Fem stolpetreff tente Didier Drogba

Årets toppscorer i Premier League fornektet seg ikke, og scoret det avgjørende målet da Chelsea kronet en mektig sesong med å vinne «the double» på Wembley.

FA-cupfinalen: Chelsea - Portsmouth 1-0

Kampfakta: Chelsea - Portsmouth

Først skjøt Lampard i krysstanga. Så sendte Kalou ballen i tverrliggeren fra tre meters hold. Deretter headet Terry i tverrliggeren, før et frispark fra Didier Drogba led samme skjebne. To minutter senere pirket Drogba ballen nok en gang i treverket fra skrå vinkel.

Det manglet ikke på sjanser fra det offensive Chelsea-mannskapet. Men scoringen lot vente på seg.

Drogba + Wembley = mål

Etter fem stolpe- og tverrliggertreff løsnet det endelig for de helblå seriemesterne ett kvarter ut i andre omgang.

Anelka ordnet frispark på 20 meters hold, og hvem andre enn Drogba, årets suverene toppscorer i Premier League med 29 seriemål, fikk lærkula i nettet. Og - typisk for kampen - via stolpen og inn.

Det er ingen tilfeldighet at det var nettopp Drogba som scoret det avgjørende målet på Wembley. Den høyreiste angriperen har faktisk scoret i nesten alle kampene han har spilt på Englands nasjonalarena - seks mål på åtte kamper.

Da gjorde det ikke noe at Frank Lampard banket et straffespark en halvmeter utenfor tre minutter før full tid.

Portsmouth misset straffe

Men like før ledermålet var det faktisk årets Premier League-offer Portsmouth som kunne gått opp i ledelsen. Belletti felte Dindane på høyrekanten av sekstenmeteren, og Kevin-Prince Boateng, Portsmouth-spissen med tre mål på 22 kamper i Premier League denne sesongen, gjorde seg klar fra 11-meteren.

Men Petr Cech leste tyskerens svakt plasserte straffespark, og ryddet unna med en rutinert benparade.

Historisk «double» for Chelsea

Dermed sikret Chelsea seg sin andre FA-cuptittel på rad, etter at de slo Everton 2-1 i fjorårets finale.

Med dagens FA-cuptrofé sikret London-laget seg også en historisk dobbelttriumf med seier i både serie og FA-cup, noe klubben aldri tidligere har klart.

Hva synes du om Chelseas dominans denne sesongen? Si din mening!

Fotballnyheter