NRK Meny
Normal

Irak spolerte festen

Hjemmepublikum ble snytt for festen da Irak holdt Sør-Afrika til uavgjort.

Iraks Nashat Akram, venstre, og Sør-Afrikas Siboniso Gaxa
Foto: Martin Meissner / AP

Turneringen samler de kontinentale mesterlagene samt verdensmester Italia og neste års VM-vert Sør-Afrika, og er generalprøve for sluttspillet neste sommer.

Parker spolerte

Irak-keeper Mohammed Kassid hindret hjemmejubel med flere gode
redninger, men den aller største sjansen var det vertslagets Bernard Parker som spolerte. Han sto i veien for lagkamerat Kagisho Dikgacois nikk i det 84. minutt. Kassid var sjanseløs på den, og det ville blitt scoring om ikke ballen hadde truffet Parker på målstreken.

Se sammendrag fra kampen:

Video nsps_upload_2009_6_14_18_54_40_1085.gif

Transportkaos

Tribunene var bare en tredels fulle under den spektakulære
åpningsseremonien, men det hadde sammenheng med transportkaos.

Busser med tilskuere sto helt fast i trafikken på vei til stadion. Omfattende sikkerhetstiltak bidro også til at det tok lang tid å ta seg inn på kampen, men litt etter litt fyltes tribunene.

Ny trener og godt forsvar

De som kom for sent gikk som nevnt ikke glipp av så mye i første omgang. Sør-Afrika, som overraskende stilte med Steven Pienaar på benken, slet med å bryte gjennom asiamesterens forsvarsrekker.

Globetrotteren Bora Milutinovic har overtatt ansvaret for Irak. Laget hans var velorganisert defensivt, men våget lite framover.Sør-Afrika, med brasilianske Joel Santana på trenerbenken, skrudde opp tempoet i annen omgang. Først mot slutten kom de riktig store sjansene, først ved innbytter Katlego Mashego, deretter ved Dikgacoi.

Dermed endte det uavgjort i kampen mellom to lag som må forventes å kjempe om en semifinaleplass i gruppa der europamester Spania er stor favoritt, mens New Zealand tippes å ende sist.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.