NRK Meny
Normal

– Tror backen var glad det var ferdig

ULLEVAAL (NRK): Først godfoten, så feilfoten. Pål André Helland (25) senket Vålerenga med to nydelige kipper da Rosenborg vant 2-1.

Helland

DEN FØRSTE: Her kipper Pål André Helland inn 1-0 til Rosenborg i starten av 2.-omgang.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ble en fest for oss spillere og RBK-supporterne, gliser Helland til NRK.

25-åringen var glitrende på høyrekanten for et Rosenborg som lenge hadde et solid overtak i hovedstaden. Vålerenga-back Ivan Näsberg (19), som spilte sine første minutter denne sesongen, fikk ingen enkel dag på jobben.

– Jeg tror Vålerenga-backen var glad det var ferdig, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til pressen etter kampen.

Näsberg uttrykte selv misnøye med egen innsats overfor C More, men Kjetil Rekdal var klar på at 19-åringen leverte en god kamp. Det var ikke duellen med Helland som avgjorde oppgjøret, påpekte treneren.

Det var likevel to slepne avslutninger i løpet av fire minutter som skulle bli avgjørende:

– Fikk servert et godt måltid

  • 50 minutter: Ole Kristian Selnæs leverer en nydelig gjennombruddspasning mot Helland, som stormer inn i 16-meteren og kipper ballen vakkert over en utrusende Michael Langer i Vålerenga-målet.
  • 54 minutter: Mike Jensen holder og holder på ballen før han slipper den perfekt gjennom til Helland, og trønderen er igjen frekk nok til å gå for lobben – denne gangen med høyrefoten.

Helland fortalte til C More at han ba Selnæs i pausen om å slå mellom back og stopper. Når NRK ber ham om å beskrive målet, starter han:

Selnæs tar på seg hovmesterrollen, og så kom det en sulten restaurantgjest fra høyresiden der. Han fikk servert et godt måltid, som det bare var å spise.

– Men denne gjesten var ikke mett?

– Nei, han kom inn for dessert også. Mike (Jensen) hadde laget en gastronomisk dessert, som jeg måtte ha, gliser Helland.

Det var for øvrig Jensens ellevte (!) målgivende pasning så langt denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Helland

DAGENS MANN: Pål André Helland.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Gjestene med Helland i spissen åpnet klart best også i 1.-omgang, hvor gjestene først og fremst var farlige med gode skuddforsøk. Her var også Helland nærmest da han banket et frispark fra 25 meter opp i krysstanga.

Helhjertet Vålerenga-innspurt

Rosenborg så ut til å få sitt tredje mål og avgjøre kampen da Vålerenga i stedet blåste ny spenning i oppgjøret fra en dødball. Christian Grindheim slo et nydelig frispark, som traff pannebrasken til Deshorn Brown på kloss hold.

Rekdal

SKUFFET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Reduseringen ga hjemmelaget åpenbart mer energi, og blåtrøyene skapte langt mer de siste 20 minuttene enn de gjorde resten av kampen.

Rasmus Lindkvist fikk hele tre gode muligheter, men skuddene fra dansken gikk enten over, i nettveggen eller i klypene til André Hansen i Rosenborg-målet.

Rekdal uten hjemmeseier mot RBK

Dermed endte det med et nytt tap for Kjetil Rekdal mot Rosenborg. Vålerenga-treneren har til sammen 2 seire, 10 uavgjorte og nå 12 tap på 24 møter med trønderne, ifølge Infostradasports.

Men begge seirene kom på Lerkendal i henholdsvis 2004 og 2005.

Samtidig er luken opp til Rosenborg nå seks poeng (se under).

– Rosenborg vinner fortjent. Det er skuffende, selvfølgelig. Vi gir fra oss ballen og klarer ikke å skape noe særlig før vi får reduseringen, sier Rekdal til C More.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.