Hopp til innhold

Fem stolpetreff tente Didier Drogba

Årets toppscorer i Premier League fornektet seg ikke, og scoret det avgjørende målet da Chelsea kronet en mektig sesong med å vinne «the double» på Wembley.

FA-cupfinalen: Chelsea - Portsmouth 1-0

Kampfakta: Chelsea - Portsmouth

Først skjøt Lampard i krysstanga. Så sendte Kalou ballen i tverrliggeren fra tre meters hold. Deretter headet Terry i tverrliggeren, før et frispark fra Didier Drogba led samme skjebne. To minutter senere pirket Drogba ballen nok en gang i treverket fra skrå vinkel.

Det manglet ikke på sjanser fra det offensive Chelsea-mannskapet. Men scoringen lot vente på seg.

Drogba + Wembley = mål

Etter fem stolpe- og tverrliggertreff løsnet det endelig for de helblå seriemesterne ett kvarter ut i andre omgang.

Anelka ordnet frispark på 20 meters hold, og hvem andre enn Drogba, årets suverene toppscorer i Premier League med 29 seriemål, fikk lærkula i nettet. Og - typisk for kampen - via stolpen og inn.

Det er ingen tilfeldighet at det var nettopp Drogba som scoret det avgjørende målet på Wembley. Den høyreiste angriperen har faktisk scoret i nesten alle kampene han har spilt på Englands nasjonalarena - seks mål på åtte kamper.

Da gjorde det ikke noe at Frank Lampard banket et straffespark en halvmeter utenfor tre minutter før full tid.

Portsmouth misset straffe

Men like før ledermålet var det faktisk årets Premier League-offer Portsmouth som kunne gått opp i ledelsen. Belletti felte Dindane på høyrekanten av sekstenmeteren, og Kevin-Prince Boateng, Portsmouth-spissen med tre mål på 22 kamper i Premier League denne sesongen, gjorde seg klar fra 11-meteren.

Men Petr Cech leste tyskerens svakt plasserte straffespark, og ryddet unna med en rutinert benparade.

Historisk «double» for Chelsea

Dermed sikret Chelsea seg sin andre FA-cuptittel på rad, etter at de slo Everton 2-1 i fjorårets finale.

Med dagens FA-cuptrofé sikret London-laget seg også en historisk dobbelttriumf med seier i både serie og FA-cup, noe klubben aldri tidligere har klart.

Hva synes du om Chelseas dominans denne sesongen? Si din mening!

Fotball

 • Emilie Bragstad forlater Bayern München – klar for Bayer Leverkusen

  Emilie Bragstad er ferdigspilt i Bayern München. Låneavtalen sist sesong med Bayer Leverkusen gjøres permanent.

  Det opplyser Leverkusen på sine nettsider. Hun har skrevet under en avtale som strekker seg til sommeren 2026.

  – Etter en god sesong her i Leverkusen er jeg overbevist om at jeg kommer til å fortsette og forbedre meg, og at vi fortsatt kan oppnå mye som lag. Jeg vil gjerne hjelpe med å stabilisere forsvaret vårt ytterligere, og jeg vil gjerne bidra enda mer offensivt, sier Bragstad.

  Hun signerte for Bayern München i 2020 og har siden vært på lån i Rosenborg og Leverkusen.

  – Emilie etablerte seg umiddelbart som en verdifull del av forsvaret vårt, sier sportsdirektør Achim Feifel.

  I 2023/24-sesongen var Bragstad på banen for Leverkusen i 21 av 22 kamper i Bundesliga. Hun scoret to mål. (NTB)

  Emilie Bragstad
  Foto: NTB
 • Steve Cooper er ansatt som ny manager i Premier League-klubben Leicester

  Steve Cooper får jobben med å lede nyopprykkede Leicester i den kommende Premier League-sesongen.

  Leicester bekrefter selv signeringen i sine mediekanaler.

  Ansettelsen betyr at Cooper er tilbake i fotballmanesjen etter at han i desember i fjor fikk sparken som manager i Nottingham.

  44-åringen erstatter Enzo Maresca, som nylig ble hentet til Chelsea. Italieneren ledet Leicester tilbake til øverste nivå i engelsk fotball forrige sesong.

  Ved siden av å lede Nottingham med suksess har Cooper tidligere vært manager i Swansea samt flere aldersbestemte engelske landslag.

  Han førte Nottingham opp i Premier League den første sesongen i sjefsstolen på City Ground. Forrige sesong ble det verre. Klubben slet med å ta de nødvendige poengene, hvilket førte til at Cooper til slutt måtte forlate jobben. (NTB)

  steve Cooper
  Foto: AFP
 • Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son

  I et intervju med en TV-kanal i hjemlandet Uruguay kom Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange.

  Midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en Tottenham-drakt.

  – Sonny sin? Det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra Bentancur, som viste til Son Heung-min fra Sør-Korea.

  Det skapte voldsomme reaksjoner. Veldedighetsorganisasjonen Kick It Out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til BBC at den hadde mottatt en rekke klager.

  Onsdag kom Tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. Klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall».

  – Dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver Spurs.

  Videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein Son nå mener at saken kan legges død.

  – Jeg har snakket med Lolo (Bentancur). Han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. Lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. Vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier Son i en uttalelse.

  Bentancur har beklaget uttalelsen sin i et Instagram-innlegg.

  – Sonny bror! Jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. Du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! Jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (NTB)

  Bentancur
  Foto: AP
 • Norge opp én plass på Fifa-rankingen

  Slovakia, Algerie og Panama ligger på plassene foran Norge. Siden forrige oppdatering av rankingen i april har Norge spilt kamper mot Kosovo (3-0) og Danmark (1-3).

  For to år siden var Solbakkens menn på 36.-plass. Det er den høyeste plasseringen siden 2015, da Norge lå som nummer 34.

  På 1990-tallet var Norge, med Egil «Drillo» Olsen som sjef, en periode så høyt som på 2.-plass.

  Topp tre på Fifa-rankingen er uendret med Argentina (1), Frankrike (2) og Belgia (3). (NTB)

  Solbakken Norge
  Foto: NTB
 • Norge opp én plass på Fifa-rankingen

  Slovakia, Algerie og Panama ligger på plassene foran Norge. Siden forrige oppdatering av rankingen i april har Norge spilt kamper mot Kosovo (3-0) og Danmark (1-3).

  For to år siden var Solbakkens menn på 36.-plass. Det er den høyeste plasseringen siden 2015, da Norge lå som nummer 34.

  På 1990-tallet var Norge, med Egil «Drillo» Olsen som sjef, en periode så høyt som på 2.-plass.

  Solbakken tok over Norge i desember 2020. Billetten til EM i Tyskland i sommer glapp, og etter landslagssamlingen i mars, med kamper mot Slovakia (1-1) og Tsjekkia (1-2), fredet fotballpresident Lise Klaveness landslagssjefen.

  – Jeg har sjelden sett en så sterk og sammensveiset spillergruppe som dette A-landslaget. Ståles stilling er på ingen måte til diskusjon nå. Vi forlenget med ham fordi han er den rette til å lede laget gjennom ny kvalik som vi har tro på skal føre oss til VM. Det er kun dette som er fokus nå, skrev Klaveness i en SMS til NRK.

  Topp tre på Fifa-rankingen er uendret med Argentina, Frankrike og Belgia. Brasil (4) har byttet plass med England (5).

  6) Portugal, 7) Nederland, 8) Spania, 9) Kroatia, 10) Italia. (NTB)

  Solbakken Norge
  Foto: NTB
Euro 2024 Soccer Scotland Switzerland
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France