Eksperter mener Norling må gå

– Han har mislyktes med alt han har gjort, sier Brann-kommentatoren i lokalavisen.

Rikard Norling

Alle ville snakke med Brann-trener Rikard Norling etter onsdagens nedrykk. Selv vil ikke Norling trekke seg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Før sesongen fikk Rikard Norling handle de spillerne han ville for å ta gull med Brann. Det endte i stedet med nedrykk og nå et krav om at han må gå.

 • Mener du Norling bør gå? Si din mening nederst i saken!

– Han har hatt et mannskap som er mer enn godt nok til å holde seg i eliteserien. Når laget likevel ikke klarer det må han ta ansvar. Jeg mener han må gå av, sier Tore Strand, kommentator i lokalvisen Bergens Tidende.

Strand følger Brann svært tett. Denne sesongen har han sett laget med noen av eliteseriens best betalte spillere slite i bunn av tabellen fra mars til november.

Onsdag kveld toppet elendigheten seg da de rykket ned til 1. divisjon etter 3-0-tap mot Mjøndalen i den siste kvalifiseringskampen.

– Brann rykker ned fordi de ikke klarte å justere kursen da det begynte å gå dårlig. De tok ikke inn over seg at de måtte spille annerledes for å ta poeng. Selv i en kvalifiseringskamp der de ligger under en halvtime før slutt står de bare og triller ballen mellom seg i forsvar, sier Strand og legger til:

Claus Lundekvam

Tidligere Brann-spiller Claus Lundekvam spilte i klubben fra 1993 til 1996.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det virker som Norling har et prinsipp om at de skal spille slik til «the bitter end» uansett. Han har på en måte mislyktes med alt han har gjort denne sesongen.

Vil ha oppvask

Det endte til slutt med klubbens første nedrykk på 27 år. Blant tidligere Brann-helter som fulgte kampen var Claus Lundekvam.

– Det er trist for norsk fotball å miste Brann fra eliteserien, men nå håper jeg jeg klubben kan ta en skikkelig evaluering av hva de holder på med. Jeg håper på en oppvask i klubben og tror en del sentrale personer må trekke seg.

Lundekvam tror Norling er en av dem som må gå.

– Jeg blir overrasket hvis han blir værende, sier den tidligere midtstopperen som spilte for Brann fra 1993 til 1996.

– Hvem andre i klubben mener du bør gå?

– Jeg vil ikke nevne navn, men håper de det gjelder har innsikt til å se det selv.

Se video: Slik svarte Norling etter nedrykket

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Se video: Intervju med Rikard Norling etter nedrykket.

Freder Norling

Da NRK.no snakket med Branns styreleder like etter kampslutt onsdag fredet han Norling.

– Vi har to år igjen av kontrakten med Rikard Norling. Den har vi tenkt å oppfylle, sa styreleder Rolf Barmen da.

Forventningene var store til svensken da han kom til Brann før årets sesong. 43-åringen kom rett fra et sterkt seriemesterskap med Malmø i Sverige og Brann-supporterne sang «Vi tar gull for vi har Rikard Norling».

Slik gikk det på ingen måte, men Norling vil likevel ikke trekke seg frivillig etter nedrykket.

– Men jeg forstår at det spørsmålet kommer, sa han betuttet etter kampen onsdag.

– Bruun-Hansen ligger dårlig an

NRKs mangeårige fotballkommentator, Arne Scheie, mener et Brann-nedrykk er synd for norsk fotball.

– Lidenskapen i Bergen rundt Brann er unik. Laget er en publikumsmagnet og skal være i toppen, men det er de ikke etter denne sesongen.

– Ikke noe vondt sagt om Jerv, Levanger og Åsane (1. divisjonslag, journ.anm.), men Brann skal spille på Åråsen, Lerkendal og Ullevaal, mener Scheie.

Heller ikke han tror Norling blir sittende lenge som Brann-trener nå.

– Både treneren og Roald Bruun-Hansen (daglig leder) ligger etter min mening dårlig an når de ikke oppnår resultater.

– I alle andre land med de ressursene Brann har tviler jeg på om treneren ville fått fortsette, sier Scheie.

Fotball

 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • VM blir uten Italia eller Portugal

  Portugal og Italia kom i samme gruppe i det europeiske omspillet til VM i Qatar, og dermed går VM uten minst en av de to nasjonene.

  De to lagene skal møte henholdsvis Nord-Makedonia og Tyrkia i semifinale, og om de vinner der, vil de altså møte hverandre til en finale om VM-plassen.

  Italia er regjerende EM-mester, mens Portugal hadde tittelen før italienerne overtok den i sommer.

  Sverige skal opp mot Tsjekkia i semifinalen, og tar de seg videre, møter de enten Russland eller Polen til kamp om VM-plass.

  I den siste gruppen er semifinalene som følger: Skottland – Ukraina og Wales – Østerrike.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters
 • Rangnicks advokat bekrefter

  Ralf Rangnick er klar til å bli Manchester Uniteds midlertidige manager, opplyser hans advokat. Kontrakten er foreløpig ikke signert.

  Rangnicks advokat bekrefter overfor det tyske sportsnyhetsbyrået SID at kontraktforhandlingene snart er ferdige.

  Tyskeren kommer fra jobben som sportsdirektør i Lokomotiv Moskva. Han har tidligere ledet Rangnick har trent både Hannover, Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig i tysk Bundesliga.

  Det er ventet at 63-åringen signerer en kontrakt på seks måneder. Han erstatter Ole Gunnar Solskjær, som forlot klubben søndag. Michael Carrick har fungert som trener for laget i mellomtiden og tok United videre til sluttspillet i mesterligaen med 2-0-seier mot Villarreal tidligere i uken.

  Rangnick
  Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP
 • Hevder Pochettino blir i klubben

  Mauricio Pochettino er linket til den ledige managerjobben i Manchester United, men Paris Saint-Germain avviser bestemt at argentineren er på vei bort.

  Pochettino har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge sparkede Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Det har vært spekulert på at argentineren kan bli kjøpt ut av PSG-kontrakten etter inneværende sesong.

  Fredag avviser imidlertid den franske storklubbens sportsdirektør Leonardo at det blir aktuelt å slippe Pochettino, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

  Brasilianeren tilbakeviser også meldingene om at klubben skal ha innledet samtaler med Zinédine Zidane om å bli ny trener. Ifølge Leonardo skal det ikke ha vært noen kontakt mellom partene.

  Manchester United-ledelsen har den siste tiden jaktet på Ole Gunnar Solskjærs arvtaker i sjefsstolen. Ifølge en rekke medier er klubben nær ved å komme til enighet med tyske Ralf Rangnick om å overta managerrollen på midlertidig basis.

  Spørsmålet om man også ser for seg den meritterte tyskeren i jobben på lang sikt, står ubesvart.

  Pochettino
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Afrika støtter VM hvert andre år

  Det afrikanske fotballforbundet (CAF) støtter Fifas omstridte forslag om å arrangere fotball-VM for menn annethvert år.

  Forslaget ble vedtatt enstemmig på fredagens generalforsamling i Kairo.

  Forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene har møtt massiv motstand, men Fifa-president Gianni Infantino har ikke gitt opp å få endringen vedtatt.

  Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterk motstand.

  Soccer Biennial WCup Plan France
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
Zlatan Ibrahimovic
Mathias Normann