Normal

- Brudd i forhandlingene om Solbakken

Representanter fra Köln kom ikke til enighet med Norges Fotballforbund om en avtale for å kjøpe fri Ståle Solbakken.

Video Finke: Håper på en ordning fordi vi ikke har en plan B

Ifølge sportsdirektør i Köln, Volker Finke, har ikke Ståle Solbakken signert en kontrakt med den tyske klubben.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken vil ikke si om han blir Köln-trener eller ikke.

Foto: AP

Solbakken er den eneste treneren Köln vil ha, og fredag reiste sportsdirektør Volker Finke til Norge for å kjøpe fri Solbakken fra avtalen med Norges Fotballforbund.

De forhandlingene skal ikke ha gått slik Köln ville og de reiser hjem uten resultat, skriver VG Nett fredag kveld.

Tyskerne har bare nordmannen som alternativ til å overta trenerjobben i klubben,

– Vi har ingen plan B, sier sportsdirektør i FC Köln, Volker Finke, til NRK.

Solbakken skrev 3. november 2009 under en kontrakt med Norges Fotballforbund som skulle gjøre ham til norsk landslagssjef i 2012. Og nå må partene bli enige om en kompensasjon for at han heller blir Köln-trener.

Trolig kommer representanter til å gjenommta forhandlingen i morgen lrdag, men da per telefon.

En sentral kilde i Köln opplyser til NRK at de ifølge regelverket ikke kan signere en kontrakt med Solbakken all den tid han har signert for NFF. Derfor må de først komme til enighet med NFF - så kan Solbakken signere for tyskerne.

– Det hadde vært godt å få denne avtalen undertegnet så fort som mulig, sier Finke

NFF avventer

Norges fotballforund vil ikke bekrefte at de skal forhandle med tyskerne.

– Vi kjenner ikke til informasjonen om at det er opptil NFF hva som skjer. Vi avventer og har ingenting å kommentere, sier Svein Graff, informasjonssjef i Norges Fotballforbund, til NRK.

Etter det NRK erfarer er Solbakken og Köln enige om betingelsene, og Solbakken ønsker å ta over treneransvaret i den tradisjonsrike klubben.

Nå ligger altså ballen hos NFF.

– Ikke signert

Finke avkrefter imidlertid at Solbakken har skrevet under for Bundesliga-klubben slik VG-kommentator Truls Dæhlie hevder i VGs papirutgave fredag.

– Det er bare oppspinn at vi har signert Solbakken, men vi ønsker ham fordi han er en god trener, sier Volker Finke til NRK.

– Det kan jo være en teknisk diskusjon rundt det at en kontrakt kan være ferdig forhandlet, men at den ikke er underskrevet. Da kan de jo si at det er oppspinn, sier Truls Dæhlie til NRK om Finkes kommentar.

Spekulasjoner

Solbakkens kontrakt med fotballforbundet sier at han skal overta landslaget i januar 2012, eller etter sommeren samme år dersom Egil «Drillo» Olsen klarer å ta Norge til EM-sluttspillet.

De siste månedene har vært preget av spekulasjoner rundt Solbakkens trenerfremtid. Først ble han koblet til den tyske Bundesliga-klubben Hamburg, men den jobben fikk han ikke.

Drillo vil ikke

Drillo har tidligere sagt følgende til NRK på spørsmål om han vil fortsette som landslagssjef etter EM-kvalikken, dersom Solbakken ikke overtar:

- Jeg er nesten helt sikker på at jeg kommer til å si nei, sa Drillo da.

Profilerte trenere som Nils Arne Eggen og Åge Hareide har tidligere uttalt at det ikke er noe problem for landslaget dersom Solbakken ikke blir trener.

Suksess i Danmark

Selv om Ståle Solbakken ikke har vært trener i mange år, har han hatt stor suksess i FC København.

Nordmannen overtok klubben midt i 2005/2006-sesongen, etter tre sesonger som trener i HamKam.

I sin første sesong som FCK-trener vant han både den danske serien, Royal League og ble kåret til vårens trener av blant andre ligaens kapteiner.

«Den bedste trener»

Høsten 2006 kvalifiserte FC København seg for første gang i klubbens historie til mesterligaen.

Fire sesonger senere, høsten 2010, oppnådde Solbakken heltestaus blant FCK-fansen da laget gikk videre til åttendelsfinalen i mesterligaen etter at de blant annet spilte 1-1 mot Barcelona i gruppespillet.

Etter kampen beskrev den store danske avisen Berlingske Tidende Solbakken som «den bedste trener Superligaen har opplevet».

Men Ståle Solbakken har også fått pepper av dansk presse, blant annet etter 2007/2008-sesongen - den eneste sesongen med Solbakken som trener FCK ikke har vunnet den danske serien.

Årets sesong har vært fantastisk for København-laget som vant serien hele sju runder før slutt.

Fotballnyheter