Skullerud fleipet med RBKs gulltakter

– De er jo altfor tidlig i form, ler Molde-sjefen.

Skullerud

NY SEIER: Tor Ole Skullerud og Molde er tilbake på seierssporet etter 4-0 mot Start søndag kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Mjelde

LANGT NEDE: Start-trener Mons Ivar Mjelde fikk lite å juble for fra benken.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde-trener Tor Ole Skullerud var naturlig nok storfornøyd etter å ha sett hjemmelaget valse over Start søndag kveld. Tommy Høiland spilte hovedrollen med sitt hat trick, og selv om tempoet dalte i 2.-omgangen, var Molde aldri truet av sørlendingene.

Og blåtrøyene hadde et visst press på seg etter at Rosenborg tok en ny seier lørdag. Hvis Molde hadde snublet, kunne det skilt ni poeng allerede.

Men Skullerud er ikke altfor bekymret over trøndernes solide start.

– Jeg tror de har bommet med treningsopplegget. De er jo altfor tidlig i form, smiler Skullerud til TV 2.

– Rosenborg ser sterke ut. Stabæk ser sterke ut. Det er fortsatt veldig mange poeng å spille om, sier Molde-sjefen mer alvorlig.

Mjelde tror på Molde

Etter at Agnaldo la på til 3-0, kronet Høiland hat tricket etter 87 minutter. Da hadde Start vært nær redusering ved et par anledninger, men kristiansandlaget var aldri i nærheten av poeng.

Start-trener Mons Ivar Mjelde tippet Molde-gull før sesongen. Og han står ved tipset etter å ha møtt både Molde og Rosenborg (3-2-tap på Lerkendal).

– På det beste synes jeg de har størst potensial. RBK vært best så langt, men jeg tror det blir tett og jevnt. Jeg står på tipset mitt. Jeg tror Molde har mest kvalitet, sier Mjelde til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Høiland

STRÅLTE: Molde-spiss Tommy Høiland.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Start trøbler

Med tre poeng rykker Molde altså opp på tredjeplass i serien, seks poeng bak ligaleder Rosenborg.

Trønderne har hatt en fantastisk sesongstart, og Molde har ikke råd til å havne mange flere poeng bak før oppgaven blir veldig vanskelig.

Start, som sliter med store økonomiske problemer, har sanket åtte poeng på sju kamper. Laget ligger nå på 11.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Øygarden låner Godset-spiller

  Mustapha Fofana (19) går fra Strømsgodset til Øygarden på lån ut sesongen.

  Fofana har slitt med sykdom denne sesongen og ikke fått noen minutter for Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

  – Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets hjemmesider.

  Mustapha Fofana
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utestengt i 60 kamper for rasisme

  Start-supporteren som kom med rasistiske tilrop til Sandefjors Brice Wembangomo utestenges i 60 kamper. Det melder Start på sine nettsider.

  Hendelsen fant sted under lørdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord på Sør Arena.

  – Jeg synes at det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning så er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB