Normal

Høydepunkter 9. runde

Christer Basma er vikar for vikaren i Ranheim. I dag måtte 37-åringen tilbake i aksjon for første gang siden ha la opp i 2008.

Christer Basma
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kampfakta: Ranheim - Mjøndalen 2-1

Basma ble i vinter med i trenerteamet til Ranheim. Han løste samtidig lisens for å kunne bidra på banen om det ble nødvendig. I dag bød anledningen seg.

Ivar Sandvik sonet karantene og da ble det plass for en veteran med 40 landskamper i midtforsvaret.

Basma virket trygg og gjorde seg på ingen måte bort. Mjøndalen slapp til ved et par anledninger, og det måtte et straffespark like før slutt til for at gjestene skulle score.

Da var det imidlertid for sent. For Robert Stene sørget for tre nye poeng for overraskelseslaget fra Trondheim.

Stene sendte Ranheim til topps

Og det var noen ordentlige kremmerhus fra Stene som avgjorde kampen.

Video Ranheim - Mjøndalen 24.05.10

Allerede etter 15 minutter smalt Stene til fra 22 meter. På halvvolley dunket han Ranheim i ledelsen. 12 minutter senere var han på plass igjen. Denne gangen fra kortere hold, men skuddet var ikke mindre imponerende.

Dermed tok Ranheim tilbake tabelltoppen fra Fredrikstad som ledet etter seieren mot Moss i går. Trønderne leder med tre poeng etter ni kamper og Per-Joar Hansens gutter har fått en drømmestart på sesongen.

Tromsdalen vant slaget om nord

Alta – Tromsdalen 1-2

Selv om det er omtrent 450 km mellom Alta og Tromsdalen var dagens oppgjør det nærmeste lagene kommer et lokaloppgjør. Tromsdalen gikk seirende ut etter to scoringer i første omgang av Christer Johnsgård og Jonas Johansen , men kampen vil riktignok bli husket best for alle sjansene som hjemmelaget brente.

Video Alta - Tromdalen 24.05.10

Utover i andre omgang tok Alta over totalt og bombarderte Morten Thorsen i Tromsdalen-målet. Christian Gauseth hadde alene mer enn nok muligheter til å avgjøre kampen alene. Men det ville seg ikke for hjemmelaget, og selv om de reduserte tre minutter før slutt med Jan Egil Brekke, kunne Tromsdalen juble til slutt.

Alta - Tromsdalen spark for spark

Uslåelige på hjemmebane

Bryne – Lyn 3-1

Bryne tok sin fjerde hjemmeseier av fire mulige så langt i år da Lyn ble sendt hjem med 1-3 i kofferten. Bortelaget var riktignok med på notene lenge og hadde muligheter nok til å få med seg poeng.

Video Bryne - Lyn 24.05.10

Likevel var seieren fortjent og tidligere Lyn-spiller Ezekiel Bala ble hjemmelagets store helt med sine to scoringer. Storscorer Marius Helle bekreftet sin posisjon som toppscorer med sin straffescoring halveis ut i andre omgang.

Bryne-Lyn spark for spark

Strømmen overrasket løvene

Løv-Ham - Strømmen 1-2

Strømmen tok alle tre poengene på Varden Amfi mandag kveld etter en tidlig straffescoring og en dramatisk scoring i sluttminuttene. Straffen, som Jakirovic satte sikkert i mål var av det noe billige slaget. Løv-Ham reagerte med massivt press resten av omgangen. På tross av at hjemmelaget skapte mange sjanser, varte det til det 61. minutt før de utliknet.

Video LØV-STRØ-2-240510-WS_MXF_Innboks.MP4

Men Strømmen skulle overraske igjen. I det 89. minutt ble kapteinen Jonny Hansen spilt gjennom og enkelt satte han inn vinnermålet for gjestene. Løv-Ham vil sannsynligvis føle seg ranet fra poengene etter at de var det beste laget i store deler av kampen.

Seieren over Løv-Ham var sesongens andre trepoenger for Strømmen. Laget går fra bunn av tabellen til å være på sikker grunn over nedrykkstreken med ni poeng. Løv-Ham ligger på plassen foran med ett poeng mer.

Løv-Ham-Strømmen spark for spark

Poengdeling på Ski-stadion

Follo-Nybergsund-Trysil 1-1

Det endte med poengdeling på Ski-stadion i kveldens oppgjør i den niende serierunden i årets 1.divisjon. Det var gjestene som fikk det første målet, etter 40 minutter spill, satte Lars Fuhre ballen i mål, etter passning av Kim Ojo.

Etter en gjevnspilt første omgang, var Follo det klart beste laget etter hvilen. Follo presset på, men fikk ikke uttelling før etter 78 minutter, ved Øystein Barvåg Grini. Grini headet ballen i mål, etter en fin corner.

Video Follo - Nybergsund-Trysil 24.05.10

Begge lagene slet veldig med å få til noe spill på Ski-stadion i aften. Kampen bar preg av masse feilpassninger. Med dette resultatet klatrer Follo forbi Mjøndalen, opp på en 13.plass, mens Nybersund blir stående på en 7.plass.

Follo-Nybergsund-Trysil spark for spark

Sarpsborg slo tilbake i 2. omgang

Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf 2-1

Sandnes Ulf var det beste laget i 1. omgang i Sarpsborg og ledet fortjent til pause etter en scoring fra Lennox Kanu. Etter sidebytte slo imidlertid hjemmelaget tilbake. Utlikningen kom etter 52 minutter. Tom Erik Breive avgjorde kampen med et sikkert utført straffespark ti minutter senere.

Video Sarpsborg 08 - Sandes Ulf 24.05.10

Med tre poeng holder Sarpsborg kontakten med topplagene Fredrikstad og Ranheim. Sandnes Ulf innhar tabellens sisteplass med seks poeng etter ni spilte kamper.

Sarpsborg 08-Sandnes Ulf spark for spark

Bodø Glimt med nytt bortetap.

Sogndal-Bodø Glimt 1-0

Songdal tok tre fortjente poeng hjemme på Fosshaugane, mot laget fra Bodø i aftens oppgjør i den niende serierunden. Sogndal var nærmest scoring i første omgang, med to store målsjanser, men gikk til pause uten noen mål. Det tok ikke mer enn seks minutter ut i andre omgang så satt Havard Flo ballen bak keeper Londak. Noe som også skulle bli vinner målet i dagens kamp i saftbygda.

Video SIL-BG-240510-WS_MXF_Innboks.MP4

Bodø Glimt fortsetter dermed sin elendige borte-statistikk, og har fortastt ikke vunnet på bortebane i årets 1.divisjon. Sogndal går dermed forbi gjstene på tabellen. Og er nå på en 4.plass. Bodø Glimt er på plassen bak.

Sogndal-Bodø/Glimt spark for spark

Fredrikstad best i Østfold

Moss-Fredrikstad 2-5

Moss og Fredrikstad tjuvstartet den 9. serierunden i går og Moss-Fredrikstad

Video Moss - FFK 23.05.10


Fotballnyheter