Hopp til innhold

- Brudd i forhandlingene om Solbakken

Representanter fra Köln kom ikke til enighet med Norges Fotballforbund om en avtale for å kjøpe fri Ståle Solbakken.

Video Finke: Håper på en ordning fordi vi ikke har en plan B

Ifølge sportsdirektør i Köln, Volker Finke, har ikke Ståle Solbakken signert en kontrakt med den tyske klubben.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken vil ikke si om han blir Köln-trener eller ikke.

Foto: AP

Solbakken er den eneste treneren Köln vil ha, og fredag reiste sportsdirektør Volker Finke til Norge for å kjøpe fri Solbakken fra avtalen med Norges Fotballforbund.

De forhandlingene skal ikke ha gått slik Köln ville og de reiser hjem uten resultat, skriver VG Nett fredag kveld.

Tyskerne har bare nordmannen som alternativ til å overta trenerjobben i klubben,

– Vi har ingen plan B, sier sportsdirektør i FC Köln, Volker Finke, til NRK.

Solbakken skrev 3. november 2009 under en kontrakt med Norges Fotballforbund som skulle gjøre ham til norsk landslagssjef i 2012. Og nå må partene bli enige om en kompensasjon for at han heller blir Köln-trener.

Trolig kommer representanter til å gjenommta forhandlingen i morgen lrdag, men da per telefon.

En sentral kilde i Köln opplyser til NRK at de ifølge regelverket ikke kan signere en kontrakt med Solbakken all den tid han har signert for NFF. Derfor må de først komme til enighet med NFF - så kan Solbakken signere for tyskerne.

– Det hadde vært godt å få denne avtalen undertegnet så fort som mulig, sier Finke

NFF avventer

Norges fotballforund vil ikke bekrefte at de skal forhandle med tyskerne.

– Vi kjenner ikke til informasjonen om at det er opptil NFF hva som skjer. Vi avventer og har ingenting å kommentere, sier Svein Graff, informasjonssjef i Norges Fotballforbund, til NRK.

Etter det NRK erfarer er Solbakken og Köln enige om betingelsene, og Solbakken ønsker å ta over treneransvaret i den tradisjonsrike klubben.

Nå ligger altså ballen hos NFF.

– Ikke signert

Finke avkrefter imidlertid at Solbakken har skrevet under for Bundesliga-klubben slik VG-kommentator Truls Dæhlie hevder i VGs papirutgave fredag.

– Det er bare oppspinn at vi har signert Solbakken, men vi ønsker ham fordi han er en god trener, sier Volker Finke til NRK.

– Det kan jo være en teknisk diskusjon rundt det at en kontrakt kan være ferdig forhandlet, men at den ikke er underskrevet. Da kan de jo si at det er oppspinn, sier Truls Dæhlie til NRK om Finkes kommentar.

Spekulasjoner

Solbakkens kontrakt med fotballforbundet sier at han skal overta landslaget i januar 2012, eller etter sommeren samme år dersom Egil «Drillo» Olsen klarer å ta Norge til EM-sluttspillet.

De siste månedene har vært preget av spekulasjoner rundt Solbakkens trenerfremtid. Først ble han koblet til den tyske Bundesliga-klubben Hamburg, men den jobben fikk han ikke.

Drillo vil ikke

Drillo har tidligere sagt følgende til NRK på spørsmål om han vil fortsette som landslagssjef etter EM-kvalikken, dersom Solbakken ikke overtar:

- Jeg er nesten helt sikker på at jeg kommer til å si nei, sa Drillo da.

Profilerte trenere som Nils Arne Eggen og Åge Hareide har tidligere uttalt at det ikke er noe problem for landslaget dersom Solbakken ikke blir trener.

Suksess i Danmark

Selv om Ståle Solbakken ikke har vært trener i mange år, har han hatt stor suksess i FC København.

Nordmannen overtok klubben midt i 2005/2006-sesongen, etter tre sesonger som trener i HamKam.

I sin første sesong som FCK-trener vant han både den danske serien, Royal League og ble kåret til vårens trener av blant andre ligaens kapteiner.

«Den bedste trener»

Høsten 2006 kvalifiserte FC København seg for første gang i klubbens historie til mesterligaen.

Fire sesonger senere, høsten 2010, oppnådde Solbakken heltestaus blant FCK-fansen da laget gikk videre til åttendelsfinalen i mesterligaen etter at de blant annet spilte 1-1 mot Barcelona i gruppespillet.

Etter kampen beskrev den store danske avisen Berlingske Tidende Solbakken som «den bedste trener Superligaen har opplevet».

Men Ståle Solbakken har også fått pepper av dansk presse, blant annet etter 2007/2008-sesongen - den eneste sesongen med Solbakken som trener FCK ikke har vunnet den danske serien.

Årets sesong har vært fantastisk for København-laget som vant serien hele sju runder før slutt.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden