NRK Meny
Normal

Gunnarsson mistrives i VIF: – Jeg er veldig, veldig frustrert

Veigar Pall Gunnarsson ble nok en gang byttet ut til pause i kampen mot Stabæk. Da rant begeret over for islendingen.

Veigar Pall Gunnarsson

Veigar Pall Gunnarsson har ikke lykkes i Vålerenga. Nå forteller han åpent om den vanskelige situasjonen han befinner seg i.

Foto: NTB Scanpix

Veigar Pall Gunnarsson mot Stabæk

Veigar Pall Gunnarsson hadde lite ballkontakt i løpet av den ene omgangen han fikk spille mot Stabæk.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre. Det kan i hvert fall ikke fortsette sånn, sa en svært nedbrutt Pall Gunnarsson til NRK etter søndagens kamp mot gamleklubben Stabæk.

Ble byttet ut til pause

Vålerenga ledet 1-0 til pause, men ingen av lagene hadde imponert nevneverdig til da i kampen. VIF-manager Martin Andresen valgte å bytte ut Veigar Pall Gunnarsson.

Det er ikke første gang denne sesongen.

Playmakeren, som herjet med norske forsvar både som målgjører og tilrettelegger i Stabæk, har kun spilt seks kamper for Vålerenga så langt denne sesongen.

I tre av dem har han blitt byttet ut ved pause. Kun én kamp har han fått spille fulle 90 minutter. Og han har fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene i år.

Det tærer på selvtilliten, innrømmer 32-åringen.

– Jeg er veldig, veldig frustrert. Da jeg kom til VIF hadde jeg scoret ni mål og hatt fem assists på 15 kamper i Stabæk. Med en gang jeg kom til Vålerenga ble det en diskusjon rundt vekta mi og sånn tull. Det eneste det gjør er at det irriterer meg. Jeg føler ikke at jeg har fått være meg selv, sier Gunnarsson til NRK.

– Føler meg veldig alene

I tillegg til manglende spilletid, har Gunnarsson også vært involvert i utenomsportslig trøbbel det siste året.

Den svært mye omtalte «Gunnarsson-saken», som ennå ikke er ferdigstilt fra politiets side, har gått inn på ham - selv om han selv ikke er involvert i saken.

– Det er ikke godt for selvtilliten, man blir lei av dette her. Den saken har vært kjedelig. Da jeg kom tilbake etter sommerferien, bestemte jeg meg for å jobbe hardt og gjøre det bra, men jeg føler ikke at jeg har fått den støtten som jeg trenger. Jeg føler jeg har vært veldig alene med å rette opp alt som har skjedd rundt meg. Det har vært tungt, vedgår Pall Gunnarsson.

– Jeg får for lite spilletid, jeg er en spillertype som trenger å spille kamp etter kamp for å føle meg bra. Det har jeg ikke fått lov til her. Det gjør ingenting for selvtilliten min. Martin har gjort dette før med meg, og jeg tror ikke jeg orker ikke dette mer.

Andresen vil snakke privat

Martin Andresen

Martin Andresen lot den svake førsteomgangen mot Stabæk gå utover Veigar Pall Gunnarsson.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Martin Andresen begrunner vrakingen av Pall Gunnarsson på denne måten:

– Det er bare å se på førsteomgangen, så ser han hvorfor han ble tatt av banen, sier Martin Andresen til NRK.

– Veigar Pall Gunnarsson gir tydelig uttrykk for at han ikke er fornøyd med situasjonen sin i Vålerenga. Hva er ditt syn på dette?

– Det får jeg ta med Veigar. Så lenge man spiller bra, får man spille, men hvis det ikke blir levert godt nok, må man prøve noe nytt.

– Han forteller at vekta hans har blitt et tema?

– Jeg ønsker ikke å snakke om det her gjennom media. Disse tingene vi snakker om her blir mer en personalsak, så jeg skal snakke med Veigar privat, sier Andresen, før han legger til:

– Skal du være en toppidrettsutøver, stilles det visse krav til at du er i bra fysisk form. Det er vel ikke så veldig unaturlig.

Utelukker ikke klubbskifte

Pall Gunnarsson har fortsatt to år igjen av kontrakten med Vålerenga. Om han forblir Vålerenga-spiller ut kontraktsperioden, er han usikker på.

– Jeg er fornøyd med kontrakten min, men jeg trenger å få spille og bli gitt tillit og være meg selv. Det har jeg ikke fått lov til å være, sier Pall Gunnarsson.

– Jeg mener at jeg var den Veigar Pall Gunnarsson som jeg alltid har vært da jeg kom til klubben. Her har alt blitt omvendt.

Fotballnyheter