NRK Meny
Normal

Drømmer om å slå Roar Strand

Markus Henriksen vil gjerne slå Roar Strands rekord på 16 seriegull.

Roar Strand og Markus Henriksen

Roar Strand (t.v.) har 16 seriegull, mens Markus Henriksen (t.h.) har to.

Foto: Scanpix

Årets stjerneskudd i norsk fotball, 18 år gamle Markus Henriksen, tok sitt andre seriegull da Rosenborg slo Tromsø på Lerkendal søndag.

Med ham på seriemestrenes fest var 22 år eldre Roar Strand, som på sin side tok sitt 16. seriegull, og økte sin egen rekord.

Den rekorden drømmer Markus Henriksen om å slå med tid og stunder.

- Det er veldig vanskelig å få oppleve det Roar har opplevd. Han er en fantastisk fyr. Klarer jeg det å slå den rekorden så blir jeg veldig stolt, sa unggutten til NRK etter at gull nummer to var i boks.

Video; Se Henriksen feire seriegullet

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Markus Henriksen feierer seriegullet

Må bli på Lerkendal

Skal Henriksen ha noen sjanse til å ta Strands utrolige rekord så må han bli på Lerkendal og ikke reise ut for å bli proff.

Etter landslagsdebuten tidligere i måneden økte sjansene for at det kan komme et tilbud fra utlandet, mens 18-åringen utelukker ikke at han blir i Rosenborg hele karrieren.

- Ja, jeg er veldig glad i Rosenborg og det har jeg alltid vært. Jeg stortrives her, så vi får se, sier Markus Henriksen til NRK.

Selv om han har lang vei opp til Roar Strands 16 gull, så er det kortere vei opp til faren; Trond Henriksen vant fem seriegull med Rosenborg.

Blir Henriksen på Lerkendal hele karrieren? Diskutér!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.