Hopp til innhold

Gjør trolig store endringer på VM-laget

MONCTON (NRK): Even Pellerud planlegger å benke flere av de som har fått starte i VM så langt når Norge spiller sin siste gruppespillskamp mandag.

haavi på trening i moncton

INN PÅ LAGET? Emilie Haavi har startet på benken i de to VM-kampene til Norge så langt, men på den siste treningen ble hun drillet på kant i det som så ut som en mulig startoppstilling.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det blir noen nye fjes mot Elfenbenskysten, det er helt sikkert, sier landslagstrener Even Pellerud.

Han forklarer at han har latt seg imponere av flere av «benkesliterne» på treningene underveis i fotball-VM.

– Jeg har ofte sagt at jeg kommer til å rokkere på startoppstillingene, og nå skal jeg ta konsekvensen av at det er veldig mange spillere som har vist på trening at de virkelig er i god form. De har ikke fått så mye kamptrening til nå, men vi må holde dem i gang ved å gi dem denne kampen, sier han.

Suksess med lagskifte før

utland tar tape på foten på trening

Trondheims-Ørns Lisa-Marie Karlseng Utland kan også ligge an til å få sin første kamp fra start i VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Pellerud har tidligere hatt stor suksess med å bytte om på laget. Under EM i 2013 gjorde han hele seks endringer på laget før gruppespillskampen mot Tyskland.

Det endte med norsk seier over tyskerne - som senere ble europamestere.

– Her i VM har vi også måttet bytte litt om på laget, men det har vært på grunn av skader. Nå handler det om å gi spillere som virkelig er i god form en sjanse, forklarer han.

I tillegg regner Norge med at Elfenbenskysten skal bli en svært overkommelig motstander. Laget tapte 10-0 mot Tyskland, som Norge spilte uavgjort mot. Deretter tapte Elfenbenskysten mot Thailand, som Norge slo 4-0.

Norge er så å si klare for åttedelsfinale.

Haavi kommer trolig inn

En av de som har fått lite spilletid så langt i VM er LSKs Emilie Haavi. Hun ble drillet på kant på treningen i Moncton.

– Jeg vet ikke om jeg får starte, men det er noen signaler som kan tyde på det. Jeg håper selvsagt jeg får det, sier hun.

På treningen var dessuten Maren Mjelde og Ingrid Moe Wold byttet ut fra sine backplasser. Kristine Minde var trukket ned fra kanten til venstrebacken, mens en annen angriper var satt på høyrebacken - Elise Thorsnes, som også har hatt lite spilletid.

I tillegg spilte Lisa-Marie Karlseng Utland angrep i stedet for Isabell Herlovsen.

Så gjenstår det å se om dette blir endringene Pellerud velger i kamp også.

Kampen mellom Elfenbenskysten og Norge spilles mandag og vises på NRK1 og NRK.no. Du kan også lytte til vår radiosending fra kampen på P1.

Fotball

  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
Erling Braut Haaland