Fem stolpetreff tente Didier Drogba

Årets toppscorer i Premier League fornektet seg ikke, og scoret det avgjørende målet da Chelsea kronet en mektig sesong med å vinne «the double» på Wembley.

FA-cupfinalen: Chelsea - Portsmouth 1-0

Kampfakta: Chelsea - Portsmouth

Først skjøt Lampard i krysstanga. Så sendte Kalou ballen i tverrliggeren fra tre meters hold. Deretter headet Terry i tverrliggeren, før et frispark fra Didier Drogba led samme skjebne. To minutter senere pirket Drogba ballen nok en gang i treverket fra skrå vinkel.

Det manglet ikke på sjanser fra det offensive Chelsea-mannskapet. Men scoringen lot vente på seg.

Drogba + Wembley = mål

Etter fem stolpe- og tverrliggertreff løsnet det endelig for de helblå seriemesterne ett kvarter ut i andre omgang.

Anelka ordnet frispark på 20 meters hold, og hvem andre enn Drogba, årets suverene toppscorer i Premier League med 29 seriemål, fikk lærkula i nettet. Og - typisk for kampen - via stolpen og inn.

Det er ingen tilfeldighet at det var nettopp Drogba som scoret det avgjørende målet på Wembley. Den høyreiste angriperen har faktisk scoret i nesten alle kampene han har spilt på Englands nasjonalarena - seks mål på åtte kamper.

Da gjorde det ikke noe at Frank Lampard banket et straffespark en halvmeter utenfor tre minutter før full tid.

Portsmouth misset straffe

Men like før ledermålet var det faktisk årets Premier League-offer Portsmouth som kunne gått opp i ledelsen. Belletti felte Dindane på høyrekanten av sekstenmeteren, og Kevin-Prince Boateng, Portsmouth-spissen med tre mål på 22 kamper i Premier League denne sesongen, gjorde seg klar fra 11-meteren.

Men Petr Cech leste tyskerens svakt plasserte straffespark, og ryddet unna med en rutinert benparade.

Historisk «double» for Chelsea

Dermed sikret Chelsea seg sin andre FA-cuptittel på rad, etter at de slo Everton 2-1 i fjorårets finale.

Med dagens FA-cuptrofé sikret London-laget seg også en historisk dobbelttriumf med seier i både serie og FA-cup, noe klubben aldri tidligere har klart.

Hva synes du om Chelseas dominans denne sesongen? Si din mening!

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP