Hopp til innhold

Klanen langer ut mot egen klubb: – Ta dere sammen, slappfisker!

VALLE (NRK.no) Klanen-leder Christian Kjellsen forlanger at Vålerenga-spillerne arbeider hardere for poengene.

VIF

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (foran) og resten av spillerne får krass kritikk fra Klanen-leder Christian Kjellsen (t.h.).

Foto: Sindre Murtnes / Jon Hauge / NRK / Aftenposten

Rekdal

Her er Vålerenga-trener Kjetil Rekdal under 0-1-tapet mot Haugesund søndag.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– De er noen slappfisker som gleder seg til å komme inn i garderoben. Det her er den samme dritten vi har sett de fem-seks siste årene. Det har sluttet å overraske meg at en samling av gode spillere ikke klarer å fremstå som et lag, sier Kjellsen til NRK.no.

Klanen-lederen har nettopp fordøyd 1-0-tapet mot Haugesund.

Alexander Søderlunds scoring i sluttminuttene føyer seg inn i rekken av sene poengtap for Oslo-klubben, som nå ligger på kvalifiseringsplass med ni poeng på ni kamper:

 • I forrige kamp mot Hønefoss ble Aleksander Solli matchvinner to minutter før slutt.
 • I 5. runde mot Start senket Ernest Asante Vålerenga med et kvarter igjen.
 • I seierne mot Sandnes Ulf og Aalesund slapp Vålerenga inn redusering i sluttminuttene. Oslo-klubben halte i land trepoengerne med 2-1.

– De må se til å ta seg sammen. Nå venter snart Tromsø og Rosenborg. Da kan vi ikke drive å vase rundt, sier Kjellsen.

– Ingen taper med vilje

Mandag formiddag gjennomfører Vålerenga en lett treningsøkt på Valle.

NRK.no møter Kjetil Rekdal innenfor dørene på Vallhall. Utenfor piskes spillerne av det kalde vårregnet.

Vålerenga-treneren sier at han respekterer supporternes meninger, men han ønsker ikke å gå innpå kritikken i detalj.

– Jeg har stor respekt for Kjellsen, og han kan få lov til å mene ting, men jeg tror nok han hadde fått et mer nyansert bilde hvis han pratet med meg først. Det er ingen her som taper med vilje eller gir seg. Det er en prosess som har startet og som er på gang, og de prestasjonene han ønsker, ønsker vi også. Men per dags dato er vi ikke der, sier Rekdal.

Slakter fysisk form

Vålerenga-treneren innrømmer imidlertid at det fortsatt mangler mye på spillernes fysiske form.

Siden han overtok roret i januar, har Rekdal arbeidet hardt med å få spillerne til å holde ut 90 minutter med høyt tempo.

– Det går sakte, men sikkert riktig vei. Vi er veldig klar over det, men vi mangler den siste pondusen. Haugesund-kampen er et godt eksempel: Vi mangler litt til å få kampen til å bikke vår vei på slutten, sier Rekdal.

– Gjelder det alle spillerne?

– Nei, men det gjelder en del av dem som er viktig for laget.

– Var det slik da du tok over?

– Det var lav fysisk kapasitet når vi begynte i januar, svarer Rekdal etter å ha tenkt seg litt om.

– Du har jo hatt tid til å forbedre det?

– Joda, men det har blitt bedre. Du kunne jo selvfølgelig bare ha løpt, men du må ha et variert og detaljert treningsprogram slik at du bygger det opp. Men dette handler ikke bare om det fysiske. Vi gjør mange personlige feil og det er mye nytt i troppen som skal finne hverandre, sier Rekdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vålerenga

Tross mager poengfangst og grått vårvær, var det likevel smil blant Vålerenga-spillerne på mandagens trening.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Vi trenger støtte

En langpasning unna resepsjonen på Valle er spillerne i ferd med å avslutte treningen.

Reservene terper avslutninger, mens elleveren fra Haugesund-kampen restituerer med pasningsøvelser

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim får høre kritikken fra Klanen i det han henter vannflaska og tusler mot garderoben.

– Når vi ikke vinner, er det alltid snakk om at vi ikke blør for drakta. Men det er ingen her som ikke ønsker å vinne fotballkamper. Vi sliter litt med selvtillit og flyt, og da hjelper det ikke akkurat at hovedpersonen i Klanen slakter oss, sier Grindheim, og legger til:

– Det er ingen som blir bedre av det. Vi ønsker å vinne fotballkamper, og det klarer vi ikke uten støtte.

Grindheim mener det blir for enkelt bare å skylde på det fysiske.

– I de første kampene slet vi i begynnelsen, mens nå sliter vi mot slutten. Vi kan ikke bare skylde på det fysiske, fordi jeg tror det ligger mye i hodet også. Hadde vi hatt flere poeng, hadde vi nok hatt en annen «go» mot slutten av kampene. Men nå blir vi kanskje mer redd og engstelig, og dermed faller vi dypere i banen. Da ser det kanskje ut som vi er dårligere trent, sier VIF-kapteinen.

29-åringen er i Vålerenga på utlån fra FC København. Han sier det overhodet ikke er noe å utsette på arbeidet spillerne legger ned på Valle.

– Treningsmengden her står ikke tilbake for noen ting. Det er lenge siden jeg har trent så hardt som jeg har gjort i vinter, sier Grindheim.

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB