Irak spolerte festen

Hjemmepublikum ble snytt for festen da Irak holdt Sør-Afrika til uavgjort.

Iraks Nashat Akram, venstre, og Sør-Afrikas Siboniso Gaxa
Foto: Martin Meissner / AP

Turneringen samler de kontinentale mesterlagene samt verdensmester Italia og neste års VM-vert Sør-Afrika, og er generalprøve for sluttspillet neste sommer.

Parker spolerte

Irak-keeper Mohammed Kassid hindret hjemmejubel med flere gode
redninger, men den aller største sjansen var det vertslagets Bernard Parker som spolerte. Han sto i veien for lagkamerat Kagisho Dikgacois nikk i det 84. minutt. Kassid var sjanseløs på den, og det ville blitt scoring om ikke ballen hadde truffet Parker på målstreken.

Se sammendrag fra kampen:

Video nsps_upload_2009_6_14_18_54_40_1085.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Transportkaos

Tribunene var bare en tredels fulle under den spektakulære
åpningsseremonien, men det hadde sammenheng med transportkaos.

Busser med tilskuere sto helt fast i trafikken på vei til stadion. Omfattende sikkerhetstiltak bidro også til at det tok lang tid å ta seg inn på kampen, men litt etter litt fyltes tribunene.

Ny trener og godt forsvar

De som kom for sent gikk som nevnt ikke glipp av så mye i første omgang. Sør-Afrika, som overraskende stilte med Steven Pienaar på benken, slet med å bryte gjennom asiamesterens forsvarsrekker.

Globetrotteren Bora Milutinovic har overtatt ansvaret for Irak. Laget hans var velorganisert defensivt, men våget lite framover.Sør-Afrika, med brasilianske Joel Santana på trenerbenken, skrudde opp tempoet i annen omgang. Først mot slutten kom de riktig store sjansene, først ved innbytter Katlego Mashego, deretter ved Dikgacoi.

Dermed endte det uavgjort i kampen mellom to lag som må forventes å kjempe om en semifinaleplass i gruppa der europamester Spania er stor favoritt, mens New Zealand tippes å ende sist.

Fotballnyheter