Karadas viste vei

Azar Karadas sto frem da Brann trengte det som mest mot Lyn.

Azar Karadas
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann slo Lyn 2-0 i Bergen.

Les også: Kampfakta

Brann skapte flere store sjanser gjennom hele kampen, men bergenserne måtte vente til det 80. minutt før det løsnet.

Førstemann til å tegne seg på scoringslisten var Azar Karadas. På en av kampens mange cornere raget spissen høyest og headet ballen i en fin bue over keeper. En flott scoring av innbytteren som har vært ute med skade i en periode.

Fantastisk kontring

Etter at Karadas hadde sendt Brann i ledelsen måtte Lyn sende mange folk i angrep. Det ga Brann flere gode kontringsmuligheter og like før slutt leverte de en praktkontring.

Jan Gunnar Solli fikk ballen på midten og satte full fart. Han spilte ballen ut til Petter Vaagan Moen på venstresiden som uselvisk fant Birkir Sævarsson foran mål. Islendingen var iskald alene med keeper og satte ballen mellom beina på keeper. Rett og slett en fantastisk kontring av Brann.

Huseklepp skapte problemer

Begge lag skapte gode sjanser gjennom hele kampen. Brann skapte hadde de fleste mulighetene, men Lyn var også farlig frempå ved flere anledninger.

Den Brann-spilleren som skapte størst problemer for Lyn var uten tvil Erik Huseklepp. Vingen som i det siste har blitt omskolert til spiss herjet tidvis med Lyn-forsvaret.

I løpet av de første 20 minuttene hadde spissen alene fire store muligheter til å gi Brann ledelsen, men dårlige avslutninger og en god keeper stod i veien for Huseklepp.

God Gustafsson

Eddie Gustafsson blir av mange sett på som en av Tippeligaens beste keepere. Han har vært en viktig brikke i årets Lyn-lag og i dag viste han seg også fra sin beste side.

Når Huseklepp herjet som verst med Lyn var det Gustafsson som holdt Oslo-laget inn i kampen og keeperen vartet opp med flere gode redninger.

Gustafsson var selv brukbart fornøyd med egen prestasjon etter kampen, men han var skuffet over at laget mistet konsentrasjonen på slutten.

-Viktig å underholde

Branntrener Mons Ivar Mjelde var godt fornøyd med det laget presterte i kveld. Brann har levert en sesong under forventningene og derfor mener Mjelde at det er viktig å få med seg noen positive opplevelser på slutten av sesongen.

- Når vi spiller på hjemmebane på slutten av sesongen er det viktig å underholde publikum og vinne fotballkamper. Det vi gjør på slutten av sesongen avgjør ofte hvilken følelse vi tar med oss inn i neste sesong, så derfor er det viktig å prestere, sa Mjelde til TV2 etter kampen.

Motgang for Bergersen

Den nye Lyn-treneren fikk en god start på karrieren sin med seier i lokalderbyet. Etter det har det gått til tyngre. Sist helg tapte de hjemme mot Molde og i dag ble det nytt tap i Bergen.

Bergersen mener laget spilte en ok kamp, men at de må forbedre seg på den siste tredjedelen i angrep.

-Vi stod i mot lenge, men dødballscoringa til Karadas ble avgjørende. Da falt vi litt sammen. Vi spiller oss frem til gode sjanser, men vi er for dårlige på den siste tredjedelen av banen.

Les også: Resultater og tabell

Fotball

 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press
 • Arsenals seiersrekke ble brutt

  For første gang på 12 kamper holdt Arsenal nullen på hjemmebane i Premier League, men seiersrekken på fire kamper ble brutt med 0-0 mot Crystal Palace.

  Gjestene fra sørsiden av elva var best i første omgang og kunne godt ha ledet ved pause. Arsenal kom friskt fra start i 2. omgang, men det var en kamp som aldri tok fyr.

  Det mest positive for Arsenal var at laget omsider unngikk mål i en hjemmekamp. Baklengs i 11 på rad var den lengste rekken siden 1984. (NTB)

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Alastair Grant / Reuters