Hopp til innhold
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Mbappé varsler snarlig avklaring rundt egen fotballfremtid

  Kylian Mbappé er nær ved å offentliggjøre hvor han vil spille neste sesong. Klubbvalget skal stå mellom hans nåværende klubb Paris Saint-Germain og Real Madrid.

  Mbappés kontrakt med PSG utløper til sommeren, og det har lenge versert rykter om at franskmannen ønsker å forlate den franske storklubben til fordel for Real Madrid. Nå nærmer det seg en avklaring.

  – Jeg vil komme med min avgjørelse ganske raskt. Valget mitt er nesten tatt. Det vil komme før samlingen med det franske landslaget, i god tid før, sier Mbappé til L'Equipe.

  Frankrike spiller mot Danmark i nasjonsligaen 3. juni, og den franske troppen vil samles et par dager før det. (NTB)

  Champions League - Round of 16 First Leg - Paris St Germain v Real Madrid
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters
 • Ildhusøy fransk cupmeister

  Paris Saint-Germain valsa over nivå-to-laget Yzeure med 8-0-siger i den franske cupfinalen. Frå benken såg Celin Bizet Ildhusøy lagvenninnenes målshow.

  Det blei som venta aldri ein spennande duell i Dijon. PSG leidde 3–0 allereie etter ni minutt, og storlaget heldt ikkje igjen. To nye mål følgde de fire neste minutta.

  0–6 sto det på lystavla ved pause. Marie-Antoinette Katoto herja og noterte hattrick i første omgang. I tillegg blei Ashley Lawrence og Sara Däbritz tomålsscorarar.

  Cuptittelen var Paris Saint-Germains tredje. Dei to tidlegare kom i 2010 og 2018.

  Ildhusøy blei sitjande på PSG-benken gjennom kampen. Ho forlét Vålerenga til fordel for den franske klubben i fjor sommar.

  Lyon hadde før sesongen vunne åtte av de ni siste cupfinalane, men Ada Hegerbergs lag rauk i vinter ut mot PSG (0–3) i åttedelsfinalen.

  Ildhusøy
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Tottenham med sliteseier mot Burnley – Kanes straffescoring avgjorde

  Tottenham la press på Arsenal i kampen om den siste mesterligaplassen og vant 1-0 hjemme mot Burnley i Premier League søndag. Harry Kane ble matchvinner.

  Med Tottenham på jakt etter 4.-plassen som gir spill i neste års mesterliga, og Burnley som desperat kjemper mot nedrykk, var det alt å spille for i søndagens oppgjør på Tottenham Hotspur Stadium.

  Tottenham slet med å omsette sjansene i første omgang, men fikk en håndsrekning fra Burnley-spiss Ashley Barnes, som handset i eget felt på overtid av første omgang. Det gjorde at Kane fikk sende Tottenham i ledelsen fra krittmerket.

  Det var alt Tottenham trengte for å ta tre viktige poeng. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Matthews / AP
 • Graham Hansen og Barcelona med perfekt ligasesong

  Med 2-1-seier over Atlético Madrid søndag kunne Barcelona-kvinnene juble for full pott og triumf nummer 30 i ligaen i år.

  Enda villere enn den perfekte poengfangsten er katalanernes målforskjell, som viser 159 mål for og kun 11 imot. «Norske» Barcelona, med Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen i troppen, har kun tapt én kamp denne sesongen. Det skjedde mot Wolfsburg i mesterligaen.

  Mot Atletico Madrid var kun Graham Hansen i aksjon av de norske spillerne. Hun startet oppgjøret og ble byttet ut ti minutter før full tid. Engen var ikke i kamptroppen. (NTB)

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Salah beroliger fansen

  Stjernevingen Mohamed Salah er sikker på at han blir spilleklar til Liverpools Champions League-finale mot Real Madrid senere i måneden.

  Egypteren måtte gå av banen i første omgang i lørdagens FA-cupfinale mot Chelsea med det som lignet en kjenning i lysken. Salah er likevel optimist foran sesongens tre siste kamper.

  På spørsmål om han blir klar til mesterligafinalen 28. mai, smilte han og sa:

  – Selvfølgelig.

  Den viktige midtstopperen Virgil van Dijk slet i tillegg med et kne i lørdagens kamp og ble byttet ut etter 90 minutter. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Ian Walton / AP