NRK Meny
Normal

Liverpool-drømmen som ble et mareritt

Liverpool hadde ventet i 24 år, og kunne kjenne lukten av ligagull. Men i siste seriekamp ble drømmen knust på målstreken av «ustoppelige» Manchester City.

Steven Gerrard

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var skuffet etter at gullet glapp i siste seriekamp. Kapteinen storspilte da Liverpool vant mot Newcastle. Dét hjalp imidlertid lite da Manchester City gjorde jobben mot West Ham.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Brendan Rodgers

Liverpool-manager takket publikum for støtten.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Jeg er skuffet. Det ville vært en god tid å vinne Premier League på, men vi vil prøve å gjøre det neste sesong, sier Liverpool-spiss Daniel Sturridge i et TV 2-sendt intervju.

Matematikken var enkel for Liverpool før søndagen Premier League-avslutning i England: De måtte slå Newcastle samtidig som Manchester City måtte tape mot West Ham.

Det gikk overhodet ikke Liverpools vei til tross for 2-1-seier over Newcastle i siste seriekamp. Manchester City taklet presset, vant 2–0 over West Ham på hjemmebane og kunne juble for seriegullet.

Stor kontrast

Kontrasten mellom Etihad og Anfield ble dermed stor. På Etihad stormet publikum banen. På Anfield sang tapre Liverpool-supportere «You'll never walk alone» og klappet spillerne av banen. Det var likevel svært mange triste ansikter å se blant publikum.

Brendan Rodgers var naturligvis skuffet etter kampen, men også stolt over laget.

– Vi har vært på en utrolig reise i år. Dessverre fikk vi ikke tittelen, men vi har vist at det er håp for framtiden, sier Rodgers.

Også kaptein Steven Gerrard sto igjen med blandede følelser etter andreplassen.

– Hvis noen hadde sagt til meg at vi skulle ha en liten mulighet til å vinne ligaen før den siste kampen, ville jeg vært fornøyd med det i begynnelsen av sesongen. Men som fotballspiller ønsker du deg alltid mer, sier Gerrard ifølge BBC.

Identiske mål

Allerede etter 20 minutter skjønte trolig Anfield-publikummet hvor det bar da hjemmelagets midtstopper Martin Skrtel beinet ballen i eget nett og scoret sitt fjerde selvmål for sesongen.

Like før pause kom i tillegg meldingen Anfield-speakeren ikke ønsket å lese opp: «Manchester City – West Ham 1-0». Det ble med ett stille The Kop.

Mens «The Reds» stanget og stanget mot Newcastle etter hvilen, doblet Manchester City ledelsen i det andre oppgjøret. Liverpool-supporterne ble mer og mer rådville på tribunen.

Etter drøye timen fikk endelig Anfield noe å juble for. På to minutter snudde Liverpool kampen med to identiske mål.

Steven Gerrard var arkitekten bak dem begge. Han slo et frispark inn i feltet fra drøye 20 meter. På første scoringen var det Agger som scoret, mens Sturridge satte inn mål nummer to. Begge scoret fra kloss hold.

Men de to scoringene hjalp så lite da Manchester City vant enkelt 2–0 over West Ham på Etihad Stadium.

Liverpool-kollapsen

Gerrard

Liverpool-nedturen startet da Steven Gerrard tabbet seg ut mot Chelsea.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Liverpool har gått fra himmel til helvete på noen få kamper i Premier League-innspurten. Nedturen startet med tapet mot Chelsea på hjemmebane i slutten av april da kaptein Gerrard trolig hadde en av sine verste øyeblikk på fotballbanen.

Han mistet ballen helt upresset. Da han skulle prøve å ta den igjen fra Demba Ba, skled han, og Ba kunne løpe fram og sette inn 1–0. Chelsea vant kampen 2–0.

Men kollapsen mot Crystal Palace i neste serierunde var enda nok enda tyngre å svelge for alle med hjertet i den røde delen av Liverpool. Brendan Rodgers menn ledet 3–0 og hadde seieren i lomma, men så gikk alt galt i løpet av 11 minutter:

Crystal Palace scoret tre mål og sikret et utrolig 3-3-resultat, og Liverpool så ligatittelen – som de så lenge har hatt taket på – forsvinne i det fjerne.

Gråtende Suarez

Uavgjortkampen kom som et sjokk på alle – og en gråtende Luis Suarez måtte hjelpes av banen etter kampen.

Men Liverpool-folket ga ikke opp og møtte opp i hopetall utenfor Anfield i forkant av Newcastle-kampen. De fikk altså se et Liverpool som gjorde jobben mot Newcastle, men da City også seiret, ble det lite å juble for.

– Vi har vært uheldige - vi gjorde et realt forsøk, men så glapp det. Men hva skal vi gjøre? Vi børster av oss skuffelsen og prøver igjen, sier Gerrard.

Men det tar trolig litt tid før de avgjørende marerittøyeblikkene forsvinner fra netthinnen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.