NRK Meny
Normal

Kan Marta slå USA?

Brasil med stjernespilleren Marta i spissen møter USA i den andre semifinalen i morgen.

Marta
Foto: Greg Baker / AP

Sjå kampen her

Den brasilianske stjernespilleren Marta har scoret fem mål i VM, og er toppscorer i turneringen sammen med Ragnhild Gulbrandsen.

Nett-TV: Møt én av verdens beste fotballspillere

Nå har Brasil med Marta i spissen muligheten til finale på søndag mot Tyskland. Men da må laget slå USA i semfinalen.

De amerikanske jentene har ikke tapt siden November 2004. Det betyr 51 kamper uten tap. Kampen mot Brasil blir et møte med en helt annen spillestil. De brasilianske jentene spiller en fotball der teknisk godt skolerte spillere kan briljere, mens USA er knallharde i duellene og spiller mye langt mot spissen Abby Wambach.

Sist gang Brasil slo USA var i 1997, og Brasil har aldri tidligere vært i en VM-finale. USA er to ganger verdensmester, og da lagene møttes i den olympiske finalen i 2004 ble det seier til USA.

Den brasilianske spilleren Marta fikk sitt gjennombrudd i VM for fire år siden. Ingen har scoret flere mål i mesterskapet enn nettopp Marta, men spillemessig har vi bare glimtvis sett hennes klasse i årets turnering.

Vinneren av kampen spiller finale mot Tyskland i Shanghai på søndag, mens taperen av oppgjøret mellom USA og Brasil spiller bronsefinale mot Norge samme dag på samme arena som finalen.

Ingen har lyst til å møte Norge på søndag. Det er kampen om gullet som har prestisje.

Følg kampen på nrksport.no kl. 14.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.