NRK Meny
Normal

- Det er like deilig hver gang

Manchester United sikret seg sitt 19. seriemesterskap etter at de spilte 1-1 mot Blackburn lørdag.

Wayne Rooney

Wayne Rooney setter inn straffen som sørget for at Manchester United ble seriemester igjen.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

- Vi fortjener å vinne og det er en deilig følelse. Det er like deilig hver gang, sa United-veteran Ryan Giggs til ITV etter kampen.

Manchester United kunne sikre seg seriemesterskapet før den siste serieomgangen, men da måtte de sikret seg et poeng mot Blackburn. De klarte de, men det holdt hardt og det måtte en omdiskutert straffe til for at det viktige poenget ble med hjem til Manchester.

United gikk dermed forbi Liverpool i antall seriemesterskap og er således tidenes lag i engelsk fotball.

- For meg som før var Everton-supporter er det ikke feil at vi nå går forbi Liverpool som den beste engelske klubben gjennom tidene, sa målscorer Wayne Rooney etter kampen.

Nær ny kontrakt

Blackburn var nok også fornøyd med det ene poenget ettersom det kan ha sikret ny kontrakt i Premier League, men de kunne fort ha tatt alle tre poengene.

Manchester hadde det aller meste av banespillet fra første spark på ballen, men Blackburn tok ledelsen etter 20 minutter da Brett Emerton fikk stå alene på hjørnet av femmeteren. Derfra gjorde han ingen feil og satte ballen til side for Tomasz Kuszczak som stod i United-målet.

Gjestene presset enda hardere på for å få en utlikning, men skapte ikke så mange farlige sjanser. Derfor var det ganske typiske at den viktige utlikningen kom etter noen som ikke var noen stor sjanse.

Omdiskutert

Javier Hernandez ble spilt fri i 16-meteren og ble felt av Blackburn-keeper Paul Robinson, men det var etter at Hernandez hadde spilt ballen over sidelinjen. Klønete gjort av Robinson, men dommeren pekte på 11-metersmerket etter å ha snakket med linjemannen sin. Blackburn-spillerne protesterte, men som vanlig til liten nytte.

Straffet satte Wayne Rooney sikkert i mål.

Etter at Rooney scoret så det ut som om begge lag var særdeles fornøyde med det ene poenget, og det ble bare småpasninger på midtbanen.

Morten Gamst Pedersen startet på benken, men kom inn og spilte den siste halvtimen av kampen.

Javier Hernandez blir felt

Javier Hernandez blir felt av Paul Robinson

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.