NRK Meny
Normal

Gjør trolig store endringer på VM-laget

MONCTON (NRK): Even Pellerud planlegger å benke flere av de som har fått starte i VM så langt når Norge spiller sin siste gruppespillskamp mandag.

haavi på trening i moncton

INN PÅ LAGET? Emilie Haavi har startet på benken i de to VM-kampene til Norge så langt, men på den siste treningen ble hun drillet på kant i det som så ut som en mulig startoppstilling.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det blir noen nye fjes mot Elfenbenskysten, det er helt sikkert, sier landslagstrener Even Pellerud.

Han forklarer at han har latt seg imponere av flere av «benkesliterne» på treningene underveis i fotball-VM.

– Jeg har ofte sagt at jeg kommer til å rokkere på startoppstillingene, og nå skal jeg ta konsekvensen av at det er veldig mange spillere som har vist på trening at de virkelig er i god form. De har ikke fått så mye kamptrening til nå, men vi må holde dem i gang ved å gi dem denne kampen, sier han.

Suksess med lagskifte før

utland tar tape på foten på trening

Trondheims-Ørns Lisa-Marie Karlseng Utland kan også ligge an til å få sin første kamp fra start i VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Pellerud har tidligere hatt stor suksess med å bytte om på laget. Under EM i 2013 gjorde han hele seks endringer på laget før gruppespillskampen mot Tyskland.

Det endte med norsk seier over tyskerne - som senere ble europamestere.

– Her i VM har vi også måttet bytte litt om på laget, men det har vært på grunn av skader. Nå handler det om å gi spillere som virkelig er i god form en sjanse, forklarer han.

I tillegg regner Norge med at Elfenbenskysten skal bli en svært overkommelig motstander. Laget tapte 10-0 mot Tyskland, som Norge spilte uavgjort mot. Deretter tapte Elfenbenskysten mot Thailand, som Norge slo 4-0.

Norge er så å si klare for åttedelsfinale.

Haavi kommer trolig inn

En av de som har fått lite spilletid så langt i VM er LSKs Emilie Haavi. Hun ble drillet på kant på treningen i Moncton.

– Jeg vet ikke om jeg får starte, men det er noen signaler som kan tyde på det. Jeg håper selvsagt jeg får det, sier hun.

På treningen var dessuten Maren Mjelde og Ingrid Moe Wold byttet ut fra sine backplasser. Kristine Minde var trukket ned fra kanten til venstrebacken, mens en annen angriper var satt på høyrebacken - Elise Thorsnes, som også har hatt lite spilletid.

I tillegg spilte Lisa-Marie Karlseng Utland angrep i stedet for Isabell Herlovsen.

Så gjenstår det å se om dette blir endringene Pellerud velger i kamp også.

Kampen mellom Elfenbenskysten og Norge spilles mandag og vises på NRK1 og NRK.no. Du kan også lytte til vår radiosending fra kampen på P1.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.