Her setter hun straffesparket: – Jeg har aldri følt meg roligere

England-kaptein Leah Williamson er den store helten i britiske medier etter straffesparket «alle» snakket om torsdag. Selv hevder 18-åringen at hun ikke var nervøs.

 Leah Williamson

SIKKER: Leah Williamson satte ballen lavt i venstre hjørne. Kampen endte til slutt 2–2 og både Norge og England kunne juble for EM-billett.

Foto: Niall Carson / Ap

  • Leah Williamson

    JUBEL: Leah Williamson (t.h.) ble omfavnet av lagvenninnene etter straffesparket.

    Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
    England - Norge 2-2

– Jeg har aldri følt meg roligere enn da dommeren blåste i fløyten, sier Leah Williamson til britiske Express.

Torsdag kveld klokken 21.45 lokal tid trasket Englands U19-kaptein bort til straffemerket for å ta et av tidenes mest spesielle straffespark – mot Norge.

– Det handlet ikke om meg. Dette handlet om hele laget. Jeg vet at alle pleier å si dét, men jeg mener det, sier Williamson.

– Helt fantastisk

Sjelden har en avslutning på en U19-kamp fått så mye oppmerksomhet som denne:

På arenaen i Belfast hadde flere publikummere møtt opp for å se en kamp bestående av ett eneste straffespark. Der sto de og fulgte situasjonen gjennom mobilskjermene eller med øynene halvveis gjemt bak hendene.

Fotografer fra Ap, Getty, Reuters og andre store bildebyråene knipset vilt mens Williamson tok fire kjappe skritt mot ballen og satte foten sin på ballen.

Og i sekundet ballen snek seg forbi fingrene til Aurora Watten Mikalsen oppdaterte britiske avisgiganter som The Telegraph, The Guardian og BBC artiklene på nettsidene sine – alle med U19-spiller Leah Williamson som den store helten.

– Det føles helt fantastisk! Mamma klarte å forandre flybilletten sin sånn at hun kunne se resten av kampen. Det var veldig fint, sier Williamson til BBC.

Leah Williamson

I FOKUS: Flere publikummere hadde møtt opp for å få med seg det avgjørende øyeblikket.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Bakgrunnen for straffesparket

Det er kanskje ikke så rart at situasjonen fikk så mye oppmerksomhet i mediene torsdag. Den er helt spesiell:

I lørdagens EM-kvalifiseringskamp for jenter 19 i Belfast mellom Norge og England, fikk England straffe på overtid. De scoret, men dommeren annullerte målet og dømte frispark til Norge fordi en engelsk spiller beveget seg inn i 16-meteren før straffesparket ble tatt.

Kampen endte 2–1 til Norge og England la inn protest på grunn av at dommeren ikke fulgte regelverket, og UEFA bestemte så at England skulle få ta straffesparket på nytt og spille ferdig de resterende sekundene torsdag kveld.

England sikret gruppeseieren med 2-2-resultatet, men også Norge kunne juble for avansement etter at de andre resultatene i gruppen gikk lagets vei.

– Dette er en dag vi aldri trodde vi skulle få oppleve. Ingen av de involverte vil nok oppleve det igjen, sa Norges trener Nils Lexerød til NRK etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp