NRK Meny
Normal

Brann inviterte Viking inn i kampen

...og mistet seieren.

Trond Erik Bertelsen
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Viking og Brann spilte uavgjort 1-1 i en sjansefattig kamp med usedvanlig mange feilpasninger.

LES: Tabell og oversikt

LES: Viking - Brann spark for spark

Viking var lenge tamme på hjemmebane og ti minutter etter pause tok Brann fortjent ledelsen. Erik Huseklepp slo et godt frispark fra venstre mot Kristjan Örn Sigurdsson som med en nydelig heading sendte bortelaget i ledelsen på Viking Stadion.


Viking presset

Men etter scoringen skjedde det not med Brann. De ble passive og slapp Viking inn igjen i kampen. Og det til de grader. Viking presset og presset, og ti minutter før slutt kom den nærmest uunngåelige reduseringen.

Trond Erik Bertelsen skøyt fra omtrent 25 meter, ballen gikk forbi Håkon Opdal og inn i det lengste hjørnet. En svak prestasjon av en keeper som har landslagsambisjoner.

Selv om Viking hadde flere sjanser på tampen av kampen, det ble med det ene poenget og nedturen fortsetter for hardt pressede Viking-trener Uwe Rösler og sportsdirektør Egil Østenstad.

17 poeng på 14 kamper

Det var Viking som var det førende laget i 1. omgang som hadde en klar derbynerve.

Etter hvilen bestemte Brann seg tydeligvis for å ta tak i kampen og det tok bare ti minutter for gjestene å score ledermålet. Etter hvert innså Rösler at det var nødvendig å sette innpå friskt blod eller gjøre taktiske endringer. Inn kom Vidar Nisja, uten at det gjorde susen, men Viking fikk til slutt målet som sikret dem et viktig poeng.

Presset er fortsatt stort på Viking, som bare har 17 poeng etter 14 kamper.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.