Hopp til innhold

Laurent Blanc: – Du må være veldig, veldig effektiv for å slå Spania

Laurent Blanc hadde en klar plan på hvordan man kunne knekke Spania-koden. Den fungerte ikke i det hele tatt.

Blanc

Laurent Blanc måtte innrømme at lagets defensive startoppstilling ikke fungerte slik han hadde håpet. Dermed mislyktes også han i å knekke Spania-koden.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Alonso

Xabi Alonso gratuleres av lagkameratene etter å ha scoret et av sine to mål i kvartfinalen mot Frankrike.

Foto: YVES HERMAN / Reuters
Vi fulgte kampen:
Spania–Frankrike 2–0

– Vi hadde en plan, og spillerne var lojale mot planen vår. De løp mye, men det fungerte ikke, sa en resignert Laurent Blanc i et intervju etter kvartfinaletapet mot Spania.

Frankrike-treneren har fått æren for at «Les Blues» igjen er å regne som et landslag i ypperste verdensklasse etter fadesen i VM for to år siden.

Likevel var Karim Benzema og co. langt unna å matche fintspillende spanjoler i Donetsk.

Spania startet kampen uten rene spisser, og som alltid spilte de på Barcelona-vis med hundrevis av korte direktepasninger som ble etterfulgt av plutselige gjennombruddspasninger.

Motstanderen får knapt låne ballen, og trener etter trener har forsøkt å finne et mottrekk for å demme opp mot dette spillet.

For defensive?

Blancs plan var tilsynelatende å gå veldig defensivt ut. Han satte playmakeren Samir Nasri på benken, og i tillegg valgte Blanc å starte oppgjøret med høyrebacken Mathieu Debuchy på høyrekanten.

Det kan ha blitt for defensivt, erkjenner Blanc når han ser resultatet av kampen.

– Når man taper, så er det klart noe er feil. Kanskje var vi for defensive. Jeg tror spillerne ga alt i kveld, men vi manglet noe på ferdighetene, innrømmer Blanc.

Når man legger til at Spanias åpningsmål kom etter flotte kombinasjoner på Frankrikes høyreside, og at Anthony Réveillere felte Pedro forut for Alonsos straffemål, er det lite som tyder på at Blancs grep fungerte.

– De gode lagene er igjen

Spania eide som ventet ballen i starten av kampen, og tok ledelsen før førsteomgangen var halvspilt. Dermed ble det vanskelig for «Les Blues».

– Hadde vi klart 0–0 til pause, så kunne vi skapt mer trøbbel for dem i andre omgang. Vi klarte å skape noen muligheter, men vi lyktes ikke på den siste tredelen, oppsummerer Frankrike-kaptein Hugo Lloris.

I stedet avgjorde Spania og Xabi Alonso oppgjøret fra straffemerket til 2–0 på overtid.

Å ryke ut mot regjerende mester Spania er derfor ingen krise, ifølge Lloris

– Vi ryker mot Spania, som jeg mener er det beste laget i verden og i Europa. . Vi forsøkte, og jeg synes ikke vi var så langt unna utlikning, sier Lloris, før han legger til.

– Vi er et ungt lag som fortsetter å bli bedre, så det går rett vei.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hugo Lloris

Frankrike-keeper Hugo Lloris gikk feil vei på Alonsos straffe i sluttminuttene.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Tror på Spania

Også trener Blanc mener Spania har imponert voldsomt så langt i EM.

– Spania blir tøffe å slå. Du må være veldig, veldig effektiv. Du får bare 35–40 prosent ballbesittelse. Du MÅ score når du får ballen. Men Tyskland har også imponert meg, så det er nok de to mest imponerende.

Fotball

  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
Erling Braut Haaland