NRK Meny
Normal

Irland vil bli VM-land nr 33

Irland har gitt opp håpet om omkamp mot Frankrike, men søker nå om å få bli med i fotball-VM som det 33. landet.

Irland
Foto: Peter Morrison / Scanpix/AP

- Jeg vil ta det med meg til FIFAs eksekutivkomité, men jeg kan ikke si hva som vil skje med forslaget, sier president Sepp Blatter i det internasjonale fotballforbundet, FIFA.

Vurderes på torsdag

Han bekrefter at Irland har sendt en søknad, og lover at komiteen skal vurdere det irske forslaget når den har sitt ekstraordinære møte på torsdag - dagen før innledningsgruppene i neste års fotball-VM i Sør-Afrika skal trekkes.

Irland har tidligere to ganger bedt om omkamp, ettersom Frankrikes seiersmål i omspillet i kvalifiseringen var en klar hands, noe "synderen" Thierry Henry innrømmet etter kampen. Dommeren så det imidlerid ikke, scoringen ble godkjent, og Frankrike slo Irland med 2-1 sammenlagt.

Flere dommere i VM?

Blatter sier også at FIFA vurderer å benytte ekstra dommere bak hvert mål, slik det nå blir prøvd ut i europaligaen. Han sier også at det i framtiden kanskje bør komme endringer i kvalifiseringen, slik at omspillkamper blir unngått.

Men Blatter er like fast som før i sin avvisning av videodømming.

Det irske fotballforbundet (FAI) bekrefter at de sendte en delegasjon til FIFA-møtet i Zürich fredag.

Men irske kilder sier uoffisielt til nyhetsbyrået Reuters at de ikke regner med å nå fram med søknaden. Derfor har FAI samtidig bedt om at de som kompensasjon får en bedre seeding i kvalifiseringetn til VM i Brasil i 2014.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.