Riise har ansatt personlig trener

John Arne Riise har ansatt personlig trener for å forlenge karrieren. Han vil spille på toppnivå til han blir 40 år.

Video John Arne Riise har personlig trener

John Arne Riise har ansatt personlig trener for å holde ut lenger som fotballspiller.

Amanda Andelic er navnet på den engelske kvinnen som skal hjelpe John Arne Riise med 40-årskrisen. Hun er gift med Riises venn Nikola Andelic og har flyttet fra Liverpool til Roma for å være nordmannens personlige fysioterapeut og trener.

Trenger Riise en personlig trener? Diskutér nederst i saken!

– Jeg blir 30 år neste uke, men jeg håper hun kan hjelpe meg til å holde på i mange år til. Målet er å holde på til jeg blir 40, sier Riise til NRK.

Jakter rekord

John Arne Riise

John Arne Riise slapper av på en av landslagets treninger på Island. Fremover skal en personlig trener hjelpe han med treningen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Roma-backen spiller fredag sin 89. landskamp. Noen dager senere passerer han 90 mot Portugal, noen uker før 30-årsdagen. Fortsetter han på landslaget i ti år til kan han både passere Thorbjørn Svendsens landskamprekord på 104 landskamper og sette en ny rekord som det kan bli meget vanskelig å tukte.

– Man kan alltid bli fem til ti prosent bedre. Hvis jeg følger hennes (trenerens) plan vil jeg bli bedre, hevder Riise.

– Hun skal ha daglig oppfølging på meg og min kropp. Jeg brukte henne mye i min tid i Liverpool og hun er veldig dyktig og jeg er sikker på at jeg har funnet rett person, skriver Riise på sin blogg.

Riise har tidligere kontaktet norske topputøvere i andre idretter, som Ole Einar Bjørndalen, Petter Northug, Marit Bjørgen og Suzann Pettersen, for å høre deres råd om trening, oppvarming, kosthold og annet.

Ansettelsen av Andelic er et nytt skritt i hans jakt på en kropp som kan drive toppidrett enda lenger.

Riise forbløffet landslagssjef Egil Olsen da han hadde 85 involveringer i kampen mot Frankrike, selv om Norge i perioder knapt fikk låne ballen.

– Jeg ble overrasket selv da jeg fikk se at det var så mange, og så mange flere enn noen annen spiller. Men jeg elsker å vinne, elsker å løpe og krige, og så er jeg godt nok trent til det også, sier Riise.

Vil til USA og Vålerenga

29-åringen som debuterte som 19-åring og er inne i sitt 11. år som landslagsspiller, har en videre karriereplan i hodet.

– Først noen år til i Italia, så har jeg lyst til å prøve meg i USA. Deretter avslutter jeg trolig i Norge. Jeg vil gjerne spille i norsk eliteserie, for det har jeg aldri gjort, sier
han.

Han har uttalt at Vålerenga er mest nærliggende, og det står han ved.

– Jeg vil bo i Oslo-området, så det blir en av klubbene der. I øyeblikket er Vålerenga et godt alternativ. Både på grunn av måten de spiller, tilhengerne og at de er byens stolthet.

Trenger Riise en personlig trener? Diskutér her!

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP