NRK Meny
Normal

Laurent Blanc: – Du må være veldig, veldig effektiv for å slå Spania

Laurent Blanc hadde en klar plan på hvordan man kunne knekke Spania-koden. Den fungerte ikke i det hele tatt.

Blanc

Laurent Blanc måtte innrømme at lagets defensive startoppstilling ikke fungerte slik han hadde håpet. Dermed mislyktes også han i å knekke Spania-koden.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Alonso

Xabi Alonso gratuleres av lagkameratene etter å ha scoret et av sine to mål i kvartfinalen mot Frankrike.

Foto: YVES HERMAN / Reuters
Vi fulgte kampen:
Spania–Frankrike 2–0

– Vi hadde en plan, og spillerne var lojale mot planen vår. De løp mye, men det fungerte ikke, sa en resignert Laurent Blanc i et intervju etter kvartfinaletapet mot Spania.

Frankrike-treneren har fått æren for at «Les Blues» igjen er å regne som et landslag i ypperste verdensklasse etter fadesen i VM for to år siden.

Likevel var Karim Benzema og co. langt unna å matche fintspillende spanjoler i Donetsk.

Spania startet kampen uten rene spisser, og som alltid spilte de på Barcelona-vis med hundrevis av korte direktepasninger som ble etterfulgt av plutselige gjennombruddspasninger.

Motstanderen får knapt låne ballen, og trener etter trener har forsøkt å finne et mottrekk for å demme opp mot dette spillet.

For defensive?

Blancs plan var tilsynelatende å gå veldig defensivt ut. Han satte playmakeren Samir Nasri på benken, og i tillegg valgte Blanc å starte oppgjøret med høyrebacken Mathieu Debuchy på høyrekanten.

Det kan ha blitt for defensivt, erkjenner Blanc når han ser resultatet av kampen.

– Når man taper, så er det klart noe er feil. Kanskje var vi for defensive. Jeg tror spillerne ga alt i kveld, men vi manglet noe på ferdighetene, innrømmer Blanc.

Når man legger til at Spanias åpningsmål kom etter flotte kombinasjoner på Frankrikes høyreside, og at Anthony Réveillere felte Pedro forut for Alonsos straffemål, er det lite som tyder på at Blancs grep fungerte.

– De gode lagene er igjen

Spania eide som ventet ballen i starten av kampen, og tok ledelsen før førsteomgangen var halvspilt. Dermed ble det vanskelig for «Les Blues».

– Hadde vi klart 0–0 til pause, så kunne vi skapt mer trøbbel for dem i andre omgang. Vi klarte å skape noen muligheter, men vi lyktes ikke på den siste tredelen, oppsummerer Frankrike-kaptein Hugo Lloris.

I stedet avgjorde Spania og Xabi Alonso oppgjøret fra straffemerket til 2–0 på overtid.

Å ryke ut mot regjerende mester Spania er derfor ingen krise, ifølge Lloris

– Vi ryker mot Spania, som jeg mener er det beste laget i verden og i Europa. . Vi forsøkte, og jeg synes ikke vi var så langt unna utlikning, sier Lloris, før han legger til.

– Vi er et ungt lag som fortsetter å bli bedre, så det går rett vei.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hugo Lloris

Frankrike-keeper Hugo Lloris gikk feil vei på Alonsos straffe i sluttminuttene.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Tror på Spania

Også trener Blanc mener Spania har imponert voldsomt så langt i EM.

– Spania blir tøffe å slå. Du må være veldig, veldig effektiv. Du får bare 35–40 prosent ballbesittelse. Du MÅ score når du får ballen. Men Tyskland har også imponert meg, så det er nok de to mest imponerende.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.