oss skuffelsen og prøver igjen, sier Gerrard.

Men det tar trolig litt tid før de avgjørende marerittøyeblikkene forsvinner fra netthinnen.

Fotball

  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Erling Braut Haaland