Hopp til innhold
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Haaland og City videre i FA cupen etter seier over Arsenal

  Manchester City er klare for femte runde i FA-cupen etter 1-0 seieren over Premier League-leder Arsenal.

  Erling Braut Haaland var med fra start for City, mens kaptein Martin Ødegaard startet på benken for de rødkledde.

  Haaland fikk seg et stygt slag i det 28. minutt. Den norske kjempen ble liggende nede, men ristet det raskt av seg.

  Arsenals Rob Holding hadde fått tydelig beskjed fra trener Arteta om å hindre Haaland. Det kunne fort straffet seg med et rødt kort etter bruk av både albue og riving.

  – Han rives ned. Da lever Holding farlig. Han skjønte at han kunne komme i trøbbel, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke da Holding fikk gult kort.

  – Da er det ubehagelig å spille én mot én med så lite sikring, når du har et gult kort i tillegg, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås.

  Holding ble byttet ut like etter pause i det 46. spilleminutt.

  Men Haaland fikk tøff behandling gjennom hele kampen, og han slet med å komme seg forbi hindringene.

  Har Arsenal funnet oppskriften på å stoppe jærbuen?

  Sjanse på sjanse bød seg for City i andre omgang. Og til slutt satt det etter en ping-pong-retur via stolpen fra Jack Grealish. Nathan Aké satte ballen kontrollert ned i det lengste hjørnet.

  Ødegaard ble spart helt til det 74. spilleminutt, uten at kapteinen ble sentral i spillet.

  Det var første gang Haaland og Ødegaard spilte mot hverandre, men den store norske duellen uteble.

  city
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Trippier forlenget med Newcastle

  Newcastle United har forlenget kontrakten med sin formsterke høyreback Kieran Trippier (32). Den nye avtalen gjelder til sommeren 2025.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  – Jeg er glad for å ha forlenget kontrakten her. Jeg må spesielt si takk til manageren, eierne, fansen og lagkameratene mine, sier Trippier i en pressemelding.

  32-åringen har blitt en nøkkelspiller for Eddie Howes mannskap, som for tiden ligger på 3.-plass i Premier League. Laget har tapt bare én av sine 20 seriekamper og er det beste defensive laget i den engelske toppdivisjonen med bare elleve baklengsmål så langt.

  Trippier kom til Newcastle i januar 2021 etter halvannet år i Atlético Madrid. Tidligere har han spilt for klubber som Manchester City og Tottenham. Han har også 40 kamper for det engelske landslaget.

  (©NTB)

  vc6YQ04gSEM
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Fire Uruguay-spillere utestengt for dårlig oppførsel i VM

  Fredag kom avgjørelsen i disiplinærsaken etter VM-kampen mellom Ghana og Uruguay 2. desember. Fire uruguayanere er utestengt i én til fire kamper, skriver NTB.

  I Fifas pressemelding står det at Fifas disiplinærkomité anser Uruguays fotballforbund som ansvarlig for tilskuernes diskriminerende oppførsel og fant at spillerne brøt prinsippene for fair play.

  Både Fernando Muslera og José Maria Giménez er utestengt i fire kamper. Mens Diego Godin og Edinson Cavani begge er utestengt i en kamp.

  Bakgrunnen for utestengelsen er at spillerne konfronterte dommeren på en aggresiv måte da Uruguay ble slått ut av fotball-VM. De vant kampen 2-0, men manglet ett mål for å avansere i mesterskapet og mente de ble snytt for straffe på overtig.

  Uruguay må også spille neste turneringskamp uten publikum på kortsidene. Og spillerne og fotballforbundet er ilagt bøter, og Fifa har også bestemt at spillerne skal gjøre samfunnstjeneste i et fotballprosjekt.

  uruguay
  Foto: Darko Vojinovic / AP
 • Sancho aktuell for lørdagens FA-cupkamp

  Jadon Sancho (22) kan gjøre sin etterlengtede retur til fotballbanen etter tre måneder på sidelinjen. Lørdag tar Manchester United imot Reading.

  Under fredagens pressekonferanse kunne United-manager Erik ten Hag bekrefte at Sancho kan være aktuell mot Reading. Forrige måned sa han at 22-åringen verken fysisk eller mentalt var klar.

  – Han er tilbake på trening med laget, og vi får se, sa ten Hag.

  Sancho signerte for United tilbake i 2021 og har slitt med å finne formen han hadde i Borussia Dortmund.

  De røde djevlene har en hektisk periode i vente. I løpet av 30 dager skal ten Hag og co. spille ni kamper. Dermed kan et gjensyn med Sancho være nøyaktig det United trenger for å håndtere den kommende perioden.

  (©NTB)

  sancho
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Brann-spiller ute med langtidsskade

  Brann-midtstopper Natasha Anasis akillessene røk på trening torsdag. Skaden vil holde 31-åringen på sidelinjen i flere måneder.

  Det bekrefter Brann på sin nettside.

  – Dessverre pådro Natasha seg en skade ved legg og akillessenen. Dette medfører at hun må opereres og blir under opptrening de neste månedene, sier sportslig leder Aleksander Olsen i en pressemelding.

  – Først og fremst er dette utrolig leit for henne selv, men også for laget. Hun er en person som har glidd veldig godt inn i gruppa ved siden av å være en meget dyktig forsvarer.

  31-åringen er opprinnelig fra USA og Island. Hun har representert USA på ungdomsnivå, men har som seniorspiller valgt å representere Island og har fem kamper for landslaget.

  Midtstopperen kom til Brann i 2022 etter flere år i islandsk fotball. Anasi skulle få sine første minutter som Brann-spiller i en treningskamp mot Åsane.

  – Nå er det viktigste at vi tar vare på spilleren og gjør et godt arbeid med vårt medisinske team i opptreningsfasen slik at Natasha kommer tilbake sterkere og bedre enn noen gang, avslutter Olsen.

  (©NTB)

  L4iq5kaLWLc
  Foto: Annika Byrde / NTB
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia